Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Η… επιστροφή του Κέβιν Σπέισι με την οποία κανείς δεν ασχολείται

Υπό διαφορετικές συνθήκες θα αποτελούσε από τα πρώτα θέματα στο χώρο του θεάματος. Τώρα, όμως, κανείς δεν ασχολείται μαζί του.

Ο Κέβιν Σπέισι επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη στο αστυνομικό δράμα «Billionaire Boys Club». Μόνο που η τύχη της ταινίας, η οποία θα βγει τις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ, στις 17 Αυγούστου, είναι αβέβαιη, λόγω της συμμετοχής του 58χρονου ηθοποιού.

Αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση του Σπέισι σε ταινία μετά τις καταγγελίες που τον βαραίνουν για σεξουαλικές επιθέσεις.

«Δεν έχω δει καμία διαφήμιση για την ταινία. Φαίνεται πως το στούντιο περιορίζει τις απώλειες», σχολιάζει ο γνωστός παραγωγός Γκάβιν Πολόν στη NY Post. «Θα πρέπει να προωθήσεις μια ταινία αν θες να γίνει γνωστή και να έχει επιτυχία. Κανείς δεν στέλνει τον Κέβιν Σπέισι σε σόου», προσθέτει.

Το σύστημα απέβαλε τον γνωστό ηθοποιό εν μια νυκτί, γκρεμίζοντας μια άκρως πετυχημένη καριέρα ετών. Δεν χρειάστηκαν πάρα μόνο λίγα 24ωρα για να απολυθεί από την πετυχημένη σειρά «House of Cards» και να αντικατασταθεί από τον Κρίστοφερ Πλάμερ στις σκηνές του «Όλα τα λεφτά του κόσμου» («All the Money Of the World») έπειτα από απόφαση του Ρίντλεϊ Σκοτ.

«Έκανε το καλύτερο που μπορούσε να κάνει κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν. Εξαφανίστηκε από το τοπίο», ανέφερε πηγή προσκείμενη στον ηθοποιό, ο οποίος το 2017 πέρασε 45 ημέρες σε πολυτελή κλινική απεξάρτησης από το σεξ. «Είναι δύσκολο γι’ αυτόν γιατί η βιομηχανία του θεάματος ήταν η ζωή του».

Ένας υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων που δραστηριοποιείται στο Χόλιγουντ και ειδικεύεται στη διαχείριση κρίσεων, σχολίασε αναφερόμενος στη νέα ταινία: «Θα τους συμβούλευα να μην κάνουν καμία συνέντευξη για την ταινία. Δεν θα είχε νόημα να πεις στους δημοσιογράφους ότι δεν μπορούν να ρωτήσουν για στον Σπέισι. Κανείς δημοσιογράφος δεν θα ήθελε να λειτουργήσει με αυτήν την προϋπόθεση».

Η εταιρεία διανομής Vertical Entertainment στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν είναι ούτε μια εύκολη ούτε μια σκληρή απόφαση να κυκλοφορήσει η ταινία στους κινηματογράφους, αλλά πιστεύουμε στο να δώσουμε στο καστ και στους εκατοντάδες τεχνικούς που δούλεψαν σκληρά για το φιλμ, την ευκαιρία να δουν το τελικό αποτέλεσμα να φτάνει στο κοινό».

«Αυτό τους επιτρέπει να βγάλουν κάποια από τα χρήματα που επένδυσαν στην ταινία. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση για το κατά πόσο το κοινό διαχωρίζει τον άνθρωπο ηθοποιό από την απόδοσή του στην οθόνη», προσθέτει ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων.

Όσο για το μέλλον του Σπέισι στο θέατρο, ένας παραγωγός του Μπρόντγουεϊ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να του δοθεί δεύτερη ευκαιρία: «Ένα πράγμα που δεν μπορείς να του στερήσεις είναι το ταλέντο του».

Στον κινηματογράφο, ωστόσο, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα. «Δεν νομίζω ότι κανένα στούντιο ακόμα και εκείνα στην Κίνα, όπου ο Σπέισι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, θα ήταν σε θέση να του κάνουν κάποια προσφορά μέχρι να διαλευκανθούν οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται. Είναι αδύνατο να διασφαλίσεις μια ταινία υπό αυτές τις συνθήκες και υπάρχει πιθανότητα ότι το μεγάλο σου αστέρι ίσως να μη μπορέσει να υποστηρίξει την προώθηση του φιλμ σε περίπτωση που είναι σε δίκη», σημειώνει από την πλευρά του ένας παραγωγός του Χόλιγουντ.

Κατά τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, «…βραχυπρόθεσμα ο Σπέισι δεν έχει καμία πιθανότητα. Κάποια στιγμή, όμως, μια ανεξάρτητη παραγωγή ίσως πάρει το ρίσκο μαζί του. Αλλά αυτό δεν βλέπω να συμβαίνει σύντομα».

localStorage.clear();


Πηγή