Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Κτηνίατρος αποκάλυψε τις 5 ράτσες σκύλων που δεν θα έπαιρνε ποτέ και τις 5 που λατρεύει και έγινε viral

Είστε σε αναζήτηση σκύλου; Μια κτηνίατρος αποκάλυψε τις πέντε ράτσες σκύλων που θα ήθελε να έχει και τις πέντε που θα απέφευγε και η λίστα της μπορεί να σας εκπλήξει.

Η Δρ. Γουίτλεϊ Τερέλ από την Αλαμπάμπα, προκάλεσε αναστάτωση στο διαδίκτυο αφότου μοιράστηκε τους λιγότερο δημοφιλείς τύπους σκύλων για την ίδια, σε ένα βίντεο που έχει γίνει viral στο ΤikTok, με τις δημοφιλείς ράτσες Goldendoodle ή «oodle» να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις λιγότερο αγαπημένες της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε στο βίντεο, κανείς δεν θα έπρεπε να έχει γερμανικά ποιμενικά εάν δεν έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση ενώ δεν βαθμολόγησε καν τα κοντόσωμα σκυλιά όπως τα γαλλικά μπουλντόγκ και τα shih tzus. Όσο για τα αγαπημένα της σκυλιά, η κτηνίατρος είπε πως είναι τα γκόλντεν ριτρίβερ, τα κουτάβια μικτών φυλών και τα μπασέ χάουντ.

Γερμανικό ποιμενικό
Γερμανικό ποιμενικό

Οι πέντε ράτσες σκύλων που δε θα ήθελε με τίποτα και γιατί

Αναλύοντας τις λιγότερο αγαπημένες ράτσες σκύλων της, η Δρ Τερέλ, είπε ότι ενώ ορισμένα σκυλιά με διασταύρωση κανίς είναι «εξαιρετικά γλυκά», «δεν μπορούν να κάτσουν ακίνητα» και είναι επιρρεπή σε μια σειρά από παθήσεις. «Πολλά από αυτά είναι τρελά, υπερβολικά τρελά, δεν μπορούν να σταθούν ακίνητα ούτε για δύο δευτερόλεπτα. Είχαμε και μερικά πολύ επιθετικά» είπε. «Μολύνσεις στα αυτιά, πολύ ακριβή περιποίηση, Είναι πολύ απαιτητικά για μένα» τόνισε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη δεύτερη θέση της λίστας της, ήταν τα γερμανικά ή βελγικά ποιμενικά, τα οποία, όπως είπε, μπορεί να είναι επιθετικά εάν δεν έχουν λάβει τη σωστή εκπαίδευση. «Έχουν τη δυνατότητα να γίνουν πραγματικά σπουδαία σκυλιά, καλά αστυνομικά σκυλιά, καλά σκυλιά διάσωσης, αλλά το 95% αυτών που βλέπουμε στην κλινική θέλουν να σε δαγκώσουν στο πρόσωπο γιατί δεν είναι σωστά εκπαιδευμένα».

Η Αμερικανίδα κτηνίατρος συνιστά επίσης να αποφεύγεται οποιαδήποτε ράτσα σκύλου είναι βραχυκεφαλική, έχει δηλαδή κοντό ρύγχος, όπως τα παγκ. Τα τεριέ Βοστόνης, τα γαλλικά μπουλντόγκ ή τα shih tzus. «Μερικά από αυτά είναι τόσο χαριτωμένα και τόσο γλυκά, αλλά δεν μπορούν να αναπνεύσουν, κυριολεκτικά δεν μπορούν να αναπνεύσουν» είπε. «Ροχαλίζουν, έχω ήδη έναν σύζυγο που ροχαλίζει, δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο» σημείωσε προσθέτοντας: «Παθαίνουν δερματίτιδα, αλλεργίες, ζυμομυκητίαση, δυσοσμία, έχουν αέρια, είναι ένα όχι από μένα».

Επίσης, η κτηνίατρος είπε ότι δεν της αρέσουν τα τσιουάουα, οι κινεζικοί λοφιοφόροι και τα άτριχα σκυλιά. «Δεν είναι για μένα: φοβάμαι μην τα πατήσω» και πρόσθεσε: «Δεν μου αρέσουν τα άτριχα ζώα, είναι λιπαρά, το ίδιο και οι γάτες, μοιάζουν με ένα σάκο – δεν είναι για μένα».

Viral το βίντεο – Προκάλεσε αντιδράσεις από φιλόζωους

Το βίντεο της κτηνιάτρου συγκέντρωσε 8,3 εκατομμύρια προβολές και μερικές από τις απόψεις της γιατρού για τα σκυλιά εξόργισαν τους φιλόζωους στα σχόλια, με πολλούς να διαφωνούν με τις απόψεις της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το golden doodle είναι το νούμερο 1! Είμαι σοκαρισμένη! Είχα ένα σωρό σκυλιά στη ζωή μου. Αυτός είναι ο καλύτερος σκύλος όλων των εποχών και ο καλύτερος οικογενειακός σκύλος» έγραψε κάποιος. «Τα Goldendoodle είναι κυριολεκτικά τα καλύτερα σκυλιά που έχω αποκτήσει ποτέ. Κυριολεκτικά σαν άνθρωπος και είναι απίστευτα έξυπνα και γλυκά» σχολίασε ένας άλλος. «Μεγάλωσα μόνο με γερμανικά ποιμενικά και ήταν τα καλύτερα σκυλιά» απάντησε ένας τρίτος ενώ ένας τέταρτος έγραψε: «Το δικό μου τσιουάουα είναι το πιο γλυκό αγόρι που υπήρξε ποτέ».

Ωστόσο, κάποιοι συμφώνησαν με τις αμφιλεγόμενες απόψεις της. «Doodles, τα πιο ακριβά κοπρόσκυλα στον κόσμο, συμφωνώ μαζί σας και είμαι κι εγώ κτηνίατρος». Απάντησε μια γυναίκα. «Είναι αλήθεια. Λυπάμαι τους ιδιοκτήτες doodle, τα σκυλιά σας δεν είναι τα καλύτερα» υποστήριξε ένας δεύτερος.

Οι πέντε ράτσες σκύλων που θα επέλεγε ασυζητητί

Βλέποντας την απήχηση του βίντεο, η Δρ Τερέλ μοιράστηκε σε ένα άλλο κλιπ τις πέντε κορυφαίες ράτσες που θα επέλεγε η ίδια, με το basset Hound, ή οποιοδήποτε είδος κυνηγόσκυλου να έρχεται στην πρώτη θέση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κτηνίατρος είπε πως είναι η ίδια ιδιοκτήτρια ενός basset hound και δήλωσε ότι παρά το γεγονός πως «μυρίζουν άσχημα, είναι φασαριόζικα και έχουν προβλήματα με τα αυτιά, την πλάτη και το βάρος, είναι τα καλύτερα κατοικίδια». «Τα αγαπώ, είναι τόσο γλυκά. Το δικό μου είναι ο καλύτερος σκύλος που υπήρξε ποτέ, έρχεται στη δουλειά μαζί μου κάθε μέρα» ανέφερε.

Μια άλλη πρότασή της είναι τα σκυλιά μικτής φυλής, καθώς έχουν λιγότερα υποκείμενα προβλήματα υγείας, καθώς και τα γκόλντεν ριτρίβερ, διότι η ήρεμη ιδιοσυγκρασία τους, τα καθιστά εξαιρετικά οικογενειακά κατοικίδια. «Για το Νο 2 δεν έχω φωτογραφία, γιατί είναι κοπρίτες, μπορεί να μοιάζουν με οτιδήποτε. Είναι φανταστικά σκυλιά» είπε για την επιλογή της. «Συνήθως δεν έχουν τόσα πολλά γενετικά ή κληρονομικά προβλήματα όπως οι καθαρόαιμες ράτσες. Είναι ευγνώμονες που έχουν ένα σπίτι».

Στο Νο4 είναι το γερμανικό κοντότριχο Πόιντερ και το 5 το Ορεινό Πυρηναίων. «Πρόκειται για πανέμορφα σούπερ αθλητικά χαρούμενα σκυλιά. Ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα από όσα είδα που να μην ήταν χαρούμενο» είπε για τα γερμανικά κοντότριχα πόιντερ. «Σίγουρα όμως είναι γεμάτα ενέργεια, μην τα προτιμήσετε εάν σας αρέσει η καθιστική ζωή, αν δεν σας αρέσει η περιπέτεια, εάν δεν σας αρέσει να τα βγάζετε βόλτα κάθε μέρα».


Πηγή