Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Ιταλία: Η πόλη Σορέντο απαγορεύει τα μαγιό και ρίχνει «τσουχτερά» πρόστιμα

«Τσουχτερά» πρόστιμα από 25 έως 500 ευρώ για τους παραβάτες τουρίστες που δεν φοράνε μαγιό, μοιράζει ο δήμαρχος του Σορέντο.

Όσοι τουρίστες κυκλοφορούν με ελλιπή ενδυμασία στην ιταλική πόλη, θα δέχονται πρόστιμα υπό τις… «ευλογίες» του δημάρχου, σε μια προσπάθεια να «αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

«Τέλος με τις άσεμνες συμπεριφορές» έγραψε ο Μάσιμο Κοπόλα στα social media, προσθέτοντας ότι εφεξής απαγορεύεται οι άνθρωποι να περπατούν «χωρίς να φορούν μπλούζα ή μαγιό». Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι «με αυτό τον τρόπο θέλουμε να προστατεύουμε και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής, αλλά και την ομορφιά της πόλης και των δημόσιων χώρων».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καμπάνες» από 25 έως 500 ευρώ

Τα πρόστιμα για τους παραβάτες στη πόλη Σορέντο, νότια της Νάπολης, θα είναι «τσουχτερά» καθώς θα κυμαίνονται από 25 έως 500 ευρώ. Το Σορέντο φιλοξενεί κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, που κατακλύζουν τις όμορφες ακτές.

Ωστόσο, κάθε καλοκαίρι δημιουργούνται προβλήματα λόγω του υπερ-τουρισμού. Οι τοπικές αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα περιορισμού της τουριστικής κίνησης.


Πηγή