Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Η κόρη του ντελιβερά που έκανε «like» στην καρδιά του Mr Facebook

Οι φήμες την θέλουν ευγενική, πανέξυπνη, δυναμική. Όλα αυτά όμως μοιάζουν να έχουν μικρή σημασία μπροστά στο ότι είναι η σύζυγος του Mr Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούγκεμπεργκ, είναι ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes, με την περιουσία του να εκτιμάται στα 55,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Πρισίλα Τσαν μοιάζει να τα έχει όλα. Μόρφωση, προσωπικότητα και έναν «χρυσό» γάμο που πολλές θα ζήλευαν. Αν και έχει επιλέξει συνειδητά να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, η 31χρονη γιατρός βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των ΜΜΕ ως η σύζυγος ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, του ιθύνοντος νου, προγραμματιστή, επιχειρηματία και δημιουργού του Facebook με τον οποίο έχουν κι ένα κορίτσι, την Μαξ.

Η Πρισίλα Τσαν διαφυλάσσει τον ιδιωτικό βίο της σαν επτασφράγιστο μυστικό. Χαμηλών τόνων, εκτίθεται στα ΜΜΕ, όσο και όταν χρειάζεται για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην καριέρα του συζύγου της. Η 31χρονη παιδίατρος στέκεται διακριτικά στο πλευρό του και είναι γνωστή κυρίως για την φιλανθρωπική της δράση.

Είναι συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού «The Primary School». Επιπλέον, το όνομά της είναι συνδεδεμένο και με το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Chan Zukerberg Foundation», την ίδρυση του οποίου ανακοίνωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μαζί με την γέννηση της κόρης τους και την πρόθεσή τους να χαρίσουν το 99% των μετοχών τους για την προώθηση της έρευνας, της ανάπτυξης, της ισότητας και της εκπαίδευσης.

Τα παιδικά της χρόνια

Η Πρισίλα Τσαν γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μασαχουσέτη. Ο γονείς της είναι μετανάστες από την Ασία και όπως η ίδια έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξή της, έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες με βάρκα.

Η πιο πλούσια νύφη στον κόσμο μπορεί σήμερα να ζει σε μία έπαυλη αξίας 7 εκατομμυρίων δολαρίων και όλες να ζηλεύουν την καλή της τύχη αλλά μεγάλωσε δύσκολα σε ένα μικρό διαμέρισμα στη Βοστόνη. Οι γονείς της -ασιάτες μετανάστες στις ΗΠΑ- δούλευαν μέρα νύχτα για να τα βγάλουν πέρα.

Μάλιστα δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail, αναφέρει ότι ο πατέρας της, κινεζο-βιετναμέζικης καταγωγής, μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Αμερική τη δεκαετία του ’70, αφού είχε περάσει αρκετό καιρό σε καταυλισμό προσφύγων.

mark7

Μετά από καιρό, ο Ντένις Τσαν κατάφερε να μαζέψει χρήματα για να ανοίξει ένα μικρό delivery κινέζικο εστιατόριο, όπου δούλευε 18 ώρες την ημέρα, καθώς ήθελε η κόρη του να μεγαλώσει σωστά και να έχει μία καλή τύχη και όχι την ταλαιπωρημένη ζωή που έζησαν οι ίδιοι. Και η μητέρα της όμως έκανε δύο δουλειές για να τα βγάζουν πέρα.

Η Πρισίλα είναι η πρώτη από τα τρία κορίτσια της οικογένειας και η πρώτη που κατάφερε να μπει στο πανεπιστήμιο. Επειδή οι γονείς της δεν γνώριζαν αγγλικά, η ίδια έκανε τον διερμηνέα τους μαθαίνοντας τη γλώσσα.

Το 2003 αποφοίτησε από το δημόσιο λύκειο της περιοχής ως αριστούχος. Οι συμμαθητές της την ψήφισαν ως την «ευφυΐα του έτους».

Οι δάσκαλοι της Πρισίλα στο Quincy High School, έχουν δηλώσει πως η Τσαν ήταν ένα πανέξυπνο παιδί, το οποίο από τα 13 της είχε βάλει στόχο να μπει στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ με υποτροφία και να γίνει σπουδαίος επιστήμονας.

mark5

Ο καθηγητής της Πίτερ Σβάνσον, δήλωσε στη Daily Mail:

«Την πρώτη κιόλας μέρα των μαθημάτων η 13χρονη Πρισίλα ήρθε και με ρώτησε: Τι πρέπει να κάνω για να μπω στο Χάρβαρντ; Έμεινα έκπληκτος να την κοιτάζω. Ποτέ στη ζωή μου δεν μου είχε κάνει αυτή την ερώτηση ένα τόσο μικρό παιδί. Ήξερε τί ήθελε και εγώ της πρότεινα να μπει στην ομάδα του τένις γιατί ήξερα πως το Χάρβαρντ θα ζητούσε ένα ολοκληρωμένο βιογραφικό της τέλειας μαθήτριας και προσωπικότητας».

Ο 66χρονος φυσικός, αποκάλυψε ακόμα ότι μεγάλη επιρροή στη ζωή της Πρισίλα ασκούσε η κινέζα γιαγιά της, η οποία δεν μιλούσε λέξη αγγλικά.

«Η Πρισίλα διάβαζε απίστευτα πολύ και πήρε το απολυτήριο με τον υψηλότερο βαθμό του σχολείου. Μου έφερε για δώρο ένα κουπόνι δωρεάν γεύματος στο εστιατόριο των γονιών της για να με ευχαριστήσει», δήλωσε ο καθηγητής για να προσθέσει πως η μικρή μαθήτρια ήταν είχε βάλει σκοπό ζωής να αποκτήσει ένα ελκυστικό βιογραφικό εισαγωγής στο Χάρβαρντ. Και φυσικά τα κατάφερε.

«Επισκέφτηκα την Πρισίλα στην έπαυλη στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια. Ο Μαρκ καθόταν στο τραπέζι της κουζίνας και δούλευε στον υπολογιστή του. “Πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα κρύβεται μια σπουδαία γυναίκα” μου είπε χαμογελώντας όταν συστηθήκαμε. Ο κόσμος πιστεύει ότι η κοπέλα είναι πολύ τυχερή που παντρεύτηκε έναν δισεκατομμυριούχο αλλά εκείνος ξέρει πως ουσιαστικά αυτός είναι ο τυχερός», είπε με νόημα ο καθηγητής.

mark6

Από το Χάρβαρντ στην αγκαλιά του Mr. Facebook

Την περίοδο 2003-2007 σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου και γνώρισε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, με τον οποίο άρχισαν να βγαίνουν. Στη συνέχεια, δούλεψε ως καθηγήτρια φυσικής σε ένα ιδιωτικό σχολείο της Καλιφόρνιας, ενώ το 2008 άρχισε να σπουδάζει ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.

Αποφοίτησε το 2012, όταν και παντρεύτηκε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Μία ημέρα μετά την ένταξη του Facebook στο χρηματιστήριο της Wall Street! Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στην Παιδιατρική το καλοκαίρι του 2015.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι δυο τους γνωρίστηκαν στην ουρά για την τουαλέτα σε ένα πάρτι του 2003! Η πρώτη εντύπωση που είχε για τον Ζούκεμπεμργκ ήταν ένα από εκείνα τα σπασικλάκια που ζουν στον κόσμο τους.

Το πτυχίο της το πήρε μια εβδομάδα πριν τον ξαφνικό γάμο με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Όλοι οι καλεσμένοι στην γαμήλια τελετή νόμιζαν πως η πρόσκληση που τους έγινε αφορούσε στο πάρτι αποφοίτησης της Πρισίλα κι όχι στο γάμο της. Κανείς δεν είχε την παραμικρή ιδέα ότι το ζευγάρι θα παντρευόταν.

