Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Και ο σκηνοθέτης Μπρετ Ράτνερ κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση

Οι ηθοποιοί Νατάσα Χέντστριτζ και Ολίβια Μαν, όπως επίσης και άλλες τέσσερις γυναίκες, κατηγορούν τον σκηνοθέτη και παραγωγό Μπρετ Ράτνερ, δημιουργό των μπλοκμπάστερ «Αλεξίσφαιροι Ντετέκτιβ» και «X-Men: Η τελική αναμέτρηση» για σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Ο 48χρονος σκηνοθέτης διέψευσε επίσημα τις κατηγορίες αυτές σε μια δήλωση που έκανε ο δικηγόρος του στην αμερικανική εφημερίδα.

Η Νατάσα Χέντστριτζ, που έγινε ευρέως γνωστή για την ερμηνεία στην ταινία Species το 1995, κατηγορεί τον Ράτνερ ότι την ανάγκασε να του κάνει στοματικό έρωτα, όταν εκείνη εργαζόταν ως μοντέλο στη Νέα Υόρκη, σε ηλικία μόλις 19 ετών.

Ο Μπρετ Ράτνερ, ο οποίος εκείνη την εποχή σκηνοθετούσε μουσικά βίντεο κλιπ, «μου γύρισε το χέρι». Και με ακινητοποίησε με το σώμα του, κατήγγειλε η ηθοποιός αναγνωρίζοντας ότι εκείνη, μην έχοντας άλλες δυνάμεις, υπάκουσε σε ό,τι της ζήτησε.

Η Χέντστριτζ παραδέχθηκε ότι αποφάσισε να μιλήσει, ακολουθώντας το παράδειγμα των δεκάδων γυναικών που πρόσφατα κατήγγειλαν τις σεξουαλικές επιθέσεις που υπέστησαν από τον Χάρβεϊ Ουάινστιν, τον πανίσχυρο παραγωγό του Χόλιγουντ.

Η Ολίβια Μαν, η οποία έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά «The Newsroom», είπε στην εφημερίδα ότι ο Μπρετ Ράτνερ αυνανίστηκε μπροστά της όταν εκείνη βρισκόταν στα πλατό της ταινίας «Το Τελευταίο Κόλπο» (2005). Η ίδια είχε αναφέρει αυτήν την επίθεση σε ένα βιβλίο χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του.

Άλλες τέσσερις γυναίκες κατήγγειλαν ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Ράτνερ.

Ο δικηγόρος του, ο Μάρτιν Σίνγκερ, απέρριψε κάθε κατηγορία.

«Εκπροσωπώ τον Ράτνερ εδώ και 2 δεκαετίες και καμία γυναίκα δεν τον κατηγόρησε ποτέ για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά ή σεξουαλική παρενόχληση» επισήμανε ο δικηγόρος στην εφημερίδα σε μια δεκασέλιδη επιστολή.

«… Καμία γυναίκα δεν ζήτησε ποτέ ή δεν σύναψε καμία οικονομική συμφωνία με τον πελάτη μου», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σε μια άλλη υπόθεση, η συγγραφέας Άννα Γκρέιχαμ Χάντερ κατηγόρησε, μιλώντας στο Hollywood Reporter, τον Ντάστιν Χόφμαν- έναν από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς ηθοποιούς ηλικίας σήμερα 80 ετών, ότι έβαλε το χέρι του στα οπίσθια της επανειλημμένως και άφηνε συνεχώς σεξουαλικά υπονοούμενα όταν εκείνη ήταν 17 ετών, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Ο Θάνατος του Εμποράκου», του 1985.

localStorage.clear();


Πηγή