Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Η χήρα (του ανιψιού) Givenchy έγινε μοντέλο στα 50 της -Τα απαράμιλλο στιλ της

Ποτέ δεν είναι αργά για να δοκιμάσεις κάτι νέο και αυτό όντως συμβαίνει στην περίπτωση της Suzi de Givenchy.

Η Suzi de Givenchy είναι χήρα του ανιψιού του διάσημου ιδρυτή του οίκου μόδας και ξεκίνησε το μόντελινγκ σε ηλικία 50 ετών.

Γεννημένη στο Χονγκ Κονγκ από Κινέζους γονείς, στην ηλικία των 4 ετών μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και αργότερα στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι, όπου το επισκέφθηκε για να γιορτάσει τα 20α της γενέθλια, αλλά τελικά το ταξίδι αυτό στάθηκε μοιραίο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 50χρονη πλέον Suzi de Givenchy, από χήρα τριών αγοριών, έγινε μοντέλο που κοσμεί διεθνείς πασαρέλες για οίκους μόδας όπως οι Off-White και Balenciaga. Έκτοτε έχει εμφανιστεί σε εξώφυλλα περιοδικών, editorial και πασαρέλες, αψηφώντας τα τυπικά πρότυπα ομορφιάς των μοντέλων μόδας. Πώς λοιπόν η Givenchy έγινε τελικά μοντέλο;

Παντρεύτηκε μέλος της οικογένειας Givenchy

Γεννημένη στο Χονγκ Κονγκ, η de Givenchy μετακόμισε με τους γονείς της στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 4 ετών, προτού εγκατασταθεί στο Παρίσι, όπου πήγε αρχικά για να γιορτάσει τα 20ατης γενέθλια. Εκεί γνώρισε τον αείμνηστο σύζυγό της, Hubert, τον ανιψιό του δημιουργού του διάσημου οίκου μόδας, σύμφωνα με την Vogue Paris.

Η Suzi de Givenchy με τους τρεις γιους της
Η Suzi de Givenchy με τους τρεις γιους της

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτεύτηκαν και έμειναν στο Παρίσι αποκτώντας τρεις γιους πριν πεθάνει πριν από πέντε χρόνια από καρδιακή προσβολή.

Η γνωριμία της με το μόντελινγκ ήταν απρόσμενη

Μετά το θάνατο του συζύγου της, η De Givenchy ένιωθε μοναξιά, έχοντας χάσει την αγάπη της ζωής της. Σε συνέντευξή της πέρυσι στο Vogue Paris είπε: «Πρώτα ξέμεινα από αγάπη για έναν άνδρα και τώρα ξέμεινα από αγάπη για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Τώρα είμαι χήρα, αλλά ζω ακόμα στη Γαλλία για πάνω από 30 χρόνια, έχω τρία ενήλικα αγόρια και μια προφορά που δεν μπορώ να ξεφορτωθώ».

Η καριέρα της στο μόντελινγκ ξεκίνησε πολύ ξαφνικά χωρίς να το περιμένει
Η καριέρα της στο μόντελινγκ ξεκίνησε πολύ ξαφνικά χωρίς να το περιμένει

Η απροσδόκητη καριέρα της στο μόντελινγκ ήρθε σε ένα δείπνο με μερικούς φίλους, σύμφωνα με την Vogue Paris. Κατά τη διάρκεια αυτού του δείπνου, γνώρισε τον Versae Vanni, έναν scouter για το πρακτορείο Next Model Management. Κι ενώ ο Vanni προσπαθούσε να πείσει την De Givenchy να δουλέψει γι’ αυτόν, εκείνη έκανε χαριτολογώντας μια παρατήρηση για την ηλικία της και είπε ότι θα έπρεπε να ήταν τρελός για να την προσλάβει, καθώς ήταν σχεδόν 50 ετών. Αλλά μετά από προσεκτική σκέψη, πήρε την απόφαση να υπογράψει με τον πρακτορείο και να ξεκινήσει την καριέρα της στο μόντελινγκ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχει περπατήσει για πολλούς οίκους μόδας

Αμέσως μετά την υπογραφή της με το Next Model Management, έκανε το ντεμπούτο της στο μόντελινγκ στην πασαρέλα Off-White για την άνοιξη/καλοκαίρι της κολεξιόν 2020. Στη συνέντευξή της με το Vogue France, είπε ότι έκανε μαθήματα μόντελινγκ και μίλησε για το πώς ήταν να περπατά πιο αργά από το κανονικό φοβούμενη πως θα χάσει τα παπούτσια της.

