Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Η εκδίκηση του βασιλιά Καρόλου -Για αυτό σούταρε από το σπίτι τους στη Βρετανία Μέγκαν και Χάρι

Οι κόντρες στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας καλά κρατούν, με τον βασιλιά Κάρολο να φέρεται να είναι τόσο έξαλλος με τον μικρότερο γιο του, Χάρι, που τον έδιωξε από το μοναδικό του σπίτι στην Αγγλία.

Η είδηση πως ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε από τον πρίγκιπα Χάρι και την σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ να πάρουν τα μπογαλάκια τους και να φύγουν από το Φρόγκμορ Κότατζ, έχει προκαλέσει έκπληξη, καθώς ήταν το μοναδικό σπίτι που διέθετε στην Αγγλία και η βάση τους σε κάθε ταξίδι τους στην πατρίδα του Χάρι, όπως συνέβη το περασμένο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια των εορτασμών για το πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Φρόγκμορ Κότατζ
Το Φρόγκμορ Κότατζ

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, ο βασιλιάς Κάρολος ειδοποίησε τους Σάσεξ την Τρίτη να εκκενώσουν το σπίτι πέντε υπνοδωματίων εντός του κτήματος του Γουίνδσορ- μια κίνηση μάλιστα την οποία υποστήριξαν τόσο η Καμίλα όσο και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον. Η απόφαση, σύμφωνα πάντα με τα βρετανικά μέσα, ήταν δύσκολη για τον ίδιο τον βασιλιά, επειδή δεν ήθελε να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά του συνεχιζόμενου καβγά τους.

Η αιτία για τον «διωγμό» του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν από το Φρόγκμορ

Ποιος λοιπόν ήταν ο λόγος που ο βασιλιάς Κάρολος αποφάσισε τώρα να πάρει αυτή την δύσκολη απόφαση; Σύμφωνα με την Mirror, η αιτία ακούει στο όνομα «Καμίλα» καθώς ο βασιλιάς πίστευε πως ο Χάρι είχε «ξεπεράσει τα όρια» μετά τα όσα προσάπτει στην σύζυγο του πατέρα του, τόσο μέσα από το ντοκιμαντέρ στο Netflix όσο και από τα απομνημονεύματά του. Μάλιστα, αυτό που εξόργισε περισσότερο τον Κάρολο ήταν οι κατηγορίες του Χάρι πως η Καμίλα ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή ιστοριών στα μέσα ενημέρωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον Άντερσον Κούπερ τον Ιανουάριο, ο πρίγκιπας Χάρι είχε δηλώσει πως η προθυμία της Καμίλα να δημιουργήσει σχέσεις με τον βρετανικό Τύπο την έκανε «επικίνδυνη» και πως θα υπήρχαν «πτώματα που θα έμεναν στον δρόμο εξαιτίας αυτού». Την αποκάλεσε επίσης «κακούργα» σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του.

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στην κουζίνα του σπιτιού τους, το Φρόγκμορ Κότατζ
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στην κουζίνα του σπιτιού τους, το Φρόγκμορ Κότατζ

Παράλληλα, στο βιβλίο του, σε κάποιο σημείο, αναφέρει πως η Καμίλα ήταν αυτή που διέρρεε ιστορίες στον Τύπο για τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ,- οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο δεν ήταν αλήθεια – προκειμένου να της φερθούν ευνοϊκά όσον αφορά στο γιο της, ο οποίος αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα και δεν ήθελε να βρεθεί στα πρωτοσέλιδα των ταμπλόιντ.

«Ο πρίγκιπας Χάρι ξεπέρασε τα όρια»

Ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να ξεκίνησε τη διαδικασία έξωσης στις 11 Ιανουαρίου – την επομένη της κυκλοφορίας των απομνημονευμάτων του Χάρι – αφότου διάβασε έναν φάκελο με διαπιστώσεις από βοηθούς σχετικά με λεπτομέρειες που δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγές δήλωσαν μάλιστα στην Mirror πως οι κατηγορίες του Χάρι για την Καμίλα, έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στη σχέση του με τον πατέρα του και τον αδερφό του, πρίγκιπα Γουίλιαμ. Σύμφωνα με τις πηγές: «Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Χάρι γνώριζε πολύ καλά πως η Καμίλα θα αποτελούσε κόκκινη γραμμή για τον πατέρα του και την πέρασε με κατάφωρη αδιαφορία. Ο βασιλιάς ένιωσε χωρίς αμφιβολία ότι ξεπέρασε τα όρια – ήταν η απόλυτη πράξη ασέβειας».

Ξεκίνησε τις «εκκαθαρίσεις» ο βασιλιάς Κάρολος

Με την στέψη του βασιλιά να πλησιάζει (στις 6 Μαΐου), είναι κατανοητό πως ο Κάρολος θέλει να διευθετήσει κάποια από τα ενοχλητικά ζητήματα που αφορούν τον πρίγκιπα Χάρι, την Μέγκαν Μαρκλ και τον Άντριου, τα οποία έχουν «τραβήξει» για πάρα πολύ καιρό.

Μάλιστα, λέγεται ότι έχει προσφέρει το Φρόγκμορ Κότατζ στον πρίγκιπα Άντριου, ο οποίος όμως αντιστέκεται σθεναρά και μόνο στη σκέψη να μετακομίσει από το πελώριο Royal Lodge για το μικρότερο Φρόγκμορ.

Αρνείται το Φρόγκμορ ο πρίγκιπας Άντριου – Είναι πολύ μικρό για τα δικά του δεδομένα

Αλλά το σημερινό ακίνητό του λέγεται ότι έχει σοβαρά προβλήματα υγρασίας και χρειάζεται νέα στέγη, αναφέρει η βρετανική Sun. Μια πηγή δήλωσε στην εφημερίδα: «Εκατομμύρια δαπανήθηκαν όταν ο Άντριου μετακόμισε, αλλά αυτό ήταν πριν από 20 χρόνια. Εδώ και δύο δεκαετίες δεν έχουν γίνει σχεδόν καθόλου εργασίες και ο κόσμος σοκάρεται όταν το επισκέπτεται. Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με την υγρασία που πρέπει να διορθωθεί και αυτό δεν είναι φθηνό για ένα σπίτι αυτού του μεγέθους. Χρειάζεται επίσης, νέα στέγη. Ο Άντριου όμως δεν έχει τα οικονομικά μέσα για τις εργασίες ανακαίνισης (δεδομένου μάλιστα, πως πρόκειται να χάσει την κρυφή ετήσια χρηματοδότησή του από τον Κάρολο).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Royal Lodge όπου μένει ο πρίγκιπας Άντριου
Το Royal Lodge όπου μένει ο πρίγκιπας Άντριου

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες των βρετανικών μέσω, ο πρίγκιπας Άντριου πληρώνει 250 λίρες την εβδομάδα ως ενοίκιο για την παραμονή του στο Royal Lodge το οποίο αποκαλείται από 30 δωμάτια σε 98 στρέμματα γης, με πισίνα.


Πηγή