Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Και το όνομα αυτής…

Κρατώντας αποκοιμισμένη στην αγκαλιά της την μόλις τριών ημερών κόρη της, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τη γέννα της κόρης της, και ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων και φωτογράφων που τις περίμεναν στο Auckland City Hospital, ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποστήριξη που της έδειξε.

«Θέλαμε πραγματικά να σας πούμε ένα ευχαριστώ και ότι είμαστε όλοι πολύ καλά. Μας λείπει ύπνος, αλλά είμαστε πραγματικά καλά» είπε και ανακοίνωσε πως το όνομα της μικρής είναι Νέβε Τε Αρόχα. Η 37χρονη Άντερν, η νεαρότερη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας, είναι επίσης η πρώτη εν ενεργεία πρωθυπουργός στη χώρα που αποκτάει παιδί.

Η Άρντερν γέννησε το κοριτσάκι της στο μεγαλύτερο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας την Πέμπτη το απόγευμα, έχοντας δίπλα της τον σύντροφό της και παρουσιαστή της τηλεόρασης Κλαρκ Γκέιφορντ.

Το ζευγάρι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχε καταλήξει στο πρώτο όνομα της κόρης του, το Νέβε, από τη γέννησή της, πρόσθεσε η Άρντερν, εξηγώντας στους δημοσιογράφους ότι σημαίνει «φωτεινή και λαμπερή» και «χιόνι».

«Επιλέξαμε το Νέβε απλώς επειδή μας άρεσε και πιστεύουμε ότι της ταιριάζει, επειδή σημαίνει “φωτεινή και λαμπερή”» διευκρίνισε.

Το δεύτερο όνομά της, Τε Αρόχα, σημαίνει «αγάπη» στην γλώσσα των Μαορί, μια από τις εθνικές γλώσσες της χώρας, και το έδωσαν στην κόρη τους επειδή, όπως εξήγησε, «πιστεύουμε ότι θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αιχμαλωτίσουμε όλη την αγάπη που περιέβαλε την μικρή μας από την ώρα που ανακοινώσαμε τον ερχομό της».

localStorage.clear();


Πηγή