Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Η τέλεια ημερομηνία για να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο για να αποφύγετε την… κακοτυχία

Τα Χριστούγεννα είναι λιγότερο από έναν μήνα μακριά και ήδη οι πόλεις του κόσμου φορούν σιγά σιγά τα γιορτινά τους, στολίζοντας δέντρα, πλατείες, βιτρίνες, με πολλά χρώμα και φώτα παντού.

Μάλιστα, πολλοί έχουν ήδη στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι τους, μιας και τους φέρνει χαρά και ανυπομονησία για τις γιορτές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, όπως φαίνεται, υπάρχει ιδανική ημερομηνία για να στολίσεις το δέντρο σου και δεν είναι η 1η Δεκέμβρη, που ίσως πιστεύουν πολλοί.

Η πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου δεν είναι και η καλύτερη μέρα για να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο, σύμφωνα με τους ειδικούς, που λένε ότι πρέπει να περιμένουμε για να στολίσουμε για την εορταστική περίοδο.

Η ημερομηνία για να στολίσεις το δέντρο

Σύμφωνα με τους ειδικούς στο Christmas Tree World, η παραδοσιακή «Έλευση» ξεκινά την τέταρτη Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα, που σημαίνει ότι η τέλεια ημερομηνία μπορεί να ποικίλλει από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Φέτος πέφτει στις 3 Δεκεμβρίου – που σημαίνει ότι είναι η τέλεια μέρα για να ξεκινήσεις τους εορτασμούς, στολίζοντας το σπίτι για τα Χριστούγεννα.

Στόλισμα χριστουγεννιάτικου δέντρου
Στόλισμα χριστουγεννιάτικου δέντρου /Φωτογραφία: Unsplash

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πότε πρέπει να ξεστολίσεις

Σύμφωνα με τους χριστιανικούς κανόνες, υπάρχει και μια τέλεια μέρα για να ξεστολίσεις το δέντρο που δεν είναι άλλη από η δωδέκατη μέρα των Χριστουγέννων.

Και ενώ αυτό ακούγεται απλό, δεν είναι ξεκάθαρο όσο υπάρχουν διαφωνίες για το πότε ξεκινούν οι 12 ήμερες των Χριστουγέννων. Έτσι, είναι είτε στις 5 είτε 6 Ιανουαρίου, στα Θεοφάνια.

Οι ειδικοί σημείωσαν ότι πολλοί επιλέγουν να αγνοήσουν τους θρησκευτικούς κανόνες και να στήσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους την 1η Δεκεμβρίου κάθε χρόνο.

«Σε πολλά νοικοκυριά αρέσει να στήνουν το δέντρο τους και άλλα εορταστικά στολίδια την πρώτη μέρα του μήνα για να σηματοδοτήσουν την έναρξη της επίσημης αντίστροφης μέτρησης για τη μεγάλη μέρα», είπαν. Άλλοι πλέον επιλέγουν να στολίσουν ήδη από τον Νοέμβριο ή το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποκάλυψαν επίσης ποιες χώρες πιστεύουν περισσότερο στον Άγιο Βασίλη και αποδεικνύεται ότι η Ιρλανδία είναι πρώτη και η Αυστραλία δεύτερη στη λίστα.


Πηγή