Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Μέγκαν Μαρκλ - Κέιτ Μίντλετον: Διαφορές και ομοιότητες στον ερχομό των πριγκιπικών μωρών

Μέγκαν Μαρκλ – Κέιτ Μίντλετον: Διαφορές και ομοιότητες στον ερχομό των πριγκιπικών μωρών

Στους ρυθμούς του νέου πριγκιπικού μωρού κινείται η Μ. Βρετανία και ο Τύπος, ειδικότερα. Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι νωρίς το πρωί της Δευτέρας (6/5) καλωσόρισαν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, ένα υγιέστατο αγόρι

Και μπορεί να περίμενε κανείς πως ο ερχομός του μωρού θα έριχνε λίγο το σκηνικό αγωνίας που είχε καλλιεργηθεί τις προηγούμενες ημέρες, με το πότε γεννάει η Μέγκαν Μαρκλ, όμως, η φρενίτιδα με το νