Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Η ηθοποιός που έγινε σε μια νύχτα παγκόσμια σταρ

Στην τριάδα των μιούζικαλ με τα περισσότερα έσοδα κατατάσσεται μέχρι και σήμερα το Grease, που την πρώτη μέρα προβολής του το 1978 έκοψε εισιτήρια αξίας 8,9 εκατομμυρίων δολαρίων και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση των box office, πίσω από τα «Σαγόνια του Καρχαρία 2».

Ο έρωτας του Ντάνι Ζούκο -που ενσάρκωσε ο Τζον Τραβόλτα- του γοητευτικού νεαρού με τα πυκνά, γεμάτα μπριγιαντίνι μαλλιά και τις απίστευτες χορευτικές φιγούρες και της καλλίγραμμης, με τις ξανθές μπούκλες Σάντι Όλσον (Ολίβια Νιούτον-Τζον) έχει γράψει τη δική του ιστορία. Το σάουντρακ άλμπουμ τερμάτισε μάλιστα ως το δεύτερο καλύτερο σε πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1979.

Η πρωταγωνίστρια κατάφερε σε ένα βράδυ να γίνει παγκόσμια σταρ. Η ζωή της Ολίβια Νιούτον-Τζον ήταν πασπαλισμένη με πολύ φήμη, αλλά και με πολλές τραγωδίες, όπως η μάχη με τον καρκίνο αλλά και η εξαφάνιση του αγαπημένους της Patric McDermott.

Τα πρώτα χρόνια

Γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1948 στο Κέμπριτζ και στην ηλικία των 6 ετών μετακόμισε στην Αυστραλία, όπου είχε πάρει μετάθεση στο Πανεπιστήμιο Μελβούρνης ο πατέρας της.

Η Ολίβια είχε μια μεγάλη αγάπη, τη μουσική. Σε ηλικία μόλις 17 ετών πήρε μέρος στο μουσικό talent show «Sing, Sing». Στην αρχή ήταν διστακτική, όμως με τις συνεχείς παροτρύνσεις της μητέρας της, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το χρηματικό έπαθλο που κέρδισε για να επιστρέψει στη Βρετανία και να κυνηγήσει το όνειρό της, μια καριέρα στη μουσική βιομηχανία.

Και τα κατάφερε. Έκανε πολλές γνωριμίες, έγινε μέλος σε μπάντες και συγκροτήματα, έκανε μουσικές περιοδείες στην Ευρώπη και πολύ σύντομα κυκλοφόρησε το πρώτο σινγκλ της με τίτλο «Till You Say You’ll Be Mine.

Το 1971 κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ της και κάνει την είσοδό της στα διεθνή τσαρτς. Το περιοδικό Record Mirror για δύο συνεχόμενα χρόνια την ανακήρυττε ως την καλύτερη βρετανίδα τραγουδίστρια, ενώ με το τραγούδι «Let me be there» το 1973 κέρδισε το πρώτο της Grammy σε ηλικία μόλις 25 ετών ως η καλύτερη γυναίκα τραγουδίστρια της κάντρι μουσικής. Όπως ήταν αναμενόμενο η είσοδος μια βρετανίδας σε αυτό το είδος της αμερικανικής λαϊκής μουσικής προκάλεσε αντιδράσεις μιας μερίδας Αμερικανών. Όμως το ευρύ κοινό στήριξε την Ολίβια με αποτέλεσμα να εδραιωθεί στη μουσική βιομηχανία.

Το 1978 έρχεται η αποθέωση μέσα από το Grease και τον ρόλο της ως Σάντι Όλσον. Όλοι μιλούν για την όμορφη ξανθιά με τα γαλανά μάτια, την ωραία φωνή και την απίστευτη χημεία της με τον Τζον Τραβόλτα. Η Ολίβια Νιούτον-Τζον γίνεται η δεύτερη γυναίκα -μετά την Λίντα Ρόνσταντ το 1977- που έχει ταυτόχρονα στο top 5 του Billboard δύο σινγκλ της: το «Hopelessly devoted to you» και το «Summer nights». Η ερμηνεία της στο μιούζικαλ κέρδισε το βραβείο του People’s Choice για την πιο αγαπημένη ηθοποιό.

Το 1984 παντρεύεται τον αγαπημένο της Matt Lattanzi (που ήταν 11 χρόνια μικρότερος της) και το 1986 αποκτούν την κόρη τους Chloe.

Οι δύσκολες στιγμές

Το 1992 η Ολίβια Νιούτον Τζον χάνει τον πατέρα της. Την ίδια εβδομάδα ο κόσμος της γκρεμίζεται όταν οι γιατροί τής λένε ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού. Ακολουθούν μήνες χημειοθεραπείες και αφού νικάει την αρρώστια γίνεται υπέρμαχος της ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης του κόσμου για τον καρκίνο του μαστού. Μάλιστα το 2012, όταν συμπλήρωσε 20 χρόνια από την πρώτη της αναμέτρηση με τον καρκίνο, συγκέντρωσε κεφάλαια και άνοιξε το «Κέντρο Καρκίνου και ευεξίας “Olivia Newton-John”» στην Αυστραλία.

