Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Κέιτ Μίντλετον: Πώς αντέδρασε ο κόσμος στην εξομολόγηση για τον καρκίνο -Από τον βασιλιά Κάρολο μέχρι απλούς πολίτες

Η Κέιτ Μίντλετον, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, αποκάλυψε στις 22 Μαρτίου ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο, μετά από εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με δημοσίευμα του AP.

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα, που ηχογραφήθηκε στις 20 Μαρτίου, προβλήθηκε την Παρασκευή εν μέσω συνεχιζόμενων εικασιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη νοσηλεία της πριγκίπισσας τον Ιανουάριο για απροσδιόριστη εγχείρηση στην κοιλιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μήνυμα, η Κέιτ έκανε έκκληση για «χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα» κατά τη διάρκεια της θεραπείας της για έναν αδιευκρίνιστο τύπο καρκίνου, ο οποίος εντοπίστηκε μετά την επέμβαση, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα. «Τα πάω καλά», διαβεβαίωσε στο βίντεο, αναφέροντας ακόμη ότι «γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα, επικεντρώνοντας την προσοχή μου σε δραστηριότητες που βοηθούν την ανάρρωσή μου».

Πώς αντέδρασε ο κόσμος στην ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον ότι έχει καρκίνο

Το βίντεο της Κέιτ απέσπασε επαίνους από το κοινό και τους ειδικούς των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP.

Ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος βρίσκεται στο θρόνο εδώ και 17 μήνες, εξέφρασε το θαυμασμό του για την «αγαπημένη του νύφη» μετά την ειλικρινή αποκάλυψή της. Ο 75χρονος μονάρχης επαίνεσε το θάρρος της να μιλήσει, κάτι που επανέλαβε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ και ο Λευκός Οίκος.

Ο αδελφός της Κέιτ, Τζέιμς Μίντλετον, μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία των αδελφών όταν ήταν παιδιά. «Όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε ανέβει πολλά βουνά μαζί. Ως οικογένεια, θα ανέβουμε και σε αυτό μαζί σας», έγραψε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι βρετανικές εφημερίδες παρουσίασαν σε περίοπτη θέση τα λόγια της πριγκίπισσας Κάθριν στα πρωτοσέλιδά τους, με μηνύματα υποστήριξης και θαυμασμού. Η Sun έγραψε: «Κέιτ, δεν είσαι μόνη σου», ενώ η αρθρογράφος της «The Standard», Ρέιτσελ Τζόνσον, αδελφή του πρώην πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, έγραψε: «Η αξιοπρεπής Κέιτ έχει τη συμπάθεια του έθνους».

Σχολιαστές και βασιλικοί εμπειρογνώμονες επαίνεσαν την ειλικρίνεια της πριγκίπισσας, σημειώνοντας τον συναισθηματικό αντίκτυπο της άμεσης απεύθυνσής της προς το κοινό, αναφέρει η ιστοσελίδα Mint. Παρά τις προηγούμενες εικασίες σχετικά με την υγεία της, η είδηση εξακολουθεί να συγκλονίζει πολλούς, όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις του κόσμου έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Βασιλικοί εμπειρογνώμονες για την ανακοίνωση της Μίντλετον

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι θα έχουν συγκινηθεί από τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε κατά τη διάρκεια αυτού του δίλεπτου βίντεο. Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι μια πολύ, πολύ δύσκολη στιγμή για τον θεσμό της μοναρχίας», δήλωσε στο AFP ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Ρίτσαρντ Φιτζγουίλιαμς.

Η βασιλική βιογράφος Κλαούντια Τζόζεφ δήλωσε στο Reuters ότι ελπίζει πως αυτό «θα βάλει τέλος στις εικασίες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο απλός κόσμος

Οι τουρίστες και οι θεατές αναγνώρισαν την πρόκληση που αντιμετωπίζει η βασιλική οικογένεια στη διαχείριση των δημόσιων ανακοινώσεων με σεβασμό στην ιδιωτική τους ζωή. Η Αμερικανίδα τουρίστρια Hannah Dickerson, 20 ετών, δήλωσε στο AFP: «Νομίζω ότι πραγματικά κάνουν ό,τι μπορούν για να το ισορροπήσουν. Είναι αυτοί που παλεύουν να ισορροπήσουν πώς να το λένε στο κοινό, αλλά και ιδιωτικά να βεβαιωθούν ότι το κάνουν με τους δικούς τους όρους».

Η Γαλλίδα τουρίστρια Victoria Bonet, 22 ετών, δήλωσε στο Reuters ότι έχει γίνει ένα «τεράστιο χάος για κάτι πολύ μικρό».

«Αισθάνομαι ότι όλοι κάνουν μεγάλο θέμα για τα πάντα, και όλη η τηλεόραση από τότε που είμαι εδώ. Είναι εντάξει να ανησυχείς για την Κέιτ και τον βασιλιά, αλλά νομίζω ότι αξίζουν να έχουν και αυτοί την ιδιωτική τους ζωή», πρόσθεσε.

Οι ευχές για ταχεία ανάρρωση της Μίντλετον

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, εξέδωσαν επίσης δήλωση: “Ευχόμαστε υγεία και ίαση για την Κέιτ και την οικογένεια και ελπίζουμε να μπορέσουν να το κάνουν ιδιωτικά και εν ειρήνη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει την αγάπη και την υποστήριξη ολόκληρης της χώρας καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή της. Επέδειξε τεράστια γενναιότητα με τη σημερινή της δήλωση. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει υποβληθεί σε έντονο έλεγχο και έχει αντιμετωπιστεί άδικα από ορισμένες μερίδες των μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όταν πρόκειται για θέματα υγείας, όπως και σε όλους τους άλλους, πρέπει να της παρασχεθεί η ιδιωτικότητα για να επικεντρωθεί στη θεραπεία της και να είναι με την αγαπημένη της οικογένεια», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το γραφείο του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάϊντεν στον Λευκό Οίκο εξέδωσε ανακοίνωση: «Είμαστε απίστευτα θλιμμένοι στο άκουσμα των ειδήσεων», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρέιν Ζαν-Πιέρ, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν ευχήθηκε στην Κέιτ πλήρη ανάρρωση.

Άλλοι ηγέτες ξένων χωρών, όπως ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζαστίν Τριντό, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε, ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Κρίστοφερ Λούξον- και πολιτικοί, όπως ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου Κίερ Στράμερ, ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Χάμζα Γιουσάφ, η πρωθυπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας Μισέλ Ο’Νιλ και ο πρωθυπουργός της Ουαλίας Βον Γκάτινγκ, ευχήθηκαν επίσης δύναμη και υποστήριξη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή