Δευτέρα , 6 Μάιος 2024

Η Vera Wang περιγράφει πόσο δύσκολο ήταν να φτιάξει το νυφικό της Βικτόρια Μπέκαμ

Στις περισσότερες από τρεις δεκαετίες που σχεδιάζει νυφικά, η Vera Wang έχει κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει πως τα φορέματά της ταιριάζουν άψογα σε κάθε μέλλουσα νύφη.

Και όταν επρόκειτο να δημιουργήσει το σαμπανιζέ νυφικό που φόρεσε η Βικτόρια Μπέκαμ στον γάμο της με τον Ντέιβιντ το 1999, αυτό σήμαινε τέσσερις πτήσεις μεταξύ Νέας Υόρκης και Λονδίνου. Βέβαια, όλα αυτά τα ταξίδια δεν τα έκανε η Vera Wang αλλά το φόρεμα. Και πιο συγκεκριμένα, το αρχιτεκτονικό γλυπτό μπούστο του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «υπερατλαντικό νυφικό» της Vera Wang για τη Βικτόρια Μπέκαμ με το θεόστενο κορσέ

«Το αποκαλώ το υπερατλαντικό φόρεμα» λέει η Vera Wang στο περιοδικό People. «Αυτό το μπούστο πέταξε μπρος – πίσω τέσσερις φορές με το Concorde» προσθέτει και εξηγεί: «Το κάτω μέρος του μπούστου φτιάχτηκε από έναν πολύ διάσημο κατασκευαστή κορσέ υψηλής ραπτική, τον Mister Pearl, ο οποίος εργάζεται μόνο στο Λονδίνο».

Η Wang λέει ότι οι κορσέδες του Pearl είναι σχεδιασμένοι για να επιτυγχάνουν μία σχεδόν απίστευτα λεπτή μέση (είναι διάσημος εξάλλου για τον κορσέ στο φόρεμα Thierry Mugler της Κιμ Καρντάσιαν στο Met Gala του 2019). «Φτιάχνει κορσέδες που πρέπει να τραβηχτούν με αυτά τα μεταλλικά πράγματα, όπως γίνονταν οι κορσέδες παλιά» εξηγεί η διάσημη σχεδιάστρια μόδας. «Παίρνει περίπου 45 λεπτά για να δεθεί ο κορσές και μπορεί να μειώσει τη μέση σας κυριολεκτικά στα 45 εκατοστά όπως της Σκάρλετ Ο’ Χάρα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ίδια βέβαια παραδέχεται πως βρίσκει αυτό το σφίξιμο υπερβολικά ακραίο. «Δε θα μπορούσα να ζήσω με αυτό, γιατί πρέπει να νιώθω άνετη, όπως λέω πάντα. Αλλά η Βικτόρια το έκανε».

Η Vera Wang πέταξε στο Λονδίνο για να προσαρμόσει το τμήμα με τον κορσέ στο νυφικό της Βικτόρια, ενώ η Βικτόρια πήγε επίσης δύο φορές στη Νέα Υόρκη για πρόβες. Όταν όμως η πρώην Spice Girl έμεινε έγκυος στο πρώτο της παιδί, τον Μπρούκλιν, το σχέδιο για το νυφικό τέθηκε σε παύση. «Έτσι, λοιπόν, καθυστερήσαμε τον γάμο για δύο χρόνια» θυμάται η Vera Wang. «Και συνεχίσαμε μετά την γέννηση του Μπρούκλιν».

Μάλιστα, η Βικτόρια ξαναφόρεσε το νυφικό της, με την δραματική ουρά των 10 μέτρων, σε ένα βίντεο για την βρετανική Vogue τον Σεπτέμβριο του 2018.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ασορτί μοβ ρούχα στη γαμήλια δεξίωση των Μπέκαμ

Ενώ το σχέδιο της Vera Wang παραμένει ένα από τα πιο εμβληματικά νυφικά διασημοτήτων όλων των εποχών, δεν ήταν το μόνο φόρεμα που φορούσε η Βικτόρια την ημέρα του γάμου της. Εκείνη και ο Ντέιβιντ εμφανίστηκαν ως γνωστόν στη δεξίωση στο κάστρο Luttrellstown έξω από το Δουβλίνο με μοβ ρούχα.

Ο πρώην αστέρας του ποδοσφαίρου φορούσε ένα κοστούμι με ένα μοβ λουλούδι καρφιτσωμένο στο πέτο του και η Βικτόρια φορούσε ένα φόρεμα σε στιλ γοργόνας με μία τιράντα διακοσμημένη με λουλούδια. Το μωρό Μπρούκλιν συμμετείχε ακόμη και στην ασορτί στιγμή, φορώντας ένα μοβ κοστούμι, ένα γουέστερν καπέλο και μια σαλιάρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζευγάρι διακωμώδησε τις στιλιστικές του επιλογές στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο «Beckham».

«Προσπάθησα να θυμηθώ την εποχή που αποφάσισα να φορέσω ένα μοβ κοστούμι. Δεν ξέρω πότε συνέβη αυτό», είπε ο Ντέιβιντ, γελώντας δειλά. «Νομίζω ότι απλά ακολούθησα το παράδειγμα της Βικτόριας σε αυτό. Αλλά τι… τι σκεφτόμασταν;» με την σύζυγό του να απαντά: «Μα, ήταν διασκεδαστικό. Δεν ανησυχούσαμε για το τι θα έλεγε ο κόσμος. Αυτό που θέλω να πω είναι πόσο υπέροχο είναι να είσαι έτσι όταν πραγματικά δεν σε νοιάζει τι θα πει ο κόσμος».


Πηγή