«Όταν βίωνα τον καρκίνο έγραψα το άλμπουμ Gaia: One Woman’s Journey. Όλοι κάποια στιγμή της ζωής τους βιώνουν την απώλεια. Και όλοι συνδεόμαστε ως ανθρώπινα όντα. Νιώθουμε την απώλεια του άλλου και ελπίζουμε ότι αυτή θα μας συνδέσει, θα μας δώσει ελπίδα, θα μας κάνει να αισθανθούμε» είχε πει σε συνέντευξή της στο People.

Το 1995 μετά από 11 χρόνια γάμου παίρνει διαζύγιο από τον άντρα της. Κάποιοι είπαν ότι αιτία του διαζυγίου ήταν η εξωσυζυγική σχέση του Matt Lattanzi, άλλοι ότι ο λαμπερός τρόπος ζωής του απείχε πολύ από την ήσυχη ζωή της Νιούτον.

Η κόρη της Chloe από την ηλικία των 15 ετών έπασχε από νευρική ανορεξία, εθίστηκε στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. «Η φήμη σε κάνει άνω κάτω. Δεν κατηγορώ τη μητέρα μου για τα προβλήματά μου, αλλά ποτέ δεν θα ήθελα να γίνω διάσημη ή να μεγαλώσω το παιδί μου λατρεύοντας τη διασημότητα» είχε πει η Chloe στην «The Mail on Sunday». «Δεν θέλω να πω κάτι που θα πληγώσει τη μαμά μου. Ξέρω πόσο δύσκολο ήταν γι’ αυτήν. Δεν είχε ζήσει κάτι παρόμοιο στη ζωή της και δεν ήξερε πώς να το χειριστεί» ανέφερε.

Από την πλευρά της η διάσημη ηθοποιός είχε πει στο People ότι έχει μια θαυμάσια σχέση με την κόρη της και ότι νιώθει περήφανη γι’ αυτήν. «Είναι ενήλικη, δεν θέλω να επαναλαμβάνω όσα πέρασε γιατί έχει προχωρήσει. Είναι δυνατή» ανέφερε.

Δείτε τι λέει σε συνέντευξή της για τον καρκίνο:

Μετά το διαζύγιο η Νιούτον-Τζον βρίσκει ξανά τον έρωτα στο πρόσωπο του Patrick McDermott. Η σχέση τους διαρκεί 9 χρόνια μέχρι που μία μέρα το 2005 και ενώ ο Patrick έχει πάει ταξίδι με το σκάφος του, τα ίχνη του χάνονται. Πέρασαν αρκετές εβδομάδες μέχρι η Ολίβια να γνωστοποιήσει την εξαφάνισή του. Πολλά ακούστηκαν για εκείνη την εξαφάνιση. Φήμες ήθελαν τον McDermott να έχει σκηνοθετήσει το θάνατό του προκειμένου να αποφύγει την καταβολή διατροφής στο παιδί από τον πρώτο του γάμο.

Η Αμερικανική Ακτοφυλακή τον ανακηρύσσει αγνοούμενο στη θάλασσα και η υπόθεσή του κλείνει. Το 2011 ένας ιδιωτικός ερευνητής λέει ότι ο Patrick McDermott είναι σώος και αβλαβής και ζει στο Μεξικό. «Πάντα θα έχω μέσα μου ένα ερωτηματικό. Παρόλο που η υπόθεση έχει κλείσει, δεν πιστεύω ότι θα συμφιλιωθώ ποτέ με την ιδέα της απουσίας του» είχε παραδεχτεί.

Η μία τραγωδία διαδέχεται την άλλη. Το 2013 η Ολίβια χάνει την μεγαλύτερη αδερφή της Ρόνα από επιθετικό καρκίνο στον εγκέφαλο, μια απώλεια που χαρακτήρισε στο People σοκαριστική, αν και αναμενόμενη. «Ποτέ κανείς δεν είναι προετοιμασμένος. Η αδερφή σου είναι ο άνθρωπος που μπορείς να μοιραστείς πράγματα για την οικογένειά σου που κανείς άλλος δεν μπορεί να καταλάβει. Αυτό δεν το έχω τώρα, είναι δύσκολο να το συνηθίσω».

Δυστυχώς ο καρκίνος επιστρέφει 25 χρόνια μετά την αρχική πρόβλεψη με μετάσταση στην πλάτη. Η Ολίβια αποσύρεται από την καλλιτεχνική της δράση καθώς αρχίζει ξανά ένας νέος κύκλος θεραπειών.

«Έκανα ομοιοπαθητική, βελονισμό, γιόγκα και διαλογισμό σε συνδυασμό με τις χημειοθεραπείες μου για να με βοηθήσουν να επανακτήσω τις δυνάμεις μου μετά τον καρκίνο. Επίσης, έψαλα μαζί με φίλους μου Βουδιστές και προσευχήθηκα με Χριστιανούς. Κάλυψα τα νώτα μου από παντού» είχε πει.

Η ηθοποιός πλέον ζει μια ήσυχη ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μετά την εξαφάνιση του πρώην αγαπημένου της ερωτεύτηκε στα 60 της τον μέχρι σήμερα σύζυγό της John Easterling. «Βγαίναμε για λίγο αλλά δεν περίμενα να ερωτευτώ, και ξαφνικά “μπαμ”! Είμαι τυχερή που έχω έναν σύζυγό τόσο τρυφερό. Πάντα λέω στους φίλους μου ότι ποτέ δεν είναι αργά για να βρεις τον έρωτα. Εγώ τον βρήκα στο δρόμο προς τα 60. Είμαι ευγνώμων».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή