Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Χάρι και η Μέγκαν απέκτησαν το δικό τους προφίλ στο Instagram

Μέγκαν Μαρκλ: Η φεμινίστρια που συζητάει όλος ο πλανήτης και έκανε άνω-κάτω το παλάτι

Αμερικανίδα, μιγάδα και «δυναμικά ανεξάρτητη» η Μέγκαν Μαρκλ φαίνεται πως ήλθε για να μείνει και ήδη έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της στη Μεγάλη Βρετανία.

Η ηθοποιός παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Χάρι την άνοιξη 2018, και ενώ όλοι υπέθεταν ότι θα φέρει έναν άνεμο φρεσκάδας στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας… μάλλον κατάφερε να φέρει τυφώνα.

Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι αποφάσισαν να παρατήσουν την βασιλική οικογένεια, να παραιτηθούν από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα και να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητα.

Η απόφαση τους προκάλεσε σάλο στην Μεγάλη Βρετανία ενώ όλοι μιλούν για την καλλονή που παρέσυρε τον Χάρι και τον έπεισε να «φύγει» από την οικογένεια του.

Ωστόσο, όταν το όνομά της εμφανίσθηκε στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων, πριν από περίπου 2 χρόνια, η Αμερικανίδα με τα μαύρα μακριά μαλλιά και τη λεπτή φιγούρα, δικηγόρος στην τηλεοπτική σειρά «Suits», ήταν σχεδόν άγνωστη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από την δημοσιοποίηση και την επισημοποίηση της σχέσης τους μετά την κοινή τους εμφάνιση στους Invictus Games, τα φωτογραφικά στιγμιότυπα αρχίζουν να κατακλύζουν τις σελίδες των εφημερίδων και των περιοδικών.

Η Μέγκαν Μαρκλ έχει σπουδάσει σε σχολή Επικοινωνίας και είναι κόρη του Τόμας Μαρκλ, διευθυντή φωτογραφία σε τηλεοπτικές σειρές, και της Γκλόρια, καθηγήτριας γιόγκα. Όπως και ο Χάρι, έχει πλούσια φιλανθρωπική δράση.

amfnegem4

Η ηθοποιός είναι τρία χρόνια μεγαλύτερη από τον Χάρι και χωρισμένη από τον πρώτο σύζυγό της, έναν Αμερικανό παραγωγό.

amfnegem6

«Δεν θέλησα ποτέ να γίνω μία γυναίκα κοσμική, ήθελα πάντα να είμαι μία γυναίκα δραστήρια», γράφει η Αμερικανίδα στο Tig, το blog της.

amfnegem5

Ο Μέγκαν Μαρκλ διατυπώνει με κάθε ευκαιρία τις φεμινιστικές της πεποιθήσεις, καλλιεργημένες από την παιδική της ηλικία στο Λος Αντζελες. Δραστηριοποιείται στον ΟΗΕ στο θέμα της θέσης των γυναικών. Σε ομιλία της το 2015 κατά την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας καλούσε τις γυναίκες να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί: «Οι γυναίκες πρέπει να έχουν θέση στο τραπέζι και σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν τους το αρνούνται, τότε πρέπει να φτιάχνουν το δικό τους τραπέζι».

amfnegem2


Πηγή