Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η συμβουλή της Maria Hatzistefanis για τις πιο βαρετές και δύσκολες δουλειές

Τι κάνει πρώτη δουλειά τη Δευτέρα το πρωί η διευθύνουσα σύμβουλος της φίρμας καλλυντικών Rodial;

«Τις πιο βαρετές και δύσκολες δουλειές», λέει η Maria Hatzistefanis, κι αυτό γιατί η ικανότητα να παίρνουμε αποφάσεις εξασθενεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094622034-0’); });

Κι έτσι πρέπει να μπαίνουν σε προτεραιότητα αυτά τα «βαρετά και δύσκολα» όσο έχουμε ακόμα την ενέργεια και τα ψυχικά αποθέματα.

Χωρίς να χρονοτριβεί λοιπόν, τα κάνει πρώτη δουλειά τη Δευτέρα το πρωί, κάτι που της δίνει τη δυνατότητα να αφιερώνει τις Παρασκευές «απλώς στα βασικά», χωρίς να φοβάται δηλαδή πως θα πάρει λάθος αποφάσεις λόγω κούρασης και πνευματικής εξασθένησης.

Την ώρα που για πολλούς οι Δευτέρες και μάλιστα τα πρωινά τους είναι η πιο δύσκολες στιγμές στον εργασιακό χώρο, η Hatzistefanis ακολουθεί μια άλλη στρατηγική: «Αντιμετώπισε τα πιο βαρετά και δύσκολα πράγματα πρώτη δουλειά τη Δευτέρα το πρωί. Όσο η μέρα και η βδομάδα προχωρούν, έχεις να πάρεις τόσες πολλές αποφάσεις που η θέλησή σου μειώνεται», λέει χαρακτηριστικά στο Business Insider.

«Αυτός είναι ο λόγος που στο τέλος της ημέρας τείνουμε να παρατρώμε ή να τρώμε ανθυγιεινά πράγματα, επειδή έχουμε ξοδέψει όλη μας την ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Τη Δευτέρα το πρωί μπορούμε ακόμα και να κάνουμε πράγματα που δεν θα τελειώσουν μέσα στη μέρα, επειδή είναι μεγάλα ή περίπλοκα, θέτοντας ωστόσο τις βάσεις για την ολοκλήρωσή τους: «Προσπαθώ απλώς να κάνω το πρώτο βήμα, το οποίο μπορεί να είναι ακόμα και το να στείλω ένα email στον εαυτό μου λέγοντας πως αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνω»!

localStorage.clear();


Πηγή