Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Κίρστι Άλεϊ: Από καρκίνο παχέος εντέρου πέθανε η ηθοποιός -Έμαθε πρόσφατα ότι έπασχε από τον «σιωπηλό δολοφόνο»

Η Κίρστι Άλεϊ πέθανε μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, ενώ μόλις πρόσφατα είχε ανακαλύψει ότι νοσούσε από την ασθένεια που είναι γνωστή ως «σιωπηλός δολοφόνος».

Η 71χρονη ηθοποιός πέθανε χθες μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, όπως αποκάλυψαν οι εκπρόσωποί της. Την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσς η οικογένειά της, λέγοντας ότι πέθανε μετά από σύντομη μάχη με την ασθένεια που ανακάλυψε πρόσφατα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Τρίτη, οι εκπρόσωποι της Κίρστι Άλεϊ δήλωσαν στο People ότι η ηθοποιός έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου -ο οποίος είναι γνωστός ως «σιωπηλός δολοφόνος», επειδή τα συμπτώματα συχνά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εμφανιστούν από ό,τι σε άλλους τύπους της νόσου.

Είχε λάβει θεραπεία στο Κέντρο Καρκίνου Moffitt στην Τάμπα, κοντά στο σπίτι της στο Clearwater, ωστόσο δεν αποδείχθηκε αρκετή για να την κρατήσει στη ζωή.

Σε μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οικογένειά της είπε: «Ήταν περιτριγυρισμένη από τους πιο κοντινούς της ανθρώπους και πάλεψε με μεγάλη δύναμη, αφήνοντάς μας με βεβαιότητα για την ατελείωτη χαρά της ζωής και όποιες περιπέτειες περιμένουν. Όσο εμβληματική κι αν ήταν στην οθόνη, ήταν ακόμα πιο εκπληκτική μητέρα και γιαγιά».

Μόνο το ένα τρίτο των ασθενών με καρκίνο από τον οποίο έπασχε η Κίρστι Άλεϊ διαγιγνώσκεται στο πρώτο στάδιο

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι γνωστός ως «σιωπηλός δολοφόνος» σε όλο τον κόσμο, επειδή τα συμπτώματα συχνά δεν εμφανίζονται έως ότου ο ασθενής δεν επιδέχεται πλέον θεραπείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το ένα τρίτο των ασθενών διαγιγνώσκεται στο πρώτο στάδιο, δηλαδή όταν ο καρκίνος είναι ιάσιμος κατά 90%. Δεν είναι σαφές σε ποιο στάδιο είχε εξελιχθεί ο καρκίνος της Άλεϊ.


Πηγή