Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Κασκαντέρ εξηγεί πώς έμαθε στον Μπραντ Πιτ να ρίχνει ξύλο για την ταινία «Bullet Train»

Η νέα ταινία του Μπραντ Πιτ με τίτλο «Bullet Train» σαρώνει στις κινηματογραφικές αίθουσες και όλοι αναρωτιούνται πώς έμαθε ο διάσημος ηθοποιός να ρίχνει τόσο ξύλο.

Είναι ο ίδιος που κάνει όλα αυτά τα χτυπήματα ή πρόκειται για κάποιον σωσία του; Το θέμα είναι πως ο μέχρι πρότινος σωσίας του, ο Ντέιβιντ Λιντς, ο οποίος υποδύθηκε τον Μπραντ Πιτ στην ταινία «Fight Club» τη δεκαετία του ‘90 ενώ έφαγε και μερικές γροθιές στην «Τροία», τώρα δεν είναι απλώς ο κασκαντέρ του διάσημου ηθοποιού, αλλά ο σκηνοθέτης του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχοντας πλέον έναν διαφορετικό ρόλο, η εκπαίδευση του Μπραντ Πιτ για το ξύλο που πέφτει στην ταινία «Bullet Train» δόθηκε στα ικανά χέρια του βετεράνου συντονιστή κασκαντέρ Γκρεγκ Ρέμεντερ.

«Δεν υπάρχουν όρια όταν εργάζεσαι με τον Μπραντ Πιτ – Έκανε την πλειονότητα των επικίνδυνων σκηνών»

«Ο ουρανός είναι το όριο όταν δουλεύεις με τον Μπραντ Πιτ και ανταποκρίθηκε πραγματικά εξαιρετικά στον χαρακτήρα» λέει ο Ρέμεντερ στο Men’s Journal. Υπενθυμίζεται πως ο διάσημος ηθοποιός υποδύεται τον Ladybug, έναν δολοφόνο έτοιμο για συνταξιοδότηση, ο οποίος βρίσκεται παγιδευμένος στο πιο γρήγορο τρένο του κόσμου, ενώ προσπαθεί να ολοκληρώσει μια φαινομενικά απλή δουλειά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Μπραντ ήθελε να κάνει ο ίδιος την πλειονότητα των επικίνδυνων σκηνών μόνος του, κάτι που δεν συμβαίνει πάντα» λέει ο Ρέμεντερ. «Γι’ αυτόν ήταν εφικτό, επειδή δεν είναι μόνο ένας σπουδαίος ηθοποιός, αλλά και ένας σωματικά προικισμένος αθλητής. Έτσι, τον εντάξαμε στο πρόγραμμά μας».

Παρά το γεγονός ότι ο Μπραντ Πιτ είναι πάνω από 50 ετών, προπονήθηκε σκληρά για μήνες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας. Το κύριο μέλημα αυτών των προπονήσεων ήταν η προληπτική συντήρηση, προετοιμάζοντας το σώμα του για τη ζημιά που αναπόφευκτα θα δεχόταν.

Ο Ρέμεντερ περιέγραψε στο Men’s Journal τις προπονήσεις με τον Μπραντ Πιτ αλλά και τις ασκήσεις που έκαναν για να προετοιμαστούν για τους βίαιους καβγάδες της ταινίας. Όπως λέει, έπρεπε να λάβουν υπόψη τον χαρακτήρα που υποδύεται ο Μπραντ Πιτ στο Bullet Train. Δεν θέλει να παλέψει και έχει μια πιο ζεν προσέγγιση στη ζωή. Στην ταινία, βρίσκεται κυρίως σε άμυνα, σημειώνει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είδους λοιπόν εκπαίδευση ή προετοιμασία έκανε με τον Μπραντ Πιτ προτού ξεκινήσουν τα γυρίσματα;

Όπως λέει ο κασκαντέρ: «Προπονήθηκα αρκετά με τον Μπραντ πριν από τα γυρίσματα. Κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού, εξερευνήσαμε τα δυνατά του σημεία και τα χρησιμοποιήσαμε για να φτιάξουμε τη χορογραφία. Είναι σε πολύ καλή φόρμα. Πηγαίναμε στο σπίτι του και προπονούμασταν. Δεν υπήρχε κάτι που δεν ήταν προετοιμασμένος να κάνει».

Φυσικά, η γυμναστική δεν περιλάμβανε διατάσεις. Όπως σημειώνει ο κασκαντέρ, ο διάσημος ηθοποιός έπρεπε να κάνει άλματα, σκοινάκι, σπριντ, «οτιδήποτε για να ανεβάσουν τους καρδιακούς του παλμούς. Και στη συνέχεια, προετοιμάζαμε τον αυχένα για να γυρίζει από την μία πλευρά στην άλλη».

Πώς ήταν λοιπόν μια τυπική μέρα εκπαίδευσης για τον Μπραντ Πιτ;

«Γίνονται πολλές στροφές όταν ρίχνεις και δέχεσαι γροθιές. Έπρεπε λοιπόν, να βάλουμε τον Μπραντ Πιτ να σταθεί σε στάση αλόγου (χαρακτηριστική στις πολεμικές τέχνες, όπου στέκεσαι με ανοιχτά τα πόδια και την πλάτη ίσια). Τον βάζαμε λοιπόν να ρίχνει γροθιές από την μία και την άλλη πλευρά για να κάνει το σώμα του να νιώθει άνετα με την κίνηση. Κάναμε 4 σετ των 10 τέτοιων χτυπημάτων, ανακατεύοντάς τα συνεχώς. Για ώρες τον βάζαμε να ρίχνει κάθε είδους γροθιά, ώστε να μην κολλάμε σε έναν συνδυασμό. Τον θέλαμε προετοιμασμένο για κάθε σενάριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επόμενο πράγμα ήταν η ενδυνάμωση του αυχένα, επειδή θα περνούσε όλη την ημέρα με ψεύτικες γροθιές. Από εκεί και πέρα αναμίξαμε διαλειμματικές ασκήσεις cardio. Φορούσε γάντια πυγμαχία και έριχνε γροθιές στον αέρα. Είχε ήδη ικανότητες στην πυγμαχία από τις προηγούμενες ταινίες του, οπότε ήταν ήδη καλός. Αλλά όλα αυτά έπρεπε να γίνονται σε έναν περιορισμένο χώρο, γιατί όλη η δράση θα διαδραματιζόταν σε ένα βαγόνι τρένου».

Η δυσκολία με τον χαρτοφύλακα

Υπήρχε όμως και μια άλλη δυσκολία. Πέρα από την πρόκληση του να βρίσκονται σε έναν στενό χώρο, ο Μπραντ Πιτ στην ταινία κρατά μια βαριά βαλίτσα. Συγκεκριμένα, ο χαρακτήρας του Μπραντ Πιτ προσπαθεί απλώς να πάρει τη βαλίτσα και να φύγει από το τρένο, αλλά υπάρχουν μερικοί εχθροί που προσπαθούν να τον εξουδετερώσουν ενώ την μεταφέρει, οπότε έπρεπε να προσαρμοστεί η «χορογραφία» των κινήσεων και των χτυπημάτων με βάση τη βαλίτσα.

«Η πρώτη ιδέα ήταν να χρησιμοποιηθεί ο χαρτοφύλακας ως αμυντικό μέσο και να τον χρησιμοποιεί ο Μπραντ Πιτ για να αποκρούσει μαχαίρια ή γροθιές. Τελικά, όμως, τον χρησιμοποιεί και για να χτυπήσει, αναποδογυρίζοντάς τον και χτυπώντας τους εχθρούς του με αυτόν. Αυτό ήταν ένα άλλο σημείο όπου μπορούσαμε να δούμε πόσο δυνατόν είναι ο Μπραντ, επειδή η βαλίτσα ζύγιζε πάνω από 7 κιλά. Τον βάζαμε να κάνει συγκεκριμένες ασκήσεις πριν και κατά τη διάρκεια για να εξοικειωθεί με το βάρος» λέει ο κασκαντέρ και προπονητής τους διάσημου ηθοποιού.


Πηγή