Παρασκευή , 10 Μάιος 2024

Η Pantone ανακοίνωσε το χρώμα του 2024 -Δείτε το

Η Pantone αποκάλυψε το χρώμα της χρονιάς για το 2023. Πρόκειται για το Peach Fuzz, μια απόχρωση του ροδακινί.

Η εταιρεία σχεδιασμού το αποκαλεί ένα βελούδινο απαλό ροδακινί, του οποίου το συνολικό πνεύμα εμπλουτίζει το μυαλό, το σώμα και την καρδιά.

«Μια ζεστή και άνετη απόχρωση που τονίζει την επιθυμία μας για συντροφικότητα με τους άλλους και τα συναισθήματα που αυτή δημιουργεί, το PANTONE 13-1023 Peach Fuzz παρουσιάζει μια φρέσκια προσέγγιση σε μια νέα απαλότητα. Με διακριτικό αισθησιασμό, το PANTONE 13-1023 Peach Fuzz είναι μια εγκάρδια ροδακινί απόχρωση που φέρνει ένα αίσθημα τρυφερότητας και επικοινωνεί ένα μήνυμα φροντίδας και μοιράσματος, κοινότητας και συνεργασίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υποδηλώνοντας έντονα το καλό γούστο, το PANTONE 13-1023 Peach Fuzz είναι ένα δώρο στις αισθήσεις, δημιουργώντας μια συμβιωτική σχέση μεταξύ της αίσθησης της γεύσης, της όρασης, της αφής και του αρώματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Γιατί η Pantone επέλεξε αυτό το χρώμα για το 2023

Η απόχρωση επιλέχθηκε από ανθρώπινους προγνώστες τάσεων, οι οποίοι ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, ερευνώντας τη μόδα και το ντιζάιν και προβλέποντας τι θα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με την έρευνά τους, η απόχρωση που θα καθορίσει το 2024 είναι το «Peach Fuzz» – ένας ελαφρύς, φρουτώδης τόνος που παραπέμπει σε γαλήνη και ηρεμία. «Περνάμε πολλές αναταραχές στη ζωή μας και έχουμε ανάγκη για ένα χρώμα που είναι θρεπτικό», δήλωσε στο CNN μέσω βιντεοκλήσης η ειδικός σε θέματα χρωμάτων της Pantone, Leatrice Eisman. «Είναι μια ζεστή και άνετη απόχρωση. Και είναι πολύ απτικό. Νιώθουμε ότι σε μια εποχή όπως αυτή, η απτικότητα είναι πραγματικά σημαντική – για να αγγίξουμε άλλους ανθρώπους και να τους συγκεντρώσουμε στα σπίτια μας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ροδακινί αποχρώσεις αποτέλεσαν σταθερό στοιχείο στις πασαρέλες της Άνοιξης-Καλοκαιριού 2024, ιδιαίτερα στο Μιλάνο, με τους ιταλικούς οίκους Gucci, Jil Sander και Sportmax να πρωτοστατούν. Στο Oscar Vanity Fair Afterparty τον Μάρτιο, η Hilary Duff φόρεσε ένα φόρεμα Dolce & Gabbana σε ροδακινί χρώμα, εμπνευσμένο από εσώρουχα. Λίγο αργότερα, η Uma Thurman παρευρέθηκε στα Women Making History Awards με ένα φόρεμα Prada Φθινόπωρο-Χειμώνας 2023 στο ίδιο χρώμα.

Το "Peach Fuzz" της Pantone ανακοινώθηκε ως το χρώμα της χρονιάς 2024
Το “Peach Fuzz” της Pantone ανακοινώθηκε ως το χρώμα της χρονιάς 2024./ Φωτογραφία: Pantone

Αλλά η διαδικασία έρευνας για την επιλογή χρώματος είναι αθροιστική και δεν αρκεί να κοιτάξετε μόνο τις τελευταίες επαναλήψεις του ροδακινί, λέει η Eisman. Για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2016, ο βασιλιάς του γκρι Giorgio Armani κυκλοφόρησε μια αξιομνημόνευτη συλλογή όπου η πλειονότητα των κομματιών έστρεψε το σομόν πάνω από το χαρακτηριστικό γκρι της εταιρείας. Την τελευταία φορά που είδαμε την Beyoncé στο Met Gala, επίσης το 2016, την είδαμε με ροδακινί. Αν και το φόρεμα Givenchy με τα φουσκωτά μανίκια και τα διακοσμημένα λατέξ επικρίθηκε τότε από το κοινό, ήταν μια σημαντική στιγμή για την Eisman και την ομάδα Pantone. Αλλά τι σχέση έχει μια στιγμή στο κόκκινο χαλί το 2016 με το πνεύμα του καιρού του 2024; «Θεωρήσαμε ότι (η εμφάνιση της Beyoncé) ήταν κάτι που είχε πραγματικά ακόμα ζωή σήμερα», δήλωσε. «Αν το δούμε το 2016 και νιώθουμε ότι είναι μια πολύτιμη ιδέα που θα αναπτυχθεί, αντλούμε και από αυτή την ιδέα. Δεν ξεχνάμε τι έχουμε δει στο παρελθόν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Rihanna, φορώντας ένα ροδακινί δερμάτινο φόρεμα, και ο ASAP Rocky στο σόου της Off-White στο Παρίσι πέρυσι
Η Rihanna, φορώντας ένα ροδακινί δερμάτινο φόρεμα, και ο ASAP Rocky στο σόου της Off-White στο Παρίσι πέρυσι / Φωτογραφία: Vianney Le Caer/Invision/AP

Οι ροδακινί στιγμές της ποπ κουλτούρας όντως αναπτύχθηκαν. Έκτοτε, το χρώμα έχει φορεθεί στο κόκκινο χαλί από πολλούς σταρ. Η Florence Pugh φόρεσε ένα φόρεμα Chloé στην απόχρωση Άνοιξη-Καλοκαίρι 2020 για τη γαλλική πρεμιέρα της ταινίας «Little Women», ενώ το ροδακινί φόρεμα Oscar de la Renta της Zoë Kravitz που φορέθηκε στα βραβεία SAG 2020 έγινε πρωτοσέλιδο για την κλασική, vintage απήχησή του.

Το χρώμα για το 2023 ήταν το Viva Magenta, το ζωηρό ματζέντα,


Πηγή