Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Η Τουρκάλα πιλότος που πάντα ήθελε να πετάξει F 16

Αφεθείτε στα έμπειρα χέρια της Eser Aksan Erdogan! Η κυρία με το γνώριμο επίθετο  είναι τουρκάλα πιλότος η φήμη της οποίας έχει βγει από το στενό χώρο του κόκπιτ και έχει εξαπλωθεί χάρη στη τεχνολογία.

Η εντυπωσιακή 31χρονη, προκαλεί αίσθηση στα social media -έχει πάνω από 53.000 followers στο Instagram-, μέσα από τα οποία προβάλλει την εξόχως ζηλευτή ζωή της που είναι γεμάτη από ταξίδια σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερες προσωπικές στιγμές με τον σύζυγό της και στιγμές ζωής που αξίζουν να καταγραφούν και να ανέβουν στο διαδίκτυο.

Η Esel επιβιώνει σε έναν άκρως ανδροκρατούμενο χώρο, χωρίς να νιώθει απειλή ή φόβο- για να ακολουθήσεις εξάλλου ένα τέτοιο επάγγελμα, απαιτείται αυτοπεποίθηση και πάθος. «Ήταν όνειρο ζωή να γίνω πιλότος, ένα όνειρο που είχα από παιδί», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της σε βρετανική εφημερίδα. «Ήμουν αγοροκόριτσο, πάντα ήθελα να πετάξω με ένα F 16 αλλά είμαι κατά του πολέμου και της βίας, οπότε τα μεγάλα τζετ ήταν ότι πρέπει» και συμπληρώνει: «Ήμουν η μοναδική στην οικογένεια που είχα έρωτα με τους αιθέρες… Το ατελείωτο μπλε του ουρανού, τα απαλά σύννεφα και η ικανότητα να μπορείς να επισκέπτεσαι μακρινά μέρη ήταν κάτι που με μαγνήτιζε». Η 31χρονη πετάει ένα Boeing 737 της τουρκικής αεροπορικής εταιρείες χαμηλού κόστους, Pegasus και συχνά πυκνά- όταν φυσικά το αεροσκάφος βρίσκεται στη γη- βγάζει selfies μέσα από το πιλοτήριο.

Aksan6 Aksan7 Aksan8 Aksan11 Aksan13


Πηγή