Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Emily Ratajkowski για τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε: Όσα ακολούθησαν ήταν θολά

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Emily Ratajkowski για τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε: Όσα ακολούθησαν ήταν θολά

Πλέον, η Emily Ratajkowski αποτελεί ένα από τα «δυνατά» ονόματα στον χώρο της μόδας. Ωστόσο η πορεία της στον χώρο αυτό έχει ένα μεγάλο αγκάθι και αυτό δεν είναι άλλο από την σεξουαλική επίθεση που είχε δεχθεί σε μια από τις πρώτες της δουλειές.

Σε ένα εκτενές άρθρο που έγραψε η Emily Ratajkowski για λογαριασμό του New York Magazine δημοσιεύτηκε την Τρίτη, το μοντέλο περιέγραψε με λεπτομέρειες τη σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από τον φωτογράφο Jonathan Leder το 2012.

Η Emily Ratajkowski αναφέρει πως ο ατζέντης με τον οποίο συνεργαζόταν πριν οκτώ χρόνια της είχε «κλείσει» μια δουλειά άνευ αμοιβής για ένα περιοδικό ονόματι Darius, που περιλάμβανε τη διανυκτέρευσή της στον χώρο της φωτογράφισης.

Το μοντέλο στο κείμενο του περιγράφει αναλυτικά τη βραδιά αλλά και τα συναισθήματά της, ενώ παραδέχθηκε ότι ήπιε πολλά ποτήρια κόκκινο κρασί με αποτέλεσμα να μεθύσει αρκετά.

«Έχω διδαχθεί ότι είναι σημαντικό να χτίσεις μια φήμη ως δουλευταρού και συνεργάσιμη.“Ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα είναι ο επόμενος φωτογράφος που θα συνεργαστείς!” μου υπενθύμιζε ο ατζέντης μου», αναφέρει στο άρθρο.

Σε άλλο σημείο του κειμένου αναφέρεται πως όταν τελείωσε η φωτογράφιση ο Leder της είπε: «Και τώρα ας γδυθούμε!». «Αμέσως μόλις έβγαλα τα ρούχα μου, ένα κομμάτι μου αποσυνδέθηκε από όσα συνέβαιναν. Άρχισα να αιωρούμαι έξω από τον εαυτό μου, βλέποντάς με να σκαρφαλώνω στο κρεβάτι. Λύγισα τη μέση μου και σούφρωσα τα χείλη μου, σκεπτόμενη πώς μπορεί να έδειχνα μέσα από τον φακό. Το φλας ήταν τόσο έντονο και είχα πιει τόσο κρασί που μπροστά στα μάτια μου εμφανίζονταν γιγάντιοι μαύροι κύκλοι» αναφέρει το μοντέλο.

View this post on Instagram

I’ve been working on a collection of essays for the past year and couldn’t be more thrilled that @nymag has published “Buying Myself Back”. This is an extremely personal piece about image, power and consent. Thank you to the entire New York magazine team for this opportunity and all of their support. Link in my bio.

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Λίγη ώρα αργότερα ο φωτογράφος και η Emily Ratajkowski βρέθηκαν να κάθονται στον καναπέ τυλιγμένοι με μια κουβέρτα.

«Μου είπε ότι του άρεσε αυτό που έκανα με τα πόδια μου. Θυμάμαι αυτή τη στιγμή πιο καθαρά από κάθε άλλη. Το σιχαίνομαι που ο Jonathan σχόλιασε κάτι που κάνω σε όλη μου τη ζωή για να αισθανθώ άνετα και ασφαλής. Όσα ακολούθησαν ήταν θολά, εκτός από τα συναισθήματα που μου προκάλεσαν. Δεν θυμάμαι να τον φιλάω, αλλά θυμάμαι πως τα δάχτυλά του ήταν ξαφνικά μέσα μου. Πίεζαν όλο και πιο σκληρά, όπως δεν με είχε αγγίξει ποτέ κανείς πριν από τότε αλλά ούτε και μετά. Μπορούσα να νιώσω το σχήμα μου και τις πτυχώσεις και πονούσα πάρα πολύ. Ενστικτωδώς, έφερα το χέρι μου στον καρπό του και τράβηξα με δύναμη τα δάχτυλά του από μέσα μου. Δεν είπα λέξη. Σηκώθηκε ξαφνικά και έφυγε γρήγορα, ανεβαίνοντας τις σκάλες στο σκοτάδι».

View this post on Instagram

Making of. Thanks to @tinatyrell @roosterkitsch and @ericmestman for creating this visual to accompany my essay. “Buying Myself Back” is an extremely personal piece about image, power and consent. Thank you @nymag @thecut. Link is in my bio to read!

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Στους ισχυρισμούς της Ratajkowski απάντησε ο ίδιος ο φωτογράφος κάνοντας λόγο για «παιδιάστικους και φθηνούς ισχυρισμούς».




Πηγή