Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Η προφητική φαντασίωση της Μαντόνα και ο επεισοδιακός γάμος

Η φράση «τα ετερώνυμα έλκονται» δεν μπορούσε να βρει καλύτερο ζωντανό παράδειγμα από την Μαντόνα, που εκείνη την περίοδο είχε αρχίσει να γίνεται παγκόσμια σταρ και τον ανερχόμενο ηθοποιό Σον Πεν.

Ήταν Ιανουάριος του 1985 όταν η Μαντόνα γύριζε το βίντεο κλιπ για το «Material Girl». Ο 25χρονος τότε Σον Πεν, κατάφερε να βρεθεί στο γύρισμα και να την δει από κοντά εκμεταλλευόμενος την φιλία του με την σκηνοθέτη του κλιπ. Κάπως έτσι ξεκίνησε αυτό το τοξικό love story κι ένας γάμος με πολλά σκαμπανεβάσματα.

«Πρόσεξα αυτόν τον τύπο, που φορούσε δερμάτινο τζάκετ και γυαλιά ηλίου, να στέκεται στη γωνία και να με “καρφώνει” με το βλέμμα του. Συνειδητοποίησα ότι ήταν ο Σον Πεν και, αμέσως, έπλασα στο μυαλό μου αυτή την φαντασίωση ότι θα γνωριζόμασταν, θα ερωτευόμασταν και θα παντρευόμασταν», δήλωνε λίγο καιρό αργότερα η βασίλισσα της ποπ.

Η φαντασίωση της Μαντόνα αποδείχτηκε προφητική, αφού, μετά από σύντομη περίοδο γνωριμίας και σχέσης, το ζευγάρι παντρεύτηκε.

Η «βασίλισσα της ποπ» είχε ήδη κατακτήσει το κοινό με το «Like a Virgin». Επειδή Μαντόνα είχε ταπεινές ρίζες και σκαρφάλωνε στην κορυφή της σόουμπιζ με νύχια και με δόντια, διψούσε για την προσοχή του κόσμου και τα φωτογραφικά φλας.

Η καριέρα της ήταν ακόμα στην αρχή, αλλά εξελισσόταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Καθώς η φήμη της μεγάλωνε, η εμφάνιση της Μαντόνα, ο τρόπος ντυσίματος, οι παραστάσεις και τα μουσικά της κλιπ επηρέαζαν εκατοντάδες χιλιάδες νεαρά κορίτσια, αλλά και γυναίκες, κάνοντας το στιλ της, μια απ’ τις μεγαλύτερες τάσεις μόδας της δεκαετίες του 1980.

Από την άλλη, ο 25χρονος Σον Πεν είχε προλάβει να παίξει σε λίγες ταινίες, αλλά θεωρούνταν ήδη ένας απ’ τους πιο ταλαντούχους νεαρούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ με την πορεία του να διαγράφεται λαμπρή. Γιος καλλιτεχνών, είχε μεγαλώσει με μεγάλη οικονομική άνεση στην ηλιόλουστη Σάντα Μόνικα και τίποτα δεν τον εξόργιζε περισσότερο απ’ την αδιακρισία των παπαράτσι.

Μόλις επτά μήνες μετά την γνωριμία τους, ο Σον Πεν και η Μαντόνα ανακοινώνουν ότι θα παντρευτούν και όλοι όσοι τους γνώριζαν σάστισαν. Ο συνδυασμός αυτών των δύο, εκ διαμέτρου διαφορετικών προσωπικοτήτων, ήταν τουλάχιστον εκρηκτικός.

AP860417040

Πριν παντρευτούν, ο οξύθυμος Πεν είχε πετροβολήσει παπαράτσι που φωτογράφιζαν τη Μαντόνα καθώς έτρεχε στο πάρκο, ενώ ανήμερα του γάμου πυροβολούσε τα ελικόπτερα που πετούσαν πάνω απ’ το σπίτι και έβγαζαν φωτογραφίες. Τα προβλήματα του έγγαμου βίου δεν άργησαν να βγουν στην επιφάνεια.

AP8707170224Ομηρικοί καβγάδες που κατέληγαν σε παθιασμένες «συμφιλιώσεις» είχαν γίνει ρουτίνα για το αντρόγυνο και η διάλυση του γάμου ήταν θέμα χρόνου.

Ο βιογράφος της Μαντόνα, Μαρκ Μπέγκο, την κατηγόρησε ότι εκμεταλλευόταν τους άντρες που είχε στο πλευρό της. Ο λόγος που παντρεύτηκε τον Πεν, γράφει, μπορεί να μην ήταν ο κεραυνοβόλος έρωτας, αλλά τα σχέδια της να κατακτήσει και τον κινηματογράφο. Κάτι που δεν φαντάζει και τελείως αβάσιμο, μιας και αμέσως μετά τον γάμο τους, η Μαντόνα έψαχνε σε ποια ταινία μπορούσαν να συνεργαστούν. Η ταινία βρέθηκε αλλά ήταν καλύτερο να μην είχε βρεθεί ποτέ.

Έπαιξαν μαζί στην ταινία «Οι Τυχοδιώκτες της Σαγκάη», μία ταινία σκέτη καταστροφή που σταμάτησε να προβάλλεται στους κινηματογράφους μιάμιση βδομάδα μετά την πρεμιέρα!

