Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Η κίνηση του πρίγκιπα Καρόλου στον πρίγκιπα Χάρι που δεν περίμενε κανείς | ΖΩΗ

Κλαδί ελιάς φαίνεται πως πρόσφερε ο πρίγκιπας Κάρολος στον μικρότερο γιο του Χάρι, πριν λίγες ημέρες.

Παρόλο που έχουν να μιλήσουν πολλούς μήνες και οι σχέσεις τους είναι τεταμένες ο πρίγκιπας Κάρολος φαίνεται ότι έκανε την κίνηση.

Ο διάδοχος του θρόνου δήλωσε «περήφανος» που και οι δύο γιοι του έχουν αναγνωρίσει την απειλή που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και επαίνεσε τη δέσμευσή τους σε πράσινους σκοπούς. Ο συγκεκριμένος όμως έπαινος για τον πρίγκιπα Χάρι θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως μία προσπάθεια να τα ξαναβρούν, καθώς οι δυο τους δεν έχουν μιλήσει εδώ και μήνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περήφανος για τον γιο του Χάρι ο πρίγκιπας Κάρολος

Ο 73χρονος Κάρολος έκανε τα σχόλιά του σε ένα άρθρο του για την κλιματική αλλαγή. Σε αυτό έγραψε: «Ως πατέρας, είμαι περήφανος που οι γιοι μου έχουν αναγνωρίσει αυτή την απειλή. Πιο πρόσφατα, ο μεγαλύτερος γιος μου, ο Γουίλιαμ, κυκλοφόρησε το βραβείο Earthshot για να δώσει κίνητρο για την αλλαγή και να βοηθήσει στην επιδιόρθωση του πλανήτη μας τα επόμενα δέκα χρόνια».

Γράφοντας στο αμερικανικό περιοδικό Newsweek, ο πρίγκιπας πρόσθεσε: «Ο μικρότερος γιος μου, ο Χάρι, έχει υπογραμμίσει με πάθος τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής, ειδικά σε σχέση με την Αφρική και δεσμεύτηκε πως η φιλανθρωπία του θα είναι μηδενική σε ρύπους».

Στα «τάρταρα» οι σχέσεις τους

Υπενθυμίζεται πως οι σχέσεις μεταξύ του πρίγκιπα Καρόλου και του πρίγκιπα Χάρι λέγεται ότι είναι σε ιστορικό χαμηλό, από τότε που ο 37χρονος δούκας του Σάσεξ επιτέθηκε στον πατέρα του για τον τρόπο με τον οποίο είχε μεγαλώσει. Ο Κάρολος είχε μείνει «βαθιά σοκαρισμένος και πληγωμένος» μετά τη συνέντευξη του Χάρι και της Μέγκαν στην Όπρα Γουίνφρεϊ και τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις τους μετά την αποχώρησή τους από τα δημόσια καθήκοντα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πατέρας και γιος «μίλησαν ελάχιστα» τους τελευταίους μήνες. Ο Χάρι πέρα από την συνέντευξη, είπε σε ένα podcast στις ΗΠΑ πέρυσι ότι έφυγε από τη Βρετανία με τη σύζυγό του Μέγκαν «για να σπάσει τον κύκλο» του «γενετικού πόνου» για χάρη των δικών του παιδιών.

Πηγές είπαν επίσης πως ο Χάρι και ο Κάρολος μόλις και μετά βίας μίλησαν στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου τον περασμένο Απρίλιο και πως δεν συναντήθηκαν όταν ο Χάρι ήταν στο Λονδίνο για τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος της πριγκίπισσας Νταϊάνας το καλοκαίρι.

Ο δούκας του Σάσεξ είπε επίσης πως ο πατέρας του έκοψε την οικονομική ενίσχυση όταν ο ίδιος και η Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να μετακομίσουν στην Αμερική.

Ο πρίγκιπας Χάρι
Ο πρίγκιπας Χάρι

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, σύμφωνα με την Telegraph, ο Κάρολος είχε πιο στενές σχέσεις τα τελευταία χρόνια με τον μεγαλύτερο γιο του, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, ο Χάρι είχε ενοχληθεί που ο Κάρολος στρεφόταν όλο και περισσότερο στον Γουίλιαμ για τη λήψη αποφάσεων γύρω από το Megxit. Ωστόσο, ο Κάρολος έπαιξε το ρόλο του ειρηνοποιού μεταξύ των δύο αδερφών εν μέσω έντασης μεταξύ τους την εποχή του γάμου του Χάρι και της Μέγκαν το 2018.


Πηγή