Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Κώστας Βουτσάς: Όλες οι γυναίκες της ζωής του

Κώστας Βουτσάς: Όλες οι γυναίκες της ζωής του

Ο Κώστας Βουτσάς από τα ξημερώματα της Τετάρτης δεν είναι πια μαζί μας. Όμως, θα μείνουν για πάντα στις θύμησες όλων το αστείρευτο ταλέντο του, η ανεξάντλητη ενέργειά του και αυτή η δίψα για τη ζωή που τη ρούφηξε μέχρι το μεδούλι. Ο Κώστας Βουτσάς υπήρξε ο ορισμός του ζωντανού ανθρώπου. Του ανθρώπου που ήξερε καλά πως ο καιρός περνά και πίσω δεν γυρίζει. Γι’ αυτό και δεν άφησε καμιά μέρα της ζωής του να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Δούλευε μέχρι και την τελευταία στιγμή, περνούσε καλά και δεν έχανε ποτέ το κέφι του. Άλλωστε, δεν ήταν τυχαίος ο χαρακτηρισμός που του είχαν αποδώσει: «ο αιώνιος έφηβος». Ένας έφηβος ήταν ο Κώστας Βουτσάς μέχρι τα 88 του χρόνια, οπότε έφυγε για το μεγάλο ταξίδι. Το θέατρο ήταν η ζωή του, όμως, ο σπουδαίος ηθοποιός είχε και μία άλλη αδυναμία που ποτέ δεν την είχε κρύψει… τις γυναίκες! Άλλωστε, όπως είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του, «οι γυναίκες ήταν η αποστολή του».

Ερωτεύτηκε παράφορα, τον ερωτεύτηκαν παράφορα, έκανε τέσσερις γάμους κι απέκτησε 4 παιδιά. Μάλιστα, το στερνοπούλι του τον Φοίβο τον απέκτησε σε μεγάλη ηλικία, έχοντας τότε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια. Όμως, εκείνος απαντούσε στους επικριτές του με τον δικό του μοναδικό τρόπο: «Αυτό το παιδί θα μου χαρίσει άλλα 20 χρόνια ζωής» είχε δηλώσει χαρούμενος όταν ο γιος του ήρθε στη ζωή πριν 4 χρόνια. Αλλά και για τις γυναίκες του είχε δηλώσει πριν λίγα χρόνια πως με όλες ήταν φίλος. «Με όλες τις γυναίκες μου είμαι φίλος. Δεν είμαι εχθρός με καμία και όλες τις έχω κάνει πλούσιες. Φεύγοντας εγώ, άφηνα τις περιουσίες και πήγαινα στην άλλη κι έκανα άλλη περιουσία».

Από τις πρώτες του σχέσεις ήταν με την ηθοποιό Αλέκα Στρατηγού, αλλά δεν κράτησε πολύ. Στη ζωή του μπήκε η πληθωρική Σπεράντζα Βρανά. Μία σχέση που είχε όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα που την έκαναν να μοιάζει με θυελλώδη. Έρωτας, πάθος, ζήλια, καυγάδες… Οι δυο τους γνωρίστηκαν το καλοκαίρι του 1959 κατά τη διάρκεια παράστασης στο Θέατρο Ακροπόλ και δεν άργησαν να γίνουν ζευγάρι κι αργότερα να αρραβωνιαστούν.

Ωστόσο, η σχέση τους είχε πολλές εντάσεις. «Μέχρι ξύλο έπεσε στον πρώτο μας μεγάλο καβγά. Όσο μου ήταν εντάξει ο Κώστας, του καθόμουν κι εγώ εντάξει. Μόλις έκανε ότι μου κουνιόταν, αμέσως τον κεράτωνα από αντίδραση» είχε αποκαλύψει η Σπεράντζα Βρανά στην αυτοβιογραφία της.

Στη ζωή του ηθοποιού μπήκε αργότερα η πανέμορφη ηθοποιός και χορεύτρια, Έρρικα Μπρόγιερ. Την ερωτεύτηκε σφοδρά. Και δεν άργησε η σχέση αυτή να τους οδηγήσει στα σκαλιά της εκκλησίας. Αγαπήθηκαν πολύ και καρπός του έρωτάς τους είναι η κόρη τους Σάντρα. Ακόμη και μετά τον χωρισμό τους, μεταξύ τους υπήρχε αγάπη που παρέμεινε ζωντανή και ειλικρινής μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Η Έρικα Μπρόγιερ έφυγε από τη ζωή πριν έναν μήνα και ο ηθοποιός στο άκουσμα της είδησης είχε σαστίσει μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Λίγες ημέρες μετά, ξεκίνησε η περιπέτεια της υγείας του. Τα ξημερώματα της Τετάρτης έφυγε για να πάει να τη συναντήσει.

Ακολούθησαν δύο ακόμη γάμοι, με τη Θεανώ Παπασπύρου, με την οποία απέκτησε τις δύο ακόμη κόρες του, Θεοδώρα και Νικολέτα και την ηθοποιό Εύη Καραγιάννη, μητέρα του Άνθιμου Ανανιάδη. Μάλιστα, με τον ηθοποιό ο Βουτσάς είχε μία σχέση στοργής και τον μεγάλωσε σαν να ήταν γιος του.

Χρόνια αργότερα και στη ζωή του μπαίνει η Αλίκη Κατσαβού. Είναι 39 χρόνια μικρότερή του, αλλά η διαφορά ηλικίας δε στέκεται εμπόδιο στον έρωτά τους, αλλά και στην απόφασή του να παντρευτούν. «39; απλά ένας αριθμός» συνήθιζε να λέει για τα χρόνια που τον χώριζαν με τη νέα σύντροφό του.

Το 2015 το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι παντρεύεται. Ο γάμος τους έγινε έναν χρόνο αργότερα, με κουμπάρα τη Μάρθα Καραγιάννη. Την πιστή του φίλη με την οποία πολλοί τους ήθελαν ζευγάρι, αλλά εκείνοι ποτέ δεν έγιναν.  Το καλοκαίρι του 2016 ήρθε στη ζωή ο  γιος του Φοίβος. Ο Κώστας Βουτσάς ήταν 84 ετών όταν έγινε πατέρας.


Πηγή