Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Η Ντόνα Κάραν τίμησε για τέταρτη χρονιά τον εκλιπόντα σύζυγό της

Η Ντόνα Κάραν (Donna Karan) τίμησε τον εκλιπόντα σύζυγό της, Στέφαν Βάις τη βραδιά απονομής των Βραβείων Apple στη Νέα Υόρκη, γιορτάζοντας τα 10 χρόνια του οράματός του πίσω από το Ίδρυμα Urban Zen.

Η θρυλική σχεδιάστρια μόδας, διοργάνωσε για τέταρτη φορά τη βραδιά απονομής των Stephen Weiss Apple Awards, στην οποία φέτος τιμήθηκαν το μοντέλο-ηθοποιός Ιμάν, ο φωτογράφος Τζίμι Νέλσον και ο κοσμήτορας της Σχολής Σχεδίου «Parsons» – The New School for Design. Οι τρεις παρέλαβαν βραβεία για το έργο τους αντίστοιχα στη μόδα, τις τέχνες και την εκπαίδευση.

«Όταν ο σύζυγός της Ντέιβιντ Μπάουι πέθανε, όλος ο κόσμος πένθησε, αλλά κανείς δεν ήξερε πώς αισθάνθηκε», είπε η Κάραν για την Ιμάν.

Το διάσημο μοντέλο παραλαμβάνοντας το βραβείο, αποκάλυψε τη συμβουλή που της έδωσε η Κάραν για την απώλεια του συζύγου της: «Η μόνη αλήθεια που μπορώ να σου πω είναι ότι δεν βελτιώνεται».

Και πρόσθεσε: «Δεν ήταν τα λόγια παρηγοριάς αυτό που ήθελα να ακούσω. Ήταν η αλήθεια. Ντόνα, συνέχισε να μας λες την αλήθεια, ό, τι κι αν αυτό συνεπάγεται».

Τα βραβεία τιμούν όσους συνεισφέρουν στην αποστολή του ιδρύματος να «εμπνεύσουν την αλλαγή και την ευαισθητοποίηση, τη διαφύλαξη του πολιτισμού, ή συμβάλουν στους τομείς της φροντίδας υγείας και της εκπαίδευσης», αναφέρει το ΑΠΕ.

Επίσης, οι φωτογραφίες του Νέλσον – που απεικονίζουν μέλη φυλών στη Νότια Αμερική, την Αφρική και την Ασία – παρουσιάστηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Stephan Weiss Studio. Παρουσιάστηκε, ακόμη, το βιβλίο του φωτογράφου (Φόρος τιμής στην Ανθρωπότητα) «Homage to Humanity» .

Όταν ρωτήθηκε η Ντόνα Κάραν ποια είναι η γυναίκα που θα ήθελε να ντύσει με τη σειρά Urban Zen, σύμφωνα με το WWD απάντησε: «Θέλω να ντύσω τη γυναίκα που θα καταφέρει να μπει στο Λευκό Οίκο και να διοικήσει αυτή τη χώρα». Για να προσθέσει: «Στην ορκωμοσία, όπως έντυσα τον Πρόεδρο Κλίντον. Πως ακούγεται αυτό;».

Ο Στέφαν Βάις, γλύπτης και ζωγράφος ήταν ο ιδρυτής μαζί με τη Ντόνα Κάραν του κορυφαίου αμερικανικού οίκου μόδας.

localStorage.clear();


Πηγή