Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Η πετυχημένη συγγραφέας και το μυστικό που της χάρισε 350 εκατ. δολάρια

Η πετυχημένη συγγραφέας και το μυστικό που της χάρισε 350 εκατ. δολάρια

Η Danielle Steel δεν χρειάζεται συστάσεις καθώς είναι πολύ γνωστή και στη χώρα μας ως μια από τις πλέον παραγωγικές και πολυδιαβασμένες πένες του πλανήτη.

Έχει εξάλλου στο ενεργητικό της μπεστ σέλερ με το τσουβάλι, από τα «Μαγεία», «Μέχρι το τέλος του κόσμου» και «Έρωτας εξ αποστάσεως» μέχρι και τα «Η κληρονομιά», «Οδός Τσαρλς 44», «Κεραυνός», «Το φάντασμα» κ.ά.

Η Steel έχει στο ενεργητικό της πάνω από 80 μπεστ σέλερ, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 28 γλώσσες και κυκλοφορούν σε 47 χώρες, και έχει πουλήσει 800 εκατ. αντίτυπα! Όσο τα έκανε αυτά, μεγάλωνε και 9 παιδιά, μοιράζοντας τον χρόνο της μεταξύ ΗΠΑ και Γαλλίας.

Πώς τα προλαβαίνει όμως όλα; Μα έχει κόψει τον ύπνο, όπως λέει, καθώς κοιμάται το πολύ 4 ώρες τη μέρα. Αυτό εξομολογήθηκε πρόσφατα σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Glamour» μιλώντας για το μυστικό της παραγωγικότητάς της, ένα μυστικό που της έχει χαρίσει περιουσία 350 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Αλλά και 7 βιβλία τον χρόνο!

Η Steel δουλεύει 20-22 ώρες τη μέρα και δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να μη σηκωθεί από το γραφείο της ακόμα και μετά από 24 συνεχόμενες ώρες. Τηρώντας μάλιστα ευλαβικά την ίδια ρουτίνα εδώ και δεκαετίες: ξεκινά τη συγγραφή στις 8:00 το πρωί, τρώγοντας απλώς ένα τοστ και πίνοντας λίγο ντεκαφεϊνέ.

Η 71χρονη επισκέφτηκε πρόσφατα το στρατηγείο της Amazon και σοκαρίστηκε, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, από όλες αυτές τις ευκολίες που έχουν πια οι νέοι στα χέρια τους και παραπονιούνται για όλα: «Δεν περίμενα ποτέ μια τέτοια ποιότητα ζωής στα 25. Εγώ έκανα τρεις δουλειές ταυτοχρόνως και μετά τη δουλειά έγραφα», είπε κατηφής.

Ένα μοτίβο ζωής που συνεχίζει με αμείωτη ένταση ακόμα και σήμερα, είτε είναι στο σπίτι της στο Σαν Φρανσίσκο είτε στο Παρίσι: «Νεκρή ή ζωντανή, με βροχή ή με ήλιο, κάθομαι στο γραφείο μου και κάνω τη δουλειά μου», δήλωσε στο «Glamour».

Ναι, χρησιμοποιώντας ακόμα εκείνη τη γραφομηχανή του 1946…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή