Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Η Τζαμίιλα Τζαμίλ κατακεραυνώνει τις ρετουσαρισμένες φωτογραφίες στα social media

Η Τζαμίιλα Τζαμίλ κατακεραυνώνει τις ρετουσαρισμένες φωτογραφίες στα social media

Η ηθοποιός Τζαμίιλα Τζαμίλ καλεί τις διασημότητες και τους influencers να σταματήσουν να ανεβάζουν συνεχώς ρετουσαρισμένες φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ξέρω ότι είναι δύσκολο γιατί είμαστε διαρκώς υπό έλεγχο και υπό την κρίση όλων σε αυτόν τον κλάδο, αλλά ικετεύω άλλους: influencers, ηθοποιούς και μοντέλα να με ακολουθήσουν και να σταματήσουν τη δημοσιοποίηση ωραιοποιημένων φωτογραφιών», έγραψε η ηθοποιός στο Twitter. «Πρέπει να σταματήσουμε να προβάλουμε πρότυπα που δεν συναντάμε ούτε καν εμείς».

Η Τζαμίλ άνοιξε επίσης διάλογο σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές: «Γνωρίζω ότι δεν είναι κάποια τεράστια νίκη, αλλά ως ένα άτομο που είχα εμμονή με το σώμα και ήμουν τόσο προσηλωμένη σε αυτό που πολλοί αντιλαμβάνονται σαν “ελαττώματα” αυτό είναι μόνο μια μικρή νίκη για την εφηβική μου ανορεξία».

Η Τζαμίλ δεν είναι η μοναδική διασημότητα που κατήγγειλε τις ρετουσαρισμένες φωτογραφίες. Το 2018, το μοντέλο Κριστίν Τέιγκεν δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο φαίνονταν οι ραγάδες της λέγοντας: «Φαντάζομαι ότι αυτά απλά δεν πρόκειται να φύγουν. Αυτό είναι το σώμα μου».

Ομοίως, η Τζαμίλ ξεκίνησε την καμπάνια #IWeigh στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2018, προτρέποντας τους ανθρώπους να επαναπροσδιορίσουν όλα εκείνα που αισθάνονται ότι τους καθιστούν πολύτιμους. Μέσα από την εκστρατεία, η Τζαμίλ ενθάρρυνε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να σταματήσουν να εστιάζουν στο σωματικό τους βάρος και να τονίζουν όλα εκείνα που γεμίζουν πραγματικά τη ζωή τους.


Πηγή