Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η πραγματική ιστορία πίσω από τον πλουσιότερο σκύλο στον κόσμο: Η Γερμανίδα κόμισσα, η κληρονομιά και η απάτη

Ο σκύλος των 400 εκατομμυρίων δολαρίων! Ο λόγος για τον Γκάνθερ (Gunther), τον γερμανικό ποιμενικό που κληρονόμησε το τεράστιο ποσό από μια μυστηριώδη κόμισσα, σύμφωνα με τις φήμες.

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, με τα πλούτη του σκύλου έχει κτιστεί μια τεράστια αυτοκρατορία σε δύο ηπείρους, συμπεριλαμβανομένων πολυτελών επαύλεων, μιας λαμπερής συνοδείας, ακόμα και ενός ποπ μουσικού συγκροτήματος. Αλλά όπως γνωρίζει πολύ καλά κάθε καλό κουτάβι, αξίζει πάντα να σκάβετε λίγο βαθύτερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πολυεκατομμυριούχος σκύλος Gunther VI ζει μέσα στην πολυτέλεια: Ταξιδεύει με ιδιωτικά αεροπλάνα, τρώει μπριζόλες με χρυσές νιφάδες για δείπνο και περιβάλλεται από μια συνοδεία μοντέλων και διασκεδαστών.

Ο θρύλος με την κόμισσα που άφησε την περιουσία της σε σκύλο

Όπως λέει ο θρύλος, τον προπάππου του Gunther τον είχε στην ιδιοκτησία της μια μυστηριώδη κόμισσα, της οποίας ο γιος πέθανε τραγικά. Μην έχοντας κληρονόμους, η κόμισσα κληροδότησε τη σημαντική περιουσία της στον αγαπημένο της σκύλο και ανέθεσε τη φροντίδα του στον στενό φίλο του γιου της, έναν Ιταλό κληρονόμο στον τομέα της φαρμακευτικής και επίδοξο ιμπρεσάριο, ονόματι Maurizio Mian.

Ένα επερχόμενο ντοκιμαντέρ του Netflix σχεδιάζει να ερευνήσει την παράξενη υπόθεση του Ιταλού κληρονόμου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο σκύλος του, Gunther VI, ήλεγχε μια περιουσία αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Maurizio Mian και ο σκύλος του Gunther VI πάνω σε ένα σκάφος
Ντοκιμαντέρ του Netflix εξετάζει τη μακροχρόνια απάτη που διέπραξε ο Maurizio Mian (πάνω), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο σκύλος του Gunther VI ήλεγχε μια περιουσία 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Τα τελευταία 30 χρόνια, ο Mian έχτισε μια αυτοκρατορία για λογαριασμό του σκυλιού αφεντικού του, συμπεριλαμβανομένων λαμπερών αγορών ακινήτων, αμφιλεγόμενων κοινωνικών πειραμάτων και ενός από τα μεγαλύτερα σχέδια φορολογικής απάτης όλων των εποχών», αναφέρει η διάσημη πλατφόρμα streaming. «Είναι ένα παραμύθι όμορφο και παράξενο -και φυσικά τα ερωτήματα είναι πολλά», προσθέτει.

Το ντοκιμαντέρ του Netflix για τον πάμπλουτο σκύλο

«Σε αυτή την καταιγιστική σειρά ερευνητικού ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων, οι παραγωγοί Aurelien Leturgie και Emilie Dumay διασχίζουν τον κόσμο σε αναζήτηση απαντήσεων, αποκτώντας πρόσβαση σε πρωτόγνωρο αρχειακό υλικό και κάθονται για προσωπικές και μερικές φορές σοκαριστικές συζητήσεις με τον Mian και τους υπόλοιπους μακροχρόνιους συνεργάτες του Gunther, με την ελπίδα να κατανοήσουν την περίπλοκη αλήθεια πίσω από το πλουσιότερο κατοικίδιο του κόσμου», αναφέρει επίσης.

Το τρέιλερ που κυκλοφόρησε πρόσφατα για το Gunther’s Millions, το οποίο θα προβληθεί την 1η Φεβρουαρίου, προϊδεάζει για νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη μακροχρόνια φάρσα που οργάνωσε ο Maurizio Mian. Υπαινίσσεται αποκαλύψεις για ένα σπίτι σαν αίρεση, γεμάτο με ελκυστικούς νέους που «δούλευαν» για τον σκύλο, και περιλαμβάνει τον εξωφρενικό νέο ισχυρισμό του Mian ότι ο Gunther VI είναι κλώνος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Mian ισχυρίστηκε ότι ο Gunther VI ζούσε μια πολυτελή ζωή, απολαμβάνοντας ιδιωτικά αεροπλάνα και γιοτ
Ο Mian ισχυρίστηκε ότι ο Gunther VI ζούσε μια πολυτελή ζωή, απολαμβάνοντας ιδιωτικά αεροπλάνα και γιοτ

«Μιλάτε για έναν σκύλο που αξίζει 400 εκατομμύρια δολάρια», λέει μια γυναίκα και προσθέτει με γουρλωμένα μάτια: «Ω, είναι αληθινή ιστορία. Δουλεύω για τον σκύλο».

Στο τρέιλερ παρουσιάζεται ένα σπίτι γεμάτο με ανθρώπινους συντρόφους για τον Gunther VI, οι οποίοι βρίσκονταν υπό 24ωρη παρακολούθηση και «ενθαρρύνονταν να κάνουν σεξ» μεταξύ τους.

