Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Η Τζιλ Μπάιντεν έστησε έκθεση ζωγραφικής μέσα στο Λευκό Οίκο -Τα έργα που επέλεξε [εικόνες]

Μια νέα έκθεση τέχνης που επιμελήθηκε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, ρίχνει φως στα παιδιά των στρατιωτικών της Αμερικής, μερικά από τα οποία θα δουν τώρα τα σχέδια και τους πίνακές τους στον Λευκό Οίκο.

Το Military Children’s Corner, το οποίο άνοιξε τις πύλες του χθες, περιλαμβάνει τη δουλειά 11 παιδιών που συνδέονται με τον στρατό -ηλικίας από 8 έως 19 ετών-, τα οποία βρίσκονται όλα σε στρατιωτικά φυλάκια που η δρ Μπάιντεν έχει επισκεφθεί προσωπικά ως πρώτη κυρία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα έργα που επέλεξε η Τζιλ Μπάιντεν

Μία από τις καλλιτέχνιδες είναι και η Τέιλορ Τρούντελ, η οποία γνώρισε την Τζιλ Μπάιντεν, μαζί με τον υπουργό Παιδείας Μιγκέλ Καρντόνα, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών της πρώτης κυρίας. Τα έργα των παιδιών θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα βλέπουν οι επισκέπτες του Λευκού Οίκου όταν εισέρχονται στην Ανατολική Πτέρυγα.

Η Τρούντελ, 19 ετών, φοίτησε στο γυμνάσιο Knob Noster στο Μιζούρι όταν συνάντησε την πρώτη κυρία. Τώρα, στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι, στο Κάνσας Σίτι, λέει στο People ότι «έκπληκτη» έμαθε ότι ένας από τους πίνακές της ήταν μεταξύ αυτών που επιλέχθηκαν για την έκθεση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε δήλωσή της, η δρ Μπάιντεν αναφέρθηκε στο πόσο «εμπνεύστηκε» από τα παιδιά των στρατιωτικών που έχει γνωρίσει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

«Μπορεί να μη φορούν στολή, αλλά υπηρετούν και τη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μου, παιδιά στρατιωτικών μοιράζονται συχνά τα έργα τέχνης τους μαζί μου, προσφέροντας ένα παράθυρο στη ζωή τους», είπε η δρ Μπάιντεν. «Εμπνευσμένα από τις ιστορίες καλοσύνης τους, την εφευρετικότητα και τη δύναμη, ήθελα να φέρω την τέχνη και τα ταλέντα τους στον Λευκό Οίκο. Καθώς οι επισκέπτες απολαμβάνουν το The Military Children’s Corner, ελπίζω να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να αναλογιστούν την υπηρεσία και τη θυσία των στρατιωτικών οικογενειών μας».

Δείτε τους πίνακες των παιδιών

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή