Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Κέιτ Μίντλετον-Μέγκαν Μαρκλ: Ολες οι φορές που οι δύο γυναίκες συγκρούστηκαν στο παλάτι -Οι επικοί καβγάδες τους

Ο πρίγκιπας Χάρι κάποτε την αποκαλούσε «η αδερφή που δεν είχε ποτέ». Ωστόσο, στο βιβλίο «Spare» ο πρίγκιπας Χάρι προσφέρει εκρηκτικές πληροφορίες για την κόντρα μεταξύ της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ και της Κέιτ Μίντλετον.

Γράφει με εξαιρετικές λεπτομέρειες για το πώς και οι δύο έβαλαν τα κλάματα κατά τη διάρκεια του διαβόητου καβγά για το φόρεμα των παράνυμφων, ενώ περιγράφει επίσης λεπτομερώς μια διαφωνία για ένα λιπ γκλος, αλλά και το πόσο πληγώθηκε η Κέιτ Μίντλετον για το «μωρουδίστικο μυαλό» όπως σχολίασε η Μέγκαν, λίγο μετά τη γέννηση του πρίγκιπα Λούις. Σε άλλο σημείο, αποκαλύπτει πώς οι Κέιμπριτζ ενοχλήθηκαν όταν οι Σάσεξ δεν αγόρασαν πασχαλινά δώρα στην οικογένειά τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αμήχανη πρώτη συνάντηση (2017)

Ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να σύστησε την Κέιτ στην επί έξι μήνες σύντροφό του Μέγκαν Μαρκλ τον Ιανουάριο του 2017. Η τότε ηθοποιός είχε ήδη γνωρίσει τον πρίγκιπα Γουίλιαμ δύο μήνες πριν, ενώ η Κέιτ βρισκόταν στο Νόρφολκ με την οικογένειά της.

Το νέο ζευγάρι μόλις είχε επιστρέψει από τις διακοπές του στη Νορβηγία, όπου φέρονται να πήγαν για να δουν το Βόρειο Σέλας.

Μια πηγή δήλωσε τότε στην εφημερίδα The Sun πως η Κέιτ «ανυπομονούσε πολύ» να γνωρίσει τη Μέγκαν. Η πηγή είχε πει τότε: «Ο Χάρι και η Κέιτ είναι πολύ δεμένοι και εκτιμά πραγματικά τη γνώμη της για τις συντρόφους του. Η μητέρα του Χάρι, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, πέθανε όταν εκείνος ήταν πολύ μικρός, οπότε η Κέιτ εκπληρώνει πραγματικά τον ρόλο της μεγαλύτερης αδερφής / μητέρας».

Τότε είχε αναφερθεί ότι η συνάντηση είχε πάει «πολύ καλά» και πως ήταν σημαντικό για τον δούκα του Σάσεξ να συμπαθήσει η Κέιτ τη νέα του σύντροφο. Ωστόσο, η Μέγκαν αλλιώς περιέγραψε την πρώτη τους συνάντηση στο ντοκιμαντέρ του Netflix «Harry & Meghan», λέγοντας χαρακτηριστικά πως ήταν «αμήχανη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ξυπόλητη Μέγκαν

Η δούκισσα αποκάλυψε ότι ήταν «ξυπόλητη» και φορούσε ένα σκισμένο τζιν όταν συνάντησε για πρώτη φορά την Κέιτ Μίντλετον. Συζητώντας για τη συνάντηση, είπε ότι δεν ήξερε πως η «τυπικότητα» εξακολουθεί να υφίστανται ακόμη και όταν κλείνουν οι πόρτες και πως δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι η συνήθειά της να αγκαλιάζει τους πάντες ήταν ενοχλητική για κάποιους Βρετανούς.

Όπως είπε: «Άρχισα να καταλαβαίνω πως η τυπικότητα που δείχνουν όταν είναι μπροστά στο κοινό μεταφέρεται και πίσω από τις κλειστές πόρτες, όταν εσύ νομίζεις πως τότε μπορείς να είσαι πιο χαλαρός».

Εντάσεις ενόψει του γάμου – Το δανεικό λιπ γκλος και η έκφραση «αηδίας» της Κέιτ

Από τη στιγμή που η Μέγκαν μπήκε στη βασιλική ζωή, όπως σημειώνει ο πρίγκιπας Χάρι, υπήρχαν σημάδια διαφωνίας μεταξύ της μελλοντικής συζύγου του και της Κέιτ Μίντλετον.

Στο βιβλίο του περιγράφει λεπτομερώς πώς η Μέγκαν ζήτησε να δανειστεί ένα λιπ γκλος από την Κέιτ πριν από την εμφάνισή τους στην πρώτη σύνοδο κορυφής του Φόρουμ του Βασιλικού Ιδρύματος. Γράφει, λοιπόν, πως η Κέιτ εξεπλάγη, αλλά έψαξε στην τσάντα της πριν το προσφέρει τελικά στη Μέγκαν. Ο Χάρι συνεχίζει υποστηρίζοντας πως η Μέγκαν έβαλε λίγο λιπ γκλος στο δάχτυλό της και το έτριψε τα χείλη της, πριν η Κέιτ πάρει μια έκφραση «αηδίας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Σύνοδος των «Fab 4»
Η Σύνοδος των «Fab 4»

Σε εκείνη, μάλιστα, τη σύνοδο, ο πρίγκιπας Χάρι είχε δηλώσει πως «η εργασία ως οικογένεια έχει τις προκλήσεις της», αλλά επέμεινε πως «είμαστε κολλημένοι μαζί για το υπόλοιπο της ζωής μας» και διευκρίνισε πως έχουν «υγιείς διαφωνίες».

Ακολούθησαν τα δημοσιεύματα για τη σύγκρουση των δύο γυναικών με αφορμή τα φορέματα των παρανύμφων ενόψει του γάμου. Σύμφωνα με αυτά, η Μέγκαν είχε κάνει την Κέιτ να κλάψει κατά τη διάρκεια ενός καβγά για το φόρεμα που θα φορούσε η μικρή πριγκίπισσα Σάρλοτ. Ένας ανώνυμος φίλος της δούκισσας του Κέιμπριτζ είχε τότε ισχυριστεί πως η Κέιτ ήθελε να ακολουθήσει το «πρωτόκολλο», που έλεγε πως τα παρανυφάκια έπρεπε να φορούν καλσόν, αλλά η Μέγκαν διαφώνησε. Άλλα δημοσιεύματα έλεγαν πως οι δύο συνυφάδες διαφώνησαν για το μήκος του φορέματος της πριγκίπισσας Σάρλοτ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέντευξή της όμως, η Μέγκαν Μαρκλ υποστήριξε πως συνέβη το αντίθετο, αναφέροντας: «Η Κέιτ ήταν αναστατωμένη για κάτι, και το κατάλαβε και ζήτησε συγνώμη. Και μου έφερε και λουλούδια. Δεν ήταν αντιπαράθεση και δεν νομίζω πως είναι δίκαιο γι’ αυτήν να μπούμε σε λεπτομέρειες επειδή ζήτησε συγνώμη».

Εκείνη την εποχή, η βασιλική εμπειρογνώμονας Κέιτι Νικόλ είχε δηλώσει πως η Κέιτ δεν ήθελε να βγουν αυτές οι ιστορίες στη δημοσιότητα και πως είχε βρει την όλη κατάσταση «ταπεινωτική»: «Από ό,τι ακούω, υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές της ιστορίας με τα παρανυφάκια, όχι μόνο αυτή που είπε η Μέγκαν. Η Κέιτ δεν είναι σε θέση να απαντήσει και η Μέγκαν με τον Χάρι το ξέρουν πολύ καλά αυτό».

