Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Κώστας Κόκλας: «Μεγάλωσα σε μια γενιά ηθοποιών που δέχτηκε αρκετό μπούλινγκ μέχρι να βρει τον δρόμο της»

Ο Κώστας Κόκλας μίλησε για τις δύσκολες εποχές που έχει περάσει ως ηθοποιός αλλά και τις προκλήσεις στο χώρο της υποκριτικής.

Καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αυτός και ο Άλλος», ο Κώστας Κόκλας αναφέρθηκε σε μερικές εξαιρέσεις ανθρώπων στο θέατρο, οι οποίοι αντιμετώπιζαν αφ’ υψηλού τους ηθοποιούς που πρωταγωνιστούσαν στο απλό στυλ της τηλεόρασης και όχι στο «βαρύγδουπο» ποιοτικό θέατρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ήταν καθεστώς οι ηθοποιοί του θεάτρου να σνομπάρουν τους ηθοποιούς της τηλεόρασης. Η τηλεόραση ήταν κάποτε κάτι δεύτερο, κάτι ευτελές, που δεν αρμόζει σε έναν ηθοποιό. Έλεγαν μάλιστα “μην κάνεις τηλεόραση γιατί θα καείς”. Ήταν καθεστώς αυτό».

Ο δημοφιλής ηθοποιός συμπλήρωσε, ακόμη, πως μεγάλωσε σε μια γενιά που έχει δεχθεί αρκετό μπούλινγκ μέχρι να μπορέσει να βρει το δρόμο της και να δει τι είναι καλό και τι όχι, τι πρέπει και τι όχι.

«Πολλοί δεν άντεξαν σε αυτή τη δουλειά. Άντεξαν όσοι αγαπούν πάρα πολύ αυτή την δουλειά, είχαν δυνατή προσωπικότητα και χαρακτήρα οπότε μπορούσαν να βγάλουν κάποια άκρη», τόνισε ο Κώστας Κόκλας.

Παραδέχθηκε, μάλιστα, πως έχει και δεχθεί χειρονομίες και βία πάνω στη σκηνή. «Αλλά ευτυχώς ήταν εξαίρεση και αυτό το κάνει πέρα ο χώρος σιγά σιγά. Όλοι αυτοί για τους οποίους ακούστηκαν, δηλαδή, όλα αυτά, δεν υπάρχουν πια στον χώρο. Το σοβαρότερο είναι το μπούλινγκ για το αν κάνεις για αυτή τη δουλειά και τι πρέπει να κάνεις για να είσαι σε αυτή την δουλειά», υπογράμμισε ο πρωταγωνιστής της σειράς της ΕΡΤ «Η τούρτα της μαμάς».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κώστας Κόκλας: Στην αρχή τα «Εγκλήματα» πήγαν άπατα

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στην τεράστια επιτυχία που είχε σημειώσει η σειρά «Εγκλήματα», αποκαλύπτοντας ότι στην αρχή της είχε πάει… άπατη.

«Η κωμωδία τότε ήταν άσπρη και όχι μαύρη. Τα Εγκλήματα μπήκαν μέσα στην οικογένεια και έδειξαν τους διαφορετικούς χαρακτήρες που υπάρχουν σε ένα σπίτι, τις υποχωρήσεις που γίνονται και τις δυσκολίες. Εγώ πίστεψα την παρέα και αυτόν που τα έγραψε. Όμως, τότε η τηλεόραση ήταν άγρια γιατί υπήρχαν τα χαρτιά της τηλεόρασης. Τα κανάλια δεν ρίσκαραν εύκολα, τα πρώτα 6 επεισόδια πήγαμε άπατα και ήταν να κοπεί και ξαφνικά έκανε 40άρια και μας μάζεψαν πίσω. Το είδε ο κόσμος πιο πολύ, το καστ δεν ήταν όλο γνωστό. Από την εμπειρία που έχω αν είναι μία καλή δουλειά αν δεν πάει τη χρονιά που παίζεται θα πάει μετά. Περνούσαμε όμορφα στα Εγκλήματα», είπε ο Κώστας Κόκλας.


Πηγή