Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Η συγκινητική ιστορία του Σιλβέστερ Σταλόνε και του σκύλου του

Η συγκινητική ιστορία του Σιλβέστερ Σταλόνε και του σκύλου του

Η ζωή του Σιλβέστερ Σταλόνε δεν ήταν πάντα λαμπερή και άνετη. Και τίποτε δεν του χαρίστηκε. Ίσα ίσα μέχρι να φτάσει στην απόλυτη καταξίωση και να δει το άστρο του να λάμπει στον θαυμαστό κόσμο του Χόλιγουντ, πέρασε πολύ δύσκολα.

Τα πρώτα χρόνια στην Αμερική του Ιταλού Σιλβέστερ είχαν ανέχεια, πείνα, απογοητεύσεις, ενώ έμεινε ακόμη και άστεγος στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Αλλά σε εκείνες τις δύσκολες στιγμές, είχε πίστη στον εαυτό του πως θα τα καταφέρει και θα εκπληρώσει το όνειρό του να γίνει ηθοποιός. Είχε, όμως και ως συντροφιά τον αγαπημένο του σκύλο, Butkus. Ήταν η παρέα του, σε εκείνον έλεγε όσα τον απασχολούσαν στη μακρινή δεκαετία του ’70.

«Όταν ήμουν 26 χρόνων, άφραγκος, χωρίς δουλειά και σπίτι με ένα ζευγάρι τρύπια παπούτσια και δύο μόνο παντελόνια που στο τέλος δεν μου έκαναν επειδή είχα αδυνατίσει τόσο πολύ, είχαν τον Butkus. Ήταν ο φίλος μου, η παρέα μου, ο μόνος που γελούσε με τα αστεία μου», είχε εξομολογηθεί κάποτε ο Σταλόνε.

Όμως, η κατάσταση όλο και δυσκόλευε και το όνειρο να κάνει καριέρα στην υποκριτική, στα μάτια του όλο και απομακρυνόταν. Κάποια στιγμή, ο Σταλόνε έπρεπε να πάρει την πιο δύσκολη απόφαση: να πουλήσει το σκύλο του. Τον έδωσε το 1971 για 40 δολάρια. Η κάρδιά του έγινε χίλια κομμάτια, αλλά δεν υπήρχε άλλη λύση. Και οι δύο από την πείνα είχαν αδυνατίσει επικίνδυνα.

Η δύσκολη ζωή του και η περιπλάνησή του στους δρόμους λίγο μετά ενέπνευσε τον Σιλβέστερ να γράψει το Ρόκι. Όταν το έδωσε στους παραγωγούς κι εκείνοι ξετρελάθηκαν. Μάλιστα, για να τον πείσουν να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, του έδωσαν ένα γενναιόδωρο για εκείνη την εποχή ποσό.

Με την προκαταβολή που πήρε, το πρώτο πράγμα που έκανε, ήταν να επιστρέψει και να πάρει πίσω τον σκύλο του. Ο νέος ιδιοκτήτης τού ζητούσε για την εποχή εκείνη το απίστευτο ποσό των 15 χιλιάδων δολαρίων. Ο Σιλβέστερ Σταλόνε τα έδωσε και ποτέ δεν τα μετάνιωσε, αφού μέχρι και σήμερα λέει, πως ο Butkus άξιζε μέχρι και το τελευταίο σεντ. Μάλιστα, στο πρώτο Ρόκι ο αγαπημένος σκύλος του ηθοποιού συμμετέχει στην ταινία. Πέθανε το 1981 βυθίζοντας τον Χολιγουντιανό σταρ στη θλίψη.


Πηγή