Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Κορονοϊός: Δωρεά 1 εκατ. ευρώ από το ζεύγος Κλούνει

Κορονοϊός: Δωρεά 1 εκατ. ευρώ από το ζεύγος Κλούνει

Ο Τζορτζ και η Αμάλ Κλούνεϊ προστίθενται στη συνεχώς αυξανόμενη λίστα διασημοτήτων που συμβάλλουν στις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και κινηματογραφικός παραγωγός και η Βρετανίδα λιβανέζικης καταγωγής δικηγόρος έχουν κάνει μεγάλες δωρεές σε διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις, συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Σύμφωνα με το Deadline, η Αμάλ και ο Τζόρτζ Κλούνεϊ έκαναν δωρεά σε έξι οργανώσεις που έχουν απόλυτης ανάγκη.

Πιο συγκεκριμένα, διέθεσαν το ποσό των 250.000 δολαρίων στην οργάνωση που παρέχει στήριξη στους εργαζόμενους στη βιομηχανία του θεάματος, The Motion Picture and Television Fund (Ταμείο Κινηματογράφου και Τηλεόρασης). Επιπλέον έκαναν δωρεά 250.000 δολαρίων στο Ταμείο του Σωματείου Ηθοποιών και της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Καλλιτεχνών (SAG-AFTRA) και ισόποση οικονομική βοήθεια πρόσφεραν στο Ταμείο Δημάρχων του Λος Άντζελες.

Το ζεύγος Κλούνεϊ διέθεσε επίσης 300.000 δολάρια στην Τράπεζα Τροφίμων του Λιβάνου, την Περιφέρεια Λομβαρδίας της Ιταλίας και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS).

«Το Ταμείο Κινηματογράφου και Τηλεόρασης παρέχει προσωρινή οικονομική βοήθεια για την κάλυψη αναγκών που δημιουργούνται από την πανδημία του Covid-19. Βοηθάει σε θέματα όπως η ασφάλιση υγείας, η ψυχική υγεία, τα μισθώματα, τα τρόφιμα και άλλα απαραίτητα» σύμφωνα με το Deadline.

Το Ταμείο αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του SAG-AFTRA βοηθά στην κάλυψη οικονομικών όπως αναγκών, όπως ασφάλιστρα υγείας, τρόφιμα, στέγαση και τα ιατρικά έξοδα, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η Τράπεζα Τροφίμων του Λιβάνου τροφοδοτεί ανθρώπους που δεν μπορούν να εργαστούν, ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία, άτομα με χρόνιες ασθένειες και μονογονεϊκές οικογένειες.

Το Ταμείο Δημάρχων του Λος Άντζελες υποστηρίζει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, τους άστεγους, τους ηλικιωμένους και προσφέρει άμεση οικονομική βοήθεια σε κατοίκους που πλήττονται από την πανδημία.


Πηγή