Τα πρώτα δημοσιεύματα ήθελαν την Πρισίλα Τσαν να φοράει στην τελετή ένα νυφικό κόστους μόλις 4.700 δολαρίων και το ζεύγος να παραθέτει δείπνο για τους καλεσμένους σε γειτονικό μεξικάνικο εστιατόριο. Η γαμήλια τελετή πραγματοποιήθηκε στην πίσω αυλή της πολυτελούς οικίας του ζευγαριού στην περιοχή Πάλο Αλτο της Καλιφόρνιας.

mark2

Η αλλαγή στην «οικογενειακή κατάσταση» του Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο Facebook, προκάλεσε περισσότερα από 1.500.000 like και συνοδεύτηκε από μια φωτογραφία των νεόνυμφων.

Όσο για τη βέρα που χάρισε ο γαμπρός στη νύφη, αυτή ήταν λιτή όπως ακριβώς ταιριάζει στο στιλ της ζωής τους. Μπορεί οι περισσότερες νύφες να ονειρεύονται ένα μεγάλο, λαμπερό διαμάντι, ο Ζούκερμπεργκ όμως προτίμησε να κάνει δώρο στη γυναίκα του ένα χρυσό δαχτυλίδι με ένα ρουμπίνι. Κοσμηματοπώλες εκτιμούν την αξία του γύρω στα 8 με 10.000 δολάρια. Η επιλογή του δεν ήταν και τόσο τυχαία. Το ρουμπίνι θεωρείται σύμβολο πάθους αλλά και σοφίας στην Ασία, ενώ λέγεται ακόμα πως το να ρίχνουμε στα θεμέλια ενός κτιρίου ρουμπίνι φέρνει καλοτυχία.

Το ζευγάρι εξέπληξε τους πάντες με το χαμηλό προφίλ στο γάμο του ενώ, αντίθετα με άλλα ζευγάρια, δεν δέχτηκε να πουλήσει τις φωτογραφίες από την τελετή σε κάποιο περιοδικό.

Το φιλανθρωπικό της έργο

Οι φιλανθρωπικές δράσεις της Πρισίλα Τσαν αφορούν κυρίως στην εκπαίδευση, στην υγεία και στην επιστήμη. Μαζί με τον σύζυγό της έχουν δωρίσει περισσότερα από 320 εκατομμύρια δολάρια για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και της υγειονομικής περίθαλψης ενώ ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει υπογράψει για την παραχώρηση του μεγαλύτερου μέρους της περιουσίας του σε φιλανθρωπίες.

mark3

Πρόσφατα δώρισαν 75 εκατομμύρια δολάρια στο Γενικό Νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο και δημιουργήθηκε μία πτέρυγα που φέρει το όνομα «Ζούκερμπεργκ».

Μπορεί ο νεαρός «κροίσος» να έχει επανειλειμμένως προτείνει στη σύζυγό του να δουλέψουν μαζί, εκείνη ωστόσο, αρνείται πεισματικά, παραμένοντας πιστή στην αγάπη της για την Ιατρική και τα άρρωστα παιδιά.

Μάλιστα κατάφερε να πείσει τον εργασιομανή και πεισματάρη- όπως τον χαρακτηρίζουν οι φίλοι του, Μαρκ να προσθέσει στο Facebook μια εφαρμογή για όσους χρήστες επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων.

Σεξ μία φορά την εβδομάδα αυστηρά

Ένας χρυσός γάμος είθισται να συνοδεύεται και από ένα προγαμιαίο συμβόλαιο, το οποίο εκτός από συγκεκριμένους περιορισμούς για ζητήματα περιουσιακά, προβλέπει και μια αυστηρή υποχρέωση για τον χρυσό παιδί του διαδικτύου, τον κύριο Facebook.

Είναι υποχρεωμένος τουλάχιστον ένα βράδυ τη βδομάδα να το περνάει στο κρεβάτι με την αγαπημένη του Πρισίλα. Ο λόγος είναι τα πολλά ταξίδια και οι συνεχόμενες υποχρεώσεις του Ζούκερμπεργκ που τον αναγκάζουν να περνάει πολύ χρόνο μακριά από το σπίτι του.

Αν και έχουν κατά καιρούς χαρακτηριστεί ως αταίριαστο ζευγάρι, οι δυο τους φαίνεται πως έχουν βρει την ευτυχία ο ένας στην αγκαλιά του άλλου.


Πηγή