Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Ο γιος του Τομ Χανκς διηγήθηκε μία άγνωστη ιστορία με πρωταγωνιστή τον Λουκ Πέρι

Η οικολογική ταφή και το «κοστούμι-μανιτάρι» του Λουκ Πέρι

Ο αγαπημένος ηθοποιός Λουκ Πέρι, που έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο, δεν κηδεύτηκε με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά έκανε μια «οικολογική επιλογή».

Όπως εξήγησε μέσω Instagram η κόρη του Σόφι Πέρι, ο πατέρας της είχε ανακαλύψει αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο ταφής και ήταν ενθουσιασμένος. «Κηδεύτηκε σε αυτό το κοστούμι, ήταν μία από τις τελευταίες του επιθυμίες. (Αυτός ο τρόπος ταφής) είναι κάτι καταπληκτικό γι’ αυτόν τον όμορφο πλανήτη και θέλω να το μοιραστώ με όλους σας» έγραψε.

Το ειδικό αυτό κοστούμι είναι δημιουργία της Jae Rhim Lee, ιδρύτριας της εταιρείας Coeio, με έδρα την Καλιφόρνια.

Η εταιρεία, όπως γράφει το BBC, υποστηρίζει πως έχει βρει έναν τρόπο να περιορίζει τους τοξικούς ρύπους του σώματος, όπως ο μόλυβδος και ο υδράργυρος, που συχνά απελευθερώνονται στο περιβάλλον κατά την αποσύνθεση και την αποτέφρωση.

Κατασκευασμένο από οργανικό βαμβάκι με υλικά από ειδικά καλλιεργημένα μανιτάρια, το «κοστούμι ταφής» μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά από το σώμα στις ρίζες των γύρω φυτών με αποτελεσματικό τρόπο.

«Κάποια από τα πιο γευστικά μας μανιτάρια μπορούν να καθαρίσουν τις τοξίνες του περιβάλλοντος» είχε πει η Jae Rhim Lee σε ομιλία της το 2011. «Οπότε σκέφτηκα πως ίσως μπορώ να ‘εκπαιδεύσω’ πολλά ‘καθαριστικά’ και βρώσιμα μανιτάρια».

Η εταιρεία δεσμεύεται να φυτεύει δύο δέντρα για κάθε κοστούμι που πουλά. Κάθε ένα έχει κόστος 1.500 δολάρια και υπάρχει και εκδοχή για κατοικίδια.

«Είναι ένα βήμα προς τα μπροστά, με την αποδοχή πως κάποια μέρα θα πεθάνω και θα αποσυντεθώ» λέει η Jae Rhim Lee. «Είναι και μία κίνηση για να αναλάβω την ευθύνη για το ‘σημάδι’ μου στον πλανήτη».


Πηγή