«Ήθελε νέους ανθρώπους που να έχουν φανταστική εμφάνιση για να ζήσουν με έναν πλούσιο σκύλο», λέει ένας άνδρας. «Λέω “είσαι τρελός;”».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ο σκύλος ανάμεσα σε λαμπερά μοντέλα
Το τρέιλερ προϊδεάζει για αποκαλύψεις σχετικά με ένα σπίτι γεμάτο με «φανταστικούς» ανθρώπινους συντρόφους για τον Gunther VI, οι οποίοι βρίσκονταν υπό 24ωρη παρακολούθηση και «ενθαρρύνονταν να κάνουν σεξ».

Στην ερώτηση αν η κατάσταση φαινόταν «σαν αίρεση», ο άνδρας γέλασε και αρνήθηκε τον ισχυρισμό ως «ξεκαρδιστικό».

Μια άλλη γυναίκα λέει: «Όσο μένουμε στην έπαυλη με τον Gunther, θα απολαμβάνουμε απλώς τα εκατομμύρια. Το πράγμα έγινε λίγο διεστραμμένο. Ήμασταν σαν πειραματόζωα», πρόσθεσε.

Στο τέλος του τρέιλερ, ο Mian προβάλλει έναν άλλο εντυπωσιακό νέο ισχυρισμό, λέγοντας: «Τα σκυλιά ήταν κλωνοποιημένα».

Τα εκατομμύρια του Γκάνθερ: Δείτε το τρέιλερ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανύπαρκτη Γερμανίδα κόμισσα και η απάτη του Mian

Για δεκαετίες, ο Mian ισχυριζόταν ότι δούλευε για μια οικογενειακή σειρά γερμανικών ποιμενικών, που όλοι ονομάζονταν Gunther, ενώ χρησιμοποιούσε το τέχνασμα για να προσελκύσει την κάλυψη του Τύπου και να προωθήσει τις διάφορες συμφωνίες και επιχειρήσεις του στον τομέα των ακινήτων.

Στο παραμύθι του Mian για τα σκυλιά, οι Gunther υποτίθεται ότι υποστηρίζονται από ένα καταπίστευμα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που δημιούργησε η Γερμανίδα κόμισσα Karlotta Liebenstein όταν πέθανε το 1992 για να φροντίσει τον σκύλο της, Gunther III, και τους απογόνους του.

Ο σκύλος Gunther IV σε ξαπλώστρες βίλας
Φωτογραφία: AP Photo/Lynne Sladky

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η Liebenstein υπήρξε ποτέ, και ο Mian δήλωσε σε ιταλική εφημερίδα το 1995 ότι η κόμισσα «ήταν απλώς μια εφεύρεση για να διαφημιστεί η φιλοσοφία» του ιδρύματός του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, ο Mian σε άλλα σημεία έχει υποστηρίξει ότι οι εξομολογήσεις του για την κόμισσα είναι η πραγματική φάρσα και ότι τα παραμύθια για τον σκύλο είναι στην πραγματικότητα αληθινά.

Η εξαπάτηση δημοσιογράφων και η συγγνώμη του Associated Press

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί μια σειρά από ιστορίες για τον Gunther που είπε ο Mian, ο οποίος εξαπάτησε επανειλημμένα τους δημοσιογράφους.

Το 2021, πολλοί δημοσιογράφοι εξαπατήθηκαν από την ιστορία του Mian ότι ο Gunther VI πουλούσε μια έπαυλη στο Μαϊάμι για 31,75 εκατομμύρια δολάρια, αφού είχε αγοράσει το σπίτι από τη Madonna για 7,5 εκατομμύρια δολάρια.

Άνδρες και γυναίκες μοντέλα γύρω από τον σκύλο Gunther VI
Το Netflix θα εξερευνήσει τα μυστικά και το δράμα πίσω από τον πλουσιότερο σκύλο του κόσμου στο «Gunther’s Millions»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη και το Associated Press, ένα έγκυρο πρακτορείο ειδήσεων, αναφέρθηκε στην ιστορία αφού έλαβε δελτίο Τύπου από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τους μεσίτες που είχαν την καταχώριση.

Αργότερα το AP απέσυρε την ιστορία και εξέδωσε νέα αναφορά που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του Mian. «Το AP δημοσίευσε μια ιστορία που δεν ανταποκρινόταν στα πρότυπά μας και δεν έπρεπε να δημοσιευτεί. Δεν κάναμε τη δέουσα επιμέλεια κατά τη διαδικασία του ρεπορτάζ. Διορθώσαμε το ρεπορτάζ και ζητάμε συγγνώμη», ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του AP Λόρεν Ίστον.

Ο σκύλος Gunther IV ξεκουράζεται
Φωτογραφία: AP Photo/Lynne Sladky

Το διορθωμένο ρεπορτάζ του AP σημείωνε ότι ο διευθυντής της Gunther Group, της εταιρείας στην οποία ανήκει στην πραγματικότητα το πρώην σπίτι της Μαντόνα, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις επειδή «υπάρχει αποκλειστικό συμβόλαιο με μια παραγωγή του Netflix».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σκύλος Gunther IV παίζει με ένα μπαλάκι
Φωτογραφία: AP Photo/Lynne Sladky

Το 1999, η εφημερίδα Miami Herald ανέφερε ότι ο Gunther IV προσπαθούσε να αγοράσει μια έπαυλη από τον ηθοποιό Σιλβέστερ Σταλόνε. Την επόμενη ημέρα, η Herald ανέφερε ότι επρόκειτο απλώς για ένα διαφημιστικό κόλπο.

«Αν θέλετε να γράψετε ότι πρόκειται για αστείο, μπορείτε να το γράψετε», δήλωσε ο Mian στην Herald. «Δεν θα κάνω τίποτα».

Η περιουσία του ίδιου του Mian φαίνεται ότι προήλθε από την ιταλική φαρμακευτική επιχείρηση της οικογένειάς του, όχι από μια Γερμανίδα κόμισσα.


Πηγή