Τετάρτη , 1 Μάιος 2024

Λετίθια, Μαξίμα και πριγκίπισσες στο παλάτι της Δανίας -Ποια ντύθηκε στα μπλε καλύτερα

Επίσημη κρατική επίσκεψη στην Ολλανδία πραγματοποιούν ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας και η βασίλισσα Λετίθια με το βασιλικό ζευγάρι της Ολλανδίας να παραθέτει δείπνο προς τιμή τους. Φυσικά, σε αυτό, έλαμψαν οι δύο βασίλισσες και η πριγκίπισσα Αμαλία.

Κάθε μία έχει το δικό της στυλ, ωστόσο και οι τρεις ήταν κομψές με τις τιάρες τους να λάμπουν στο πλούσιο επίσημο δείπνο στο Άμστερνταμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από μια μέρα γεμάτη δραστηριότητες, όπως ποδόσφαιρο και μπάσκετ για τους δύο βασιλιάδες και μια τελετή υποδοχής υπό βροχή, το ισπανικό βασιλικό ζεύγος ήταν καλεσμένο σε δεξίωση στο βασιλικό παλάτι από τον βασιλιά Βίλεμ Αλεξάντερ και τη βασίλισσα Μαξίμα.

Μαζί τους στην εκδήλωση ήταν και η 20χρονη πριγκίπισσα Αμαλία, η οποία είναι διάδοχος του ολλανδικού θρόνου καθώς και οι πριγκίπισσες Μπεατρίξ και Μαργκριέτ, μητέρα και θεία του βασιλέως της Ολλανδίας, αντίστοιχα.

Στα μπλε βασίλισσες Λετίθια και Μαξίμα

Οι δύο βασίλισσες, Λετίθια και Μαξίμα καθώς και η πριγκίπισσα Αμαλία, φαίνεται πως είχαν συνεννοηθεί από πριν και επέλεξαν για τη δεξίωση τουαλέτες σε μπλε αποχρώσεις, καθώς φυσικά και τιάρες, όπως είθισται στα επίσημα βασιλικά δείπνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βασίλισσα Λετίθια έδειχνε απαστράπτουσα με ένα ζαφειρένιο φόρεμα Suraia αξίας 3.800 λιρών από την 2nd Skin Co, με φουσκωτή φούστα, λεπτομέρειες με φιόγκο στα μανίκια και ζώνη στη μέση. Επέλεξε για το λουκ μια εντυπωσιακή τιάρα γνωστή για το μοναδικό σχεδιασμό της. Ανήκε κάποτε στην Μαρία Κριστίνα της Αυστρίας και αποτελείται από διαμάντια, μαργαριτάρια και πλατίνα.

Η βασίλισσα Μαξίμα, εν τω μεταξύ, έδειχνε λαμπερή με ένα γαλάζιο έξωμο φόρεμα Jantaminiau. Προσθέτοντας μια πινελιά λάμψης στο λαμπερό ντύσιμό της, συνδύασε το εντυπωσιακό φόρεμα με μια εκθαμβωτική καρφίτσα με διαμαντένιο φιόγκο και διαμαντένια σκουλαρίκια σε σχήμα σταγόνας. Ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με ένα λαμπερό μακιγιάζ και μια εντυπωσιακή τιάρα, της οποίας το κεντρικό διαμάντι θεωρείται ένα από μεγαλύτερα του 17ου αιώνα και είναι απίστευτα πολύτιμο – σε τέτοιο βαθμό που η πριγκίπισσα Μπεατρίξ αρνήθηκε να το φορέσει καθ’ όλη τη διάρκεια της 33χρονης βασιλείας της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ντεμπούτο για την πριγκίπισσα Αμαλία

Δείχνοντας εξίσου τέλεια όσο και η μητέρα της, η πριγκίπισσα Αμαλία επέλεξε ένα μπλε φόρεμα με διάφανη κάπα, συνδυασμένο με ένα κολιέ με ρουμπίνια και μια ασορτί τιάρα.

Η χθεσινοβραδινή εκδήλωση αποτελεί το πρώτο κρατικό συμπόσιο της Αμαλίας στην Ολλανδική πρωτεύουσα.

Η συγκινητική ομιλία του βασιλιά Βίλεμ Αλεξάντερ- Το «ευχαριστώ» στον Φελίπε

Σε ομιλία του, ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ, ευχαρίστησε με συγκινητικό τρόπο τον βασιλιά Φελίπε για την διαμονή της πριγκίπισσας Αμαλίας στη Μαδρίτη για έναν χρόνο, λόγω απειλών για απαγωγή της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα Nos News, ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ είπε: «Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στις ευγενικές προσπάθειες πολλών συμπατριωτών σας και εσάς. Μια συγκινητική επίδειξη φιλίας σε μια δύσκολη χρονιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά εσάς και όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση αυτού του γεγονότος».

Πρόσθεσε επίσης πως το ζευγάρι έχει μια «ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας» για την Ισπανία και πως εκεί ήταν που γνώρισε την Μαξίμα, πριν από 25 χρόνια.

Η τελετή υποδοχής του βασιλικού ζεύγους

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Φελίπε και ο Βίλεμ Αλεξάντερ θέλησαν να δείξουν τις αθλητικές τους ικανότητες και δοκίμασαν – με επιτυχία – να ρίξουν τη μπάλα του μπάσκετ και να βάλουν καλάθι. Οι δυο βασιλείς είχαν επισκεφθεί το Ίδρυμα Johan Cruyff του Άμστερνταμ, το οποίο βοηθάει παιδιά με ειδικές ανάγκες να έχουν πρόσβαση στον αθλητισμό, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης των Ισπανών βασιλέων στην Ολλανδία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι βασιλείς Φελίπε και Βίλεμ Αλεξάντερ παίζουν ποδόσφαιρο
Οι βασιλείς Φελίπε και Βίλεμ Αλεξάντερ παίζουν ποδόσφαιρο

Νωρίτερα, στην τελετή υποδοχής του Ισπανικού βασιλικού ζεύγους, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Dam, η βασίλισσα Λετίθια και η βασίλισσα Μαξίμα έκλεψαν πάλι τις εντυπώσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λετίθια προτίμησε ένα απλό αλλά κομψό μπλε τουίντ φόρεμα με την Μαξίμα, που λατρεύει τα έντονα χρώματα, να επιλέγει ένα κατακόκκινο σύνολο με ασορτί καπέλο.


Πηγή