Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η Unicef σώζει τον Ντέιβιντ Μπέκαμ από την απόλυτη καταστροφή

Σάλος έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από διαρροή μηνυμάτων από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Ντέιβιντ Μπέκαμ και αφορούν την φιλανθρωπική δράση και την συνεργασία του με την Unicef.

Τα μηνύματα διέρρευσαν από μία ομάδα που αυτοαποκαλείται Football Leaks και δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα Mediapart. Με βάση αυτά ο πρώην άσσος των γηπέδων όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποίησε την φιλανθρωπική του δράση για ίδιον όφελος, προωθώντας τις εταιρείες του και έχοντας ως στόχο να πάρει τον τίτλο του Ιππότη («Sir»).

Ο Μπέκαμ παραδέχτηκε ότι μερικά μηνύματα τα έγραψε πάνω στα νεύρα του, ενώ άλλα έχουν παραποιηθεί.

Σε κάποια από τα μηνύματα φέρεται, το πρώην αστέρι της Εθνικής Αγγλίας και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να χαρακτηρίζει τα μέλη της επιτροπής που επιλέγει τα άτομα στα οποία θα τους αποδοθεί ο τίτλος του «Σερ» ως «αχάριστοι γ…». Λέγοντας ωστόσο ότι «δεν με νοιάζει να γίνω ιππότης».

Ακόμα τον κατηγορούν ότι δεν ήθελε να δώσει το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο «Ταμείο 7» λέγοντας ότι «αν δεν υπήρχε το ταμείο, τα χρήματα αυτά θα ήταν δικά μου. αυτά τα γ… χρήματα είναι δικά μου».

Ωστόσο μετά τον σάλο που ξέσπασε εκπρόσωπος του Μπέκαμ δήλωσε ότι η διαρροή των παραποιημένων μηνυμάτων έγινε σκόπιμα για να παρουσιάσει μία ανακριβή και παραποιημένη εκείνα του σταρ.

«Αυτή η ιστορία βασίζεται σε παλιότερο υλικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που κλάπηκε και παραποιήθηκε δίνοντας σκόπιμα μία ανακριβή εικόνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπέκαμ και πρόσθεσε: «Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και η Unicef έχουν μία ισχυρή σχέση συνεργασίας για τη στήριξη των παιδιών για περισσότερο από 15 χρόνια… Ο Ντέιβιντ και η Unicef είναι υπερήφανοι για ό,τι έχουν καταφέρει και θα συνεχίσουν να πετυχαίνουν μαζί ώστε να είναι στην ευχάριστη θέση να αφήσουν ένα έργο πίσω τους. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους».

Παράλληλα δήλωσε ότι το Ταμείο 7 έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια λίρες για τα παιδιά που πλήττονται και πρόσθεσε ότι ο Μπέκαμ έχει «δώσει σημαντικό χρόνο και ενέργεια» και έχει διαθέσει και δικά του χρήματα για την πρωτοβουλία, δωρίζοντας ακόμα και τα κέρδη.

Ανακοίνωση υπεράσπισης του πρώην ποδοσφαιριστή εξέδωσε και η Unicef λέγοντας ότι είναι ο οργανισμός είναι «εξαιρετικά υπερήφανος» για το έργο του Μπέκαμ, επαινώντας τις προσπάθειες του 41χρονου σταρ τόσο για την ευαισθητοποίηση του κόσμου όσα και για τα προσωπικά κονδύλια που έχει προσφέρει στο φιλανθρωπικό έργο.

Ο Μπέκαμ είναι πρεσβευτής της Unicef από το 2005 και έχει εμφανιστεί σε διάφορες φιλανθρωπικές εκστρατείες του παγκόσμιου οργανισμού. Το Ταμείο 7 έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας πολλά έργα μεταξύ των οποίων στην Μπουρκίνα Φάσο, τη Σουαζιλάνδη, την Παπούα Νέα Γουινέα και την Καμπότζη, ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπως η κακή ποιότητα του νερού, η έλλειψη αποχετευτικού συστήματος, ο υποσιτισμός και η λοίμωξη του HIV σε μητέρες και παιδιά.

«Είμαστε υπερήφανοι που έχει χαρίσει το χρόνο, την ενέργεια και την υποστήριξή του για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του κόσμου και να συγκεντρωθούν χρήματα για το έργο της Unicef και ο Ντέιβιντ έχει δώσει σημαντικά προσωπικά. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για το Ταμείο & και για όλα αυτά που έχουν γίνει για τα παιδιά», τόνισε η Unicef στην ανακοίνωσή της.

Πάντως πηγές που βρίσκονται κοντά στον Βρετανό πρώην ποδοσφαιριστή υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσει την φιλανθρωπική του δράση και πως θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Unicef, επιμένοντας ότι η φιλανθρωπική του δράση δεν είχε ως κίνητρο να ενισχύσει τις πιθανότητες απόδοσης του τίτλου «Σερ».


Πηγή