Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Θάλασσα ή ουρανός; Σύννεφα στροβιλίζονται σαν κύματα σε ένα εντυπωσιακό βίντεο πάνω απ’ τις Ελβετικές Άλπεις | ΖΩΗ

Τα σύννεφα μοιάζουν με κύματα του ωκεανού σε εντυπωσιακά πλάνα time-lapse που τραβήχτηκαν από μια βουνοκορφή στις Ελβετικές Άλπεις.

Τα συγκλονιστικά πλάνα από τον Olivier Staiger δείχνουν σύννεφα να απλώνονται στην κοιλάδα κάτω από την κορυφή Scex-Riond.

Στο βίντεο υψηλής ανάλυσης, τα οριζόντια στρώματα από σύννεφα ρέουν σαν τη θάλασσα, κάτω απ’ το βουνό Grand Combin ύψους 4.314 μέτρων κοντά στα νότια σύνορα της Ελβετίας με την Ιταλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Το βίντεο δημιουργήθηκε από τον περιπετειώδη φωτογράφο χρησιμοποιώντας μια λειτουργία timelapse στην κάμερα του Canon που τραβούσε μία φωτογραφία κάθε τρία δευτερόλεπτα.

Η κάμερα είναι στραμμένη νότια απέναντι από το Valais προς την Ιταλία και οι διάσημες κορυφές Mount Blanc και Matterhorn διακρίνονται από μακριά.

Ο τύπος του σύννεφου σε αυτές τις εικόνες ονομάζεται Σωρείτης και χαρακτηρίζεται από οριζόντια στρώματα. Μερικοί αποκαλούν αυτά τα σύννεφα «υψηλή ομίχλη» λόγω της θολής εμφάνισής τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Σωρείτες μπορούν συχνά να παράγουν ένα ελαφρύ ψιλόβροχο ή χιόνι και μια τυπικά «συννεφιασμένη μέρα» αποτελείται γενικά από αυτούς τους τύπους σύννεφων.

Ουσιαστικά είναι υπέργεια ομίχλη που σχηματίζεται είτε μέσω της ανύψωσης της πρωινής ομίχλης είτε όταν ο κρύος αέρας κινείται σε χαμηλά υψόμετρα πάνω από μια περιοχή.


Πηγή