Σάββατο , 18 Μάιος 2024

Λίαμ Χεμσγουόρθ: Πώς έγινε ξαφνικά τόσο μυώδης -Η πασίγνωστη ιαπωνική γυμναστική που τον μεταμόρφωσε

Ο Λίαμ Χέμσγουορθ δημοσίευσε πρόσφατα μια φωτογραφία στο Instagram στην οποία φαίνεται όχι μόνο καλογυμνασμένος, αλλά και αρκετά μυώδης.

Ο Αυστραλός ηθοποιός και πρώην σύντροφος της Μάιλι Σάιρους, έμοιαζε σχεδόν αγνώριστος καθώς πιθανότατα οι ανάγκες για τον ρόλο του Geralt of Rivia στη σειρά του Netflix, The Witcher, τον οδήγησαν να μεταμορφώσει εντελώς το σώμα του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίαμ Χέμσγουρθ: Η Tabata τον μεταμόρφωσε

Πώς κατάφερε όμως να γίνει τόσο μυώδης σε λίγο περισσότερο από έναν χρόνο;

Σύμφωνα με την Daily Mail, η εντυπωσιακή νέα σωματική διάπλαση του Χέμσγουορθ οφείλεται κυρίως σε μια έντονη μορφή ιαπωνικής διαλειμματικής προπόνησης που αρχικά σχεδιάστηκε για να φέρει σε φόρμα τους αθλητές του speed skating της χώρας.

Η προπόνηση, που ονομάζεται Tabata, έχει αποδειχθεί καθοριστική για την ακραία αύξηση της μυϊκής μάζας του Χέμσγουορθ, σύμφωνα με το Augustman. Σχεδιάστηκε το 1996 από τον Δρ Izumi Tabata από το Εθνικό Ινστιτούτο Γυμναστικής και Αθλητισμού στην επαρχία Kagoshima.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δρ Tabata και οι συνεργάτες του την ανέπτυξαν για την προπόνηση των Ολυμπιακών πατινάζ ταχύτητας, σύμφωνα με το Total Body Tabata. Βρήκε ότι ήταν ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καούν θερμίδες και να αυξηθεί ο καρδιακός ρυθμός από μια μέτριας έντασης προπόνηση που διαρκεί πάνω από μία ώρα.

Οι σύγχρονες εκδοχές της συγκεκριμένης γυμναστικής περιλαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες επαναλήψεις λίγων διαφορετικών ασκήσεων με το βάρος του σώματος μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με πολύ σύντομα διαλείμματα ενδιάμεσα. Είναι μια μορφή διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης (HIIT), η οποία σαρώνει τον κόσμο του fitness την τελευταία δεκαετία.

Ο στόχος είναι να φτάσει ο καρδιακός ρυθμός σε ένα επιθυμητό επίπεδο σε σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να καίγονται θερμίδες ενώ παράλληλα χτίζονται μυς, σύμφωνα με το Harvard T.H. Chan School of Public Health.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η συχνή εναλλαγή μεταξύ των ασκήσεων μπορεί να βοηθήσει όποιον γυμνάζεται να κάψει περισσότερες θερμίδες σε σχέση με μια κανονική, λιγότερο έντονη άσκηση σε διάστημα μίας ώρας, σύμφωνα με μια μελέτη του 2013 από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν. «Μου αρέσει πολύ η Tabata. Υψηλής έντασης, χρονομετρημένες προπονήσεις, όπου κάνεις ένα σωρό διαφορετικές ασκήσεις, όπως burpees, squats με σωματικό βάρος, έλξεις, push-ups, βυθίσεις», είπε ο Χέμσγουορθ στο Men’s Health.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί ο Χέμσγουορθ περιλαμβάνει είτε πόσες επαναλήψεις κάθε άσκησης μπορεί να κάνει για είκοσι λεπτά ή πόσο γρήγορα μπορεί να κάνει 100 επαναλήψεις από κάθε άσκηση.

Μαζί με την Tabata, ο ηθοποιός ενσωματώνει πέντε προπονήσεις ενδυνάμωσης διάρκειας 60 έως 90 λεπτών την εβδομάδα που περιλαμβάνουν deadlifts, squats, έλξεις, push-ups και βυθίσεις. Μερικές φορές ολοκληρώνει την προπόνηση με λίγο cardio κάνοντάς ποδηλασία, κωπηλατική, σπριντ και κολύμπι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έξω από το γυμναστήριο, ο Χέμσγουορθ είχε δηλώσει στο παρελθόν στο Men’s Health ότι του αρέσει να περνάει χρόνο παίζοντας μπάσκετ και ποδόσφαιρο, κάνοντας ποδήλατο, σερφ και πεζοπορίες. Αυτό είναι το κλειδί για την οικοδόμηση λειτουργικής δύναμης, δήλωσε στο Men’s Health ο Luke Zocchi, προσωπικός γυμναστής των αδερφών Χέμσγουορθ. «Ο Λίαμ ήθελε να είναι σε φόρμα, δυνατός και λειτουργικός» και του αρέσει να εστιάζει σε ασκήσεις που βελτιώνουν τη μακροζωία, είπε ο κ. Zocchi.


Πηγή