AP951203072

Η ταινία σάρωσε τα «Χρυσά Βατόμουρα», με πέντε υποψηφιότητες για χειρότερη ταινία, χειρότερη σκηνοθεσία, χειρότερο σενάριο, χειρότερη μουσική, χειρότερο ηθοποιό τον Σον Πεν και χειρότερη ηθοποιό την Μαντόνα.

Νέες εντάσεις ήρθαν να προστεθούν σε ένα γάμο που ήδη ταραζόταν τακτικά από τις εκρήξεις θυμού και της σκηνές ζηλοτυπίας του Σον Πεν.

Μόνιμος βραχνάς στη σχέση τους ήταν οι πρώην εραστές της Μαντόνα με πολλούς από τους οποίους η τραγουδίστρια διατηρούσε φιλικές σχέσεις και κάποιοι την επισκέπτονταν και στο σπίτι. Αυτό ήταν κάτι που ο Σον Πεν δεν μπορούσε με τίποτα να το χωνέψει και ούτε φυσικά να το διαχειριστεί. Σε συνδυασμό με τις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ που κατανάλωνε, ο θυμός του ήταν ανεξέλεγκτος.

Έφτασε στο σημείο να επιτεθεί και να ξυλοκοπήσει άγρια έναν παλιό φίλο της Μαντόνα, τον Ντέιβιν Γολίνσκι, επειδή τόλμησε να τη φιλήσει στο μάγουλο. Ο Πεν συνελήφθη, δήλωσε ένοχος και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ένα χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο του 1987 κι ενώ η Μαντόνα ετοιμαζόταν να ζητήσει διαζύγιο, τη χτύπησε στο κεφάλι με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ. Η Μαντόνα δεν πήγε στην αστυνομία, γιατί ο Πεν θα έμπαινε φυλακή για 33 μέρες για τον ξυλοδαρμό ενός θαυμαστή του που τον φωτογράφισε χωρίς την άδειά του.

AP6535907683821

Όταν αποφυλακίστηκε, της υποσχέθηκε ότι θα πήγαινε σε κλινική απεξάρτησης, ότι θα άλλαζε και η Μαντόνα είχε αποφασίσει να του δώσει ακόμα μία ευκαιρία.

Το 1988 η Μαντόνα γνώρισε την κωμικό Σάντρα Μπέρνχαρτ. Αρχικά ήταν απλά καλές φίλες, αλλά αργότερα της φωτογράφισαν σε πολύ τρυφερές στιγμές. Ο Πεν έγινε έξαλλος και έφυγε από το σπίτι. Πέρασαν χωριστά εκείνα τα Χριστούγεννα. Τρεις μέρες αργότερα, μεθυσμένος και εκτός ελέγχου, σκαρφάλωσε τον εξωτερικό φράχτη, διέρρηξε το σπίτι και επιτέθηκε στην Μαντόνα.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε την τραγουδίστρια δεμένη επί εννιά ώρες σε μία καρέκλα και την χτυπούσε, μέχρι που εκείνη κατάφερε να λυθεί και να καταφύγει στην αστυνομία. Ο Σον Πεν συνελήφθη, ωστόσο, δεν καταδικάστηκε ποτέ, αφού, περίπου μία εβδομάδα αργότερα, η Μαντόνα απέσυρε τις κατηγορίες και ξεκίνησαν οι διαδικασίας για το διαζύγιο.

«Γνωρίζω τις φήμες που κυκλοφορούν όλα αυτά τα χρόνια και κατηγορούν τον Σον για περιστατικά σωματικής επίθεσης και κακοποίησης εναντίον μου. Πρόκειται για εντελώς παράλογες, κακόβουλες, απερίσκεπτες και ψευδείς φήμες» είχε πει η ίδια.

Μάλιστα, η τραγουδίστρια απαλλάσσει τον πρώην της από την ρετσινιά του οξύθυμου άνδρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Σον είναι από τους πιο ευαίσθητους και συμπονετικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Αν και είχαμε πολλές κακές στιγμές μαζί, ποτέ δε με χτύπησε και ποτέ δε μου επιτέθηκε».

AP876177870778

Παρά το τραυματικό παρελθόν τους, η Μαντόνα και ο Σον Πεν διατηρούν άριστες σχέσεις μετά το διαζύγιο ενώ δεν έκρυψαν ποτέ την αγάπη που τρέφουν ο ένας για τον άλλον ενώ πολλοί φίλοι της υποστηρίζουν ότι ο ηθοποιός ήταν η μεγάλη της αγάπη.

Τον Δεκέμβριο του 2016, συνεργάστηκαν για μια φιλανθρωπική εκδήλωση του «Raising Malawi», όπου η Μαντόνα προσφέρθηκε να ξαναπαντρευτεί τον πρώην της. «Είμαι ακόμη ερωτευμένη μαζί σου», είχε πει τότε στον Σον Πεν, αφήνοντας άναυδο το κοινό. Αλλά και ο Σον Πεν δεν πήγε πίσω… Καλεσμένος στην εκπομπή «The Late Show» είχε πει: «Αχ, αγαπώ την πρώτη μου σύζυγο τόσο πολύ».


Πηγή