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο πρίγκιπας Χάρι στα απομνημονεύματά του -προσφέροντας νέες εκρηκτικές λεπτομέρειες. Είπε ότι η Κέιτ έστειλε μήνυμα στη Μέγκαν λίγες ημέρες πριν από τον γάμο, δηλώνοντας ότι υπήρχε πρόβλημα με το φόρεμα της πριγκίπισσας Σάρλοτ. Ισχυρίζεται ότι η Μέγκαν προσπάθησε να στείλει την Κέιτ στον ράφτη του παλατιού για να το διορθώσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Χάρι, η Μέγκαν βρήκε κάποια στιγμή χρόνο για να συνομιλήσει με την Κέιτ, η οποία της είπε ότι το φόρεμα της Σάρλοτ ήταν πολύ μεγάλο και πως έκλαψε όταν το δοκίμασε. Όταν ο δούκας επέστρεψε στο σπίτι, βρήκε τη Μέγκαν να κλαίει με λυγμούς στο πάτωμα της κουζίνας κυριευμένη από άγχος και ανησυχία. Πρόσθεσε πως η Κέιτ έφτασε στο σπίτι τους την επόμενη μέρα με μια κάρτα και λουλούδια για να ζητήσει συγγνώμη. Η Μέγκαν περιέγραψε το επεισόδιο ως «σημείο καμπής» στη σχέση της με την Κέιτ.

Οι εντάσεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Χάρι γράφει πως η Μέγκαν και ο ίδιος αναστατώθηκαν όταν ο Γουίλιαμ και η Κέιτ άλλαξαν τις κάρτες θέσεων για να αναδιατάξουν το τραπέζι τους στον βασιλικό γάμο. Οι Κέιμπριτζ αργότερα επέμειναν ότι δεν το είχαν κάνει αυτοί, αλλά κάποιος άλλος καλεσμένος.

Οι συγκρούσεις στο παλάτι του Κένσινγκτον

Σύμφωνα με τον πρίγκιπα Χάρι, μετά την επιστροφή τους από τον μήνα του μέλιτος, οι Κέιμπριτζ τους κάλεσαν στο διαμέρισμά τους στο παλάτι του Κένσινγκτον. Η Μέγκαν έμεινε με ανοιχτό το στόμα, όπως γράφει ο Χάρι, με τη διακόσμηση και τα ανεκτίμητης αξίας έργα τέχνης, λέγοντας επανειλημμένα «ουάου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια κάθισαν για ένα φλιτζάνι τσάι, όταν η Μέγκαν αποφάσισε να θέσει το ζήτημα των σχέσεών τους και των εντάσεων ανάμεσά τους. Η Μέγκαν ισχυρίστηκε πως τα προβλήματα είχαν μεγεθυνθεί από τις προετοιμασίες του γάμου και τις συζητήσεις για τα φορέματα των παρανύμφων.

Ο Χάρι ισχυρίζεται πως η Κέιτ αναστατώθηκε και απαίτησε συγγνώμη από τη Μέγκαν επειδή την προσέβαλε όταν εκείνη αναφέρθηκε στις ορμόνες της. Η Μέγκαν είπε ότι αρχικά δεν θυμόταν, αλλά στη συνέχεια πρόσθεσε ότι μπορούσε να θυμηθεί τον λόγο. Είπε ότι η Κέιτ είχε ξεχάσει κάτι και εκείνη της είχε πει ότι δεν είχε σημασία γιατί μάλλον ήταν εξαιτίας των ορμονών.

Η Κέιτ όμως απάντησε πως δεν ήταν αρκετά δεμένες για να τις πει κάτι τέτοιο, με τον Γουίλιαμ να παίρνει θέση και να αποκαλεί τη Μέγκαν κατάμουτρα «αγενή», τονίζοντας πως «σε αυτή την οικογένεια δεν γίνονται τέτοια πράγματα». Ο Γουίλιαμ μάλιστα έτεινε το δάχτυλό του προς τη σύζυγο του αδερφού του, με τη Μέγκαν να του απαντά: «Αν δεν σε πειράζει, κράτα το δάχτυλό σου μακριά από το πρόσωπό μου».

Οι εικασίες για διαμάχη μεταξύ των Κέιμπριτζ και των Σάσεξ άρχισαν να πληθαίνουν μετά την ανακοίνωση πως ο Χάρι και η Μέγκαν θα μετακόμιζαν από το παλάτι του Κένσινγκτον στο Φρόγκμορ Κότατζ. Τότε, μια πηγή είχε δηλώσει στο Vanity Fair πως «η Κέιτ και η Μέγκαν είναι πολύ διαφορετικοί άνθρωποι και δεν έχουν πολλά κοινά, αλλά κάνουν μια προσπάθεια να τα πάνε καλά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα πρώτα Χριστούγεννα της Μέγκαν στο Σάντριγχαμ
Τα πρώτα Χριστούγεννα της Μέγκαν στο Σάντριγχαμ

Οι φήμες για διαμάχη αναζωπυρώθηκαν τον Δεκέμβριο, όταν κυκλοφόρησαν φήμες πως οι Κέιμπριτζ δεν θα φιλοξενούσαν τους Σάσεξ στο εξοχικό τους για τα Χριστούγεννα, μετά από έναν «φρικτό καβγά» την προηγούμενη χρονιά. Πηγές είπαν τότε πως η Κέιτ είχε παραπονεθεί στη Μέγκαν επειδή η δεύτερη είχε επιπλήξει ένα από τα μέλη του προσωπικού της, με τη Μέγκαν να λέει στον Χάρι τι ακριβώς έγινε.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα πάντως, Μέγκαν και Κέιτ έδειξαν ένα ενιαίο μέτωπο καθ’ οδόν προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία.

Η Μέγκαν ένιωθε πάντα το «Νο 2»

Τότε περίπου άρχισαν να κυκλοφορούν οι φήμες πως η Μέγκαν ήταν «πολύ ευαίσθητη» με το γεγονός ότι ήταν πάντα το «Νο 2» πίσω από την Κέιτ. Σύμφωνα με τον βασιλικό συγγραφέα Τον Κουίν, η Μέγκαν καβγάδισε με το προσωπικό του παλατιού του Κένσινγκτον για το εάν «έπαιρνε το είδος της προσοχής που της άξιζε» και όπως λέει ο συγγραφέας, «άρχισε να αντιλαμβάνεται πως το πρόβλημά της ήταν πως ήταν πριγκίπισσα αλλά εξακολουθούσε να παραμένει το Νο 2».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Απόμακρη ευγένεια» δημοσίως

Στις αρχές του 2019, η Κέιτ Μίντλετον δεν πήγε στο baby shower της Μέγκαν Μαρκλ στη Νέα Υόρκη, επιλέγοντας αντ’ αυτού ένα μυστικό οικογενειακό ταξίδι για σκι.

Εβδομάδες αργότερα, άρχισαν να κυκλοφορούν δημοσιεύματα πως η μεγαλύτερη σύγκρουση ήταν στην πραγματικότητα μεταξύ του Χάρι και του Γουίλιαμ -και όχι μεταξύ της Μέγκαν και της Κέιτ.

Ο πρίγκιπας Χάρι είχε πάει στην πασχαλινή λειτουργία χωρίς τη σύζυγό του, η οποία ήταν έγκυος, και συνομίλησε με την Κέιτ και όχι με τον αδερφό του. Η Κέιτ φέρεται να συμβούλεψε τον Χάρι να προσφέρει ένα «κλαδί ελιάς» στον Γουίλιαμ προκειμένου να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους, έγραφε τότε η Mirror.

Λίγο μετά, γεννήθηκε ο Άρτσι, και στη βάφτισή του έδωσαν το «παρών» ο Γουίλιαμ με τη σύζυγό του, ποζάροντας αργότερα για μια οικογενειακή φωτογραφία. Ωστόσο, μια πηγή δήλωσε στο US Weekly πως οι Κέιμπριτζ δεν ήταν ευχαριστημένοι με την απόφαση των Σάσεξ να κάνουν τόσο ιδιωτική τη βάφτιση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγες εβδομάδες αργότερα, Κέιτ και Μέγκαν πήγαν να παρακολουθήσουν τον φιλανθρωπικό αγώνα πόλο που συμμετείχαν οι άνδρες τους. Η καθεμιά τους φωτογραφήθηκε από τους παπαράτσι να παίζει με τα παιδιά της, με τις δύο όμως γυναίκες να αλληλεπιδρούν ελάχιστα μεταξύ τους.

