Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Η Σινέντ ο Κόνορ κατηγορεί το ιρλανδικό κράτος για τον θάνατο του 17χρονου γιου της: «Δεν θα τους συγχωρέσω ποτέ» | ΖΩΗ

Πυρά κατά του ιρλανδικού κράτους με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου γιου της εξαπολύει η Σινέντ ο Κόνορ.

Η τραγουδίστρια ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του έφηβου γιου της στο Twitter τα ξημερώματα της 8ης Ιανουαρίου, γράφοντας: «Ο όμορφος γιος μου, Nevi’im Nesta Ali Shane O’Connor, το φως της ζωής μου, αποφάσισε να δώσει τέλος στον επίγειο αγώνα του σήμερα και τώρα είναι με τον Θεό. Είθε να αναπαυθεί εν ειρήνη και να μην ακολουθήσει κανείς το παράδειγμά του. Το μωρό μου. Σ ‘αγαπώ τόσο πολύ. Παρακαλώ αναπαύσουν εν ειρήνη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Shane είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένος δύο ημέρες πριν από το θάνατό του. Η αστυνομία είχε απευθύνει έκκληση για βοήθεια στον εντοπισμό του που είχε εξαφανιστεί από την Πέμπτη, από το νοσοκομείο Tallaght του Δουβλίνου, όπου βρισκόταν υπό παρακολούθηση καθώς είχε αυτοκτονικές τάσεις.

Σε μια νέα σειρά tweet το βράδυ της 8ης Ιανουαρίου, η Σινέντ ο Κόνορ επέκρινε σφοδρά την ιρλανδική υπηρεσία υγείας HSE, την υπηρεσία παιδιών και οικογένειας Tusla και το ιρλανδικό κράτος συνολικά.

Υποστήριξε ότι 26 ώρες αφότου ο γιος της πέθανε δεν είχε καμία επαφή από την Tusla ή τους εκπροσώπους της. «Έχω πλέον αναγνωρίσει επίσημα τα λείψανα του γιου μου, Shane. Είθε ο Θεός να συγχωρήσει το ιρλανδικό κράτος γιατί εγώ δεν θα το κάνω ποτέ», έγραψε σε άλλο tweet.

Συνεχίζοντας η τραγουδίστρια εξαπέλυσε νέες κατηγορίες κατά της αρχής προστασίας παιδιών και εφήβων υποστηρίζοντας ότι Tusla ήθελε να συζητήσει μαζί της για ένα δελτίο Τύπου «χωρίς αμφιβολία, επιθυμώντας να συμμετάσχω στις προσπάθειές τους να κάνουν τον θάνατο του παιδιού μου να φαίνεται ότι δεν έγινε στα χέρια του ιρλανδικού κράτους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε δήλωση στον Independent, ένας εκπρόσωπος της HSE είπε: «Το HSE δεν μπορεί να σχολιάσει μεμονωμένες περιπτώσεις όταν κάνοντας αυτό μπορεί να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με αναγνωρίσιμα άτομα, παραβιάζοντας την ηθική απαίτηση να τηρούμε το καθήκον μας εμπιστευτικότητας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή