Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η φιλία μιας εκατομμυριούχου με έναν πρώην άστεγο γίνεται ντοκιμαντέρ στο Channel 4

Εκείνη, είναι εκατομμυριούχος με σπίτι 12 εκατομμυρίων λιρών στο Mayfair και συλλογή κοσμημάτων 10 εκατομμυρίων λιρών.

Εκείνος είναι ένας πρώην άπορος που πέρασε χρόνια άστεγος αφού έφυγε από το σπίτι στα 16 του. Όταν η χωρισμένη Αμάντα Κρόνιν συνάντησε τον Μάρτιν Ριντ, δημιούργησαν μια απίθανη φιλία που είχε ως αποτέλεσμα το νέο ντοκιμαντέρ του Channel 4, με τίτλο «The Millionairess and Me».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα, ακολουθεί τον σκηνοθέτη Μάρτιν – που μεγάλωσε σε εργατικές κατοικίες στο Λονδίνο – να προσπαθεί να κατανοήσει τον πολυτελή τρόπο ζωής των υπερπλούσιων, με ταξίδια στο Μονακό, φιλανθρωπικά γκαλά και ψώνια αξίας δεκάδων χιλιάδων λιρών.

Το πρώην μοντέλο που έχει δέκα άτομα προσωπικό για να διαχειρίζεται το πολυτελές σπίτι της στη Belgravia, αποκαλύπτει ότι αγόρασε μια έπαυλη για 3 εκατομμύρια λίρες, την οποία ανακαινίζει με την ελπίδα να πουλήσει για 11 εκατομμύρια λίρες.

Στο ντοκιμαντέρ, τη βλέπουμε να παίρνει μαζί της τον Μάρτιν σε ένα ταξίδι για ψώνια με την Bentley της, αξίας 200.000 λιρών, όπου αγόρασε ένα μπάνιο 26.000 λιρών, και τον προσκαλεί να δοκιμάσει ένα κρεβάτι 88.000 λιρών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ ο Μάρτιν θαυμάζει το κόστος των χρυσών βρυσών με 7.000 λίρες η κάθε μία, αυτό αποτελεί απλά μια μέρα δουλειάς για την influencer, η οποία πέτυχε ένα διακανονισμό πολλών εκατομμυρίων λιρών όταν χώρισε από τον μεγιστάνα της ενέργειας Mark Daeche το 2019.

Η Αμάντα – η οποία έχει 60.000 ακόλουθους στο Instagram – αποκαλύπτει επίσης μια τεράστια συλλογή από τσάντες Gucci, παραδεχόμενη ότι πολλά από τα πράγματά της είναι δωρεάν και ότι «είναι σαν Χριστούγεννα κάθε μέρα».

Ωστόσο, λέει ότι δέχεται πολλά αρνητικά σχόλια στο Διαδίκτυο από ανθρώπους που την κατηγορούν ότι είναι πόρνη. «Δεν επιτρέπεται να είσαι πλούσια, επιτυχημένη, όμορφη και διασκεδαστική», λέει. «Λένε ότι “κάτι δεν πάει καλά με σένα. Πρέπει να είσαι πόρνη”».

Αφού τον μύησε στην υψηλή ζωή, η Αμάντα βυθίζεται στον κόσμο του Μάρτιν, δουλεύοντας σε ένα φιλανθρωπικό κατάστημα στο Κάρντιφ – παρκάροντας την Bentley της ακριβώς έξω και ταΐζοντας τους άστεγους σε μια καντίνα που χρηματοδοτείται από την εκκλησία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς χτίστηκε η φιλία τους

Ο Μάρτιν συνάντησε για πρώτη φορά την Αμάντα αφού εκείνη παρήγγειλε μια τσάντα ζωγραφισμένη στο χέρι 2.000 λιρών, με μια φωτογραφία του σκύλου της, από τη φίλη του, Τζίνα.

Το πρώτο τους τηλεφώνημα διήρκεσε τρεις ώρες και, παρά τις αμφιβολίες του για την πάμπλουτη γυναίκα, λέει ότι «ερωτεύτηκε» τον χαρακτήρα της.

«Η Αμάντα με κάλεσε για δείπνο, οπότε πήγα στο σπίτι της και αρχίσαμε να κάνουμε παρέα και συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε πολλά κοινά», λέει στη The Sun. «Έχει φοβερή αίσθηση του χιούμορ, είναι αντικομφορμίστρια και μου αρέσουν οι αντισυμβατικοί».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αμάντα, η οποία είναι μητέρα ενός παιδιού, ισχυρίζεται ότι έχει «τα πιο μακριά πόδια στην Belgravia» περιγράφει τον εαυτό της ως «μια από τις πιο κομψές γυναίκες στον κόσμο». «Αμέσως διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν πολλά να πούμε, κάτι που είναι πραγματικά περίεργο, έτσι τον κάλεσα στο Λονδίνο και του έκανα το δείπνο. Βρήκαμε ότι απλώς απολαμβάνουμε ο ένας την παρέα του άλλου. Μπορούμε να γελάμε και να αστειευόμαστε και βρίσκουμε ενδιαφέρουσες τις ιστορίες ο ένας του άλλου».