Μέγκαν και Κέιτ στον φιλανθρωπικό αγώνα των ανδρών τους
Μέγκαν και Κέιτ στον φιλανθρωπικό αγώνα πόλο των ανδρών τους

Megxit

Τον Ιανουάριο του 2020, ο Χάρι και η Μέγκαν ανακοίνωσαν πως παραιτούνται από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, γεγονός που «αιφνιδίασε» τον Γουίλιαμ, σύμφωνα με πηγή του US Weekly.

Στην τελευταία τους κοινή εμφάνιση, στην τελετή για την ημέρα της Κοινοπολιτείας, τα πράγματα φαίνονταν ότι δεν ήταν καλά ανάμεσα στα δύο ζευγάρια. Η Μέγκαν εθεάθη να λέει «γεια» και να κάνει ένα μικρό νεύμα στον Γουίλιαμ και την Κέιτ, την ώρα που οι Κέιμπριτζ έπαιρναν τη θέση τους μπροστά από τους Σάσεξ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον βασιλικό συγγραφέα και φίλο της Μέγκαν Μαρκλ, Όμιντ Σκόμπι, η δούκισσα του Σάσεξ ήταν «απογοητευμένη» που δεν είχε «αρκετή υποστήριξη» από τη συνυφάδα της. Συγκεκριμένα, όπως είπε: «Οι δύο γυναίκες δεν ήταν ποτέ σε πόλεμο. Ήταν απλώς δύο γυναίκες που είχαν αυτή την πολύ επιφανειακή φιλία. Η Μέγκαν χρειαζόταν μεγαλύτερη υποστήριξη από την Κέιτ, κάτι που δεν συνέβη. Και αυτό ήταν ένα από τα πράγματα που πραγματικά απογοήτευσε τη δούκισσα του Σάσεξ, καθώς υπήρχαν στιγμές που θα εκτιμούσε αυτή την επιπλέον εσωτερική υποστήριξη».

Είναι πιθανή μια επανένωση;

Έκτοτε, υπήρξε ελάχιστη δημόσια αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο γυναικών. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, Χάρι και Μέγκαν επέστρεψαν στο Λονδίνο, αλλά οι δύο γυναίκες δεν εμφανίστηκαν μαζί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κέιμπριτζ δεν παραβρέθηκαν στα πρώτα γενέθλια της Λίλιμπετ στο Γουίνδσορ.

Μέγκαν Μαρκλ και Κέιτ Μίντλετον σε αγώνα στο Wimbledon
Μέγκαν Μαρκλ και Κέιτ Μίντλετον σε αγώνα στο Wimbledon

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Σεπτέμβριο άφησαν στην άκρη τις προστριβές τους και επανενώθηκαν σε μια βόλτα- έκπληξη, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια του περιπάτου, ο οποίος πιστεύεται ότι διήρκησε περίπου 30 λεπτά, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ, καθώς και η Μέγκαν με τον Χάρι ήταν σαν να περπατούσαν χώρια αλληλεπιδρώντας ελάχιστα. Ακολούθησε η κηδεία, και μετά το ντοκιμαντέρ των Σάσεξ για τη ζωή τους, με το ζευγάρια εξαπολύει επιθέσεις κατά του θεσμού της μοναρχίας αλλά και του αδερφού του.

Όπως όμως είπε ο θείος της Κέιτ Μίντλετον, Γκάρι Γκόλντσμιθ: «Νομίζω ότι η Κάθριν και ο Γουίλιαμ πρέπει να νιώθουν βαθιά πληγωμένοι. Αγαπούν τον Χάρι, τους λείπει. Είναι οικογένεια και παρά τις επιθέσεις, πιστεύω ότι θα καλωσόριζαν πίσω αυτόν και την Μέγκαν. Δεν υπάρχει τίποτα που θα ήθελε περισσότερο η Κάθριν από το να συμφιλιωθούν τα δύο αδέρφια. Δύο αδέρφια που αγαπιούνται αλλά έχουν χωριστεί. Κανείς δεν θέλει ο πρίγκιπας Χάρι να είναι δυστυχισμένος. Κανείς δε θέλει να βλέπε την Μέγκαν τόσο καταθλιπτική». Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να κάνουν ένα βήμα -ή και περισσότερα- οι δύο γυναίκες ώστε να τα ξαναβρούν;


Πηγή