Από το ντεμπούτο της έκανε αίσθηση στον κόσμο της μόδας και γέμισε πλέον το πρόγραμμά της. Κι εκτός από το να περπατά στις πασαρέλες διάσημων οίκων μόδας, εμφανίστηκε επίσης στα εξώφυλλα των Vogue China και Vogue Hong Kong.

Πρόσφατα, έκανε την εμφάνισή της στην επίδειξη μόδας της Off-White φθινόπωρο/Καλοκαίρι 2022 στο Παρίσι, δίπλα σε άλλα διάσημα σούπερ μόντελ, όπως οι αδερφές Χαντίντ, η Ναόμι Κάμπελ και η Σίντι Κρόφορντ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εξώφυλλο της Vogue China
Στο εξώφυλλο της Vogue China

Σπάει τα όρια και τους κανόνες του μόντελινγκ

Ενώ η βιομηχανία του μόντελινγκ είναι σκληρά ανταγωνιστική και έχει άρρητους κανόνες σχετικά με τη «συνταξιοδότηση» όταν φτάσει κάποια τα 30 της χρόνια, η παρουσία της de Givenchy αμφισβητεί αυτές τις προσδοκίες, όχι μόνο λόγω της ηλικίας της, αλλά και της εμφάνισής της. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στη Vogue France, μοιράστηκε ότι θέλει να πάει ενάντια στην ομαλοποίηση των ασιατικών προτύπων ομορφιάς, λέγοντας: «Δεν έχω πολύ λευκό δέρμα, έχω κηλίδες στο πρόσωπό μου όπως πολλοί Ασιάτες, οπότε θα ήθελα να σπάσω αυτό τον κανόνα».

Αναλογιζόμενη τη συνάντησή της με τον Vanni, είπε στη Vogue France ότι της είπε: «Δεν το βλέπεις, αλλά θα αλλάξεις τα πράγματα». Και με αυτά τα λόγια του Vanni, η de Givenchy πείστηκε ότι έπρεπε να ακολουθήσει το μόντελινγκ ως μια νέα πρόκληση στη ζωή της, ωθώντας την έτσι να ενταχθεί στο πρακτορείο μοντέλων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καριέρα της στο μόντελινγκ απέκτησε βαθύτερο νόημα

Η De Givenchy μπορεί να ξεκίνησε την καριέρα της στο μόντελινγκ απλώς για να δοκιμάσει κάτι νέο, αλλά έκτοτε απέκτησε βαθύτερο νόημα. Αφού συνεργάστηκε με την Off-White το 2020, άρχισε να συνεργάζεται με την Demna Gvasalia για την Balenciaga. Ένιωθε ότι η ευκαιρία να συνεργαστεί με τη Gvasalia ήταν μια «συναισθηματική υπόθεση», καθώς ο θείος του συζύγου της, ονόματι επίσης Hubert, ξεκίνησε την καριέρα του στην Balenciaga.

Με επίγνωση του πόσο απίθανο ήταν κάποιος της ηλικίας της να μπει στον κόσμο του μόντελινγκ και να γίνει τόσο επιτυχημένος σε σύντομο χρονικό διάστημα, η de Givenchy είπε ότι ελπίζει να γίνει έμπνευση με τον δικό της τρόπο. Στη συνέντευξή της στη Vogue France, σχολίασε ότι θέλει να δείξει ότι «η ζωή μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση σε οποιαδήποτε ηλικία και οποιαδήποτε στιγμή, ότι μπορείς να ξεπεράσεις τις δύσκολες στιγμές» και το πιο σημαντικό, «μην ξεχνάς ποτέ να αναπνέεις και να απολαμβάνεις, γιατί η ζωή είναι μικρή».


Πηγή