«Όταν ο Μάρτιν με ρώτησε αν είχα κάποιες ανησυχίες για τα γυρίσματα, του είπα ότι δεν με ενοχλεί τι σκέφτεται ο κόσμος, αρκεί να είμαι εγώ καλά – στο τέλος της ημέρας, έχω κι έναν οίκο ομορφιάς να διευθύνω. Του είπα επίσης ότι μπορεί να με ρωτήσει οτιδήποτε. Είμαι πλούσια. Δεν πρόκειται να το κρύψω και δεν ντρέπομαι για αυτό. Δεν αλλάζει αυτό που είμαι», υποστηρίζει η Αμάντα.

Πώς ο Μάρτιν έμεινε άστεγος

Ο Μάρτιν μεγάλωσε μαζί με τα τρία του αδέρφια, σε ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων. Έχει μείνει άστεγος αρκετές φορές και σήμερα υποκινείται από μια βαθιά ανησυχία για την κοινωνική δικαιοσύνη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έμεινε
για πρώτη φορά άστεγος σε ηλικία 16 ετών,
όταν ο Κύπριος πατέρας του, ήρθε με την
οικογένειά του στη Βρετανία το 1974 για
να γλιτώσει από τον πόλεμο. «Κοιμόμουν
σε γκαράζ και καθάριζα τούνελ στο μετρό
του Λονδίνου» λέει. Το όνειρό του ήταν
να γίνει σκηνοθέτης.

Aποφασισμένος να ακολουθήσει το όνειρό του, έγινε δεκτός στο Newport Film School το 2012, αλλά έμεινε άστεγος τον πρώτο χρόνο. Στη συνέχεια γύρισε μια βραβευμένη ταινία για τους άστεγους για το BBC, για να βρεθεί ξανά στους δρόμους το 2018, αφού δεν μπόρεσε να αποκτήσει κανονική δουλειά.

Τώρα ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Κάρντιφ, όπου συνεχίζει να κάνει ταινίες με κοινωνική συνείδηση.

Η ιστορία της πλούσιας Αμάντα

Ούτε
η Αμάντα όμως ζούσε πάντα μέσα στη
χλιδή. Μεγάλωσε στο
Σαουθάμπτον, όπου είχε μια συνηθισμένη
ανατροφή και ονειρευόταν να γίνει
αεροσυνοδός πριν την ανακαλύψουν και
γίνει μοντέλο. Για πολύ καιρό, ήταν η
«Mάντι από το Σάουθαμπτον» η μικρότερη
κόρη ενός οικονομικού συμβούλου και
μιας πρώην βασίλισσας ομορφιάς, όπως
αναφέρει η Daily Mail. «Είμαι ένα
κορίτσι μεγαλωμένο σε μια μικρή
πόλη. Είχαμε ένα όμορφο σπίτι, αλλά δεν
υπήρχαν πολλά χρήματα», λέει
η ίδια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν ήταν έφηβη, την ανακάλυψε ένα πρακτορείο μοντέλων. Στα 22 της, κέρδιζε 800 λίρες την ημέρα και η Μάντι μεταμορφώθηκε σε Αμάντα. Ξεκίνησε να περπατά στις πασαρέλες στην Ευρώπης και ύστερα από έναν σύντομο γάμο, απέκτησε την κόρη της, Σοφία. Το 2006, γνωρίστηκε με τον δεύτερο σύζυγό της, τον επιχειρηματία Mark Daeche. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, είχαν μετακομίσει μαζί και, λίγο αργότερα, ο Mark, τώρα 58 ετών, της χάρισε ένα δαχτυλίδι από ζαφείρι 40 καρατίων, αλλά δεν παντρεύτηκαν μέχρι το 2013.

Το ζευγάρι μοίραζε τον χρόνο του μεταξύ Λονδίνου, Μονακό, Γαλλίας και Γενεύης, απολαμβάνοντας το καλοκαίρι στη Μεσόγειο, τον χειμώνα στα Μπαρμπάντος και το Άσπεν του Κολοράντο. Τον Μάιο του 2017 η Αμάντα ζήτησε διαζύγιο. «Θα μπορούσα να καθίσω μαζί του παίρνοντας Xanax κάθε μέρα, πίνοντας κάθε βράδυ, αλλά δεν το ήθελα αυτό. Αντιθέτως, μετά το διαζύγιο κατάφερα να αυξήσω την περιουσία μου κατά 30%», αναφέρει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι
μια ασυνήθιστη αλλά πραγματική φιλία»,
λέει ο Μάρτιν. «Η Aμάντα κι εγώ είμαστε
πραγματικά καλοί φίλοι — ακόμα
τηλεφωνιόμαστε δύο φορές την εβδομάδα
και κάνουμε παρέα. Άνθρωποι από
διαφορετικές τάξεις και κόσμους μπορούν
να είναι καλοί φίλοι». Όσο για την Αμάντα,
παραδέχεται ότι το να περνάει χρόνο με
τον Μάρτιν, έχει επηρεάσει τον τόπο που
βλέπει τα πράγματα.


Πηγή