Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Η όχι και τόσο θερμή υποδοχή σε Γουίλιαμ και Κέιτ στη Βοστώνη: Τους γιούχαραν σε αγώνα μπάσκετ [βίντεο]

Στη Βοστόνη για την τριήμερη περιοδεία τους στις ΗΠΑ βρίσκονται από χθες ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον και η υποδοχή δεν ήταν τόσο θερμή όσο θα περίμεναν ίσως.

Το βασιλικό ζευγάρι μετά την έναρξη των εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν την Παρασκευή με την απονομή του βραβείου Earthshot, θέλησε να χειροκροτήσει τους Boston Celtics με τους Miami Hit σε αγώνα μπάσκετ στο γήπεδο TD Garden. Εκεί κάθισαν στην πρώτη σειρά μαζί με τους ιδιοκτήτες των Celtics Wyc Grousbeck και Emilia Faszalari μαζί με την εκλεγμένη κυβερνήτη Maura Healey και τη δήμαρχο της Βοστώνης Michelle Wu.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι ενώ πριν τον αγώνα, οι βασιλείς είχαν συναντηθεί με μέλη της «οικογένειας των Σελτικς» συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων του ιδρύματος ιδρύματος Shamrock Foundation των Boston Celtics, το οποίο παρέχει προγραμματισμό από τη βάση και στρατηγική χρηματοδότηση σε τοπικές οργανώσεις που εξυπηρετούν πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο ή έχουν ανάγκη, τα πράγματα δεν ήταν και τόσο καλά εντός του γηπέδου.

Τα γιουχαϊσματα προς Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον – Φώναζαν «ΗΠΑ, ΗΠΑ, ΗΠΑ» οι θεατές

Συγκεκριμένα, όταν ο εκφωνητής του σταδίου παρουσίασε το βασιλικό ζευγάρι ακούστηκαν κάποια γιουχαϊσματα ενώ όταν τα πρόσωπά τους προβλήθηκαν στις οθόνες του σταδίου, πολλοί άρχισαν να φωνάζουν «ΗΠΑ, ΗΠΑ, ΗΠΑ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια, το βασιλικό ζευγάρι συνέχισε να χαμογελά και μάλιστα έβγαλε φωτογραφίες στο τέλος με τους οπαδούς, ενώ φρόντισαν να χειροκροτούν σε κάθε πόντο που κέρδιζαν οι Boston Celtics.

Η άβολη στιγμή στην παρουσίαση του βραβείου

Αναμφίβολα, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον θα ήλπιζαν πως η βραδινή εκδήλωση – η δεύτερη στον επίσημο κατάλογο των δεσμεύσεών τους κατά τη διάρκεια του τριήμερου ταξιδιού τους στη Βοστόνη – θα εξελισσόταν χωρίς προβλήματα, δεδομένης της αμήχανης στιγμής που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Earthshot λίγες ώρες πριν από τον αγώνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθώς ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας παρακολουθούσαν από τα παρασκήνια την εκδήλωση, ο αιδεσιμότατος Χάμοντ, ο οποίος ίδρυσε μια οργάνωση νεολαίας που επικεντρώνεται στη «διδασκαλία της ιστορίας του κινήματος για να πολιτικά δικαιώματα», δήλωσε: «Αυτή τη μέρα, μας καλώ όλους να σκεφτούμε την κληρονομιά της αποικιοκρατίας και του ρατσισμού».

Και συνέχισε: «Τους τρόπους με τους οποίους επηρέασε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και τη σύνδεσή του, τη βαθιά σύνδεσή του με την υποβάθμιση της γης και του πλανήτη μας, την οποία όλοι επιδιώκουμε να αντιστρέψουμε. Οι ιστορίες που χάθηκαν, τα είδη που εξαφανίστηκαν, αλλά και η επιμονή των ανθρώπων απέναντι στην καταπίεση και η θεμελιώδης αξιοπρέπεια όλων των σχέσεων μας».

Και παρόλο που δεν έγινε καμία αναφορά στη λαίδη Σούζαν Χάσεϊ, – πρώην κυρία επί των Τιμών της βασίλισσας Ελισάβετ και νονάς του ίδιου του πρίγκιπα Γουίλιαμ, η οποία χθες κατηγορήθηκε ότι έκανε ρατσιστικά σχόλια σε μια μαύρη ακτιβίστρια σε εκδήλωση του παλατιού του Μπάκιγχαμ το βράδυ της Τρίτης, λίγοι θα μπορούσαν να μην συνδέσουν τη διαμάχη με τα σχόλια του αιδεσιμότατου Γουάιτ Χάμοντ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αισθητή απουσία της αμερικανικής αντιπροσωπείας από την εκδήλωση

Ένα άλλο γεγονός που επισκίασε την χθεσινή πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων για το βραβείο Earthshot ήταν η απουσία της πρέσβειρας Καρολάιν Κένεντι και του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, οι οποίοι ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστούν αλλά ακύρωσαν την τελευταία στιγμή.

Ο Κέρι, ο προεδρικός απεσταλμένος για το κλίμα, ενημέρωσε λίγες ώρες νωρίτερα το βασιλικό ζευγάρι πως «δυστυχώς δε θα μπορούσε να παρευρεθεί» αλλά δεν διευκρίνισε το λόγο.

Η Κένεντι, η κόρη του προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, η οποία υπηρετεί σήμερα ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αυστραλία, δήλωσε ότι αντιμετώπισε «αλλαγές στα ταξιδιωτικά σχέδια» εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών που πλήττουν την ανατολική ακτή. Ωστόσο, σύμφωνα με το FlightAware, ο καιρός οδήγησε σε πολύ λίγες ακυρώσεις στα αεροδρόμια της Βοστόνης και της Νέας Υόρκης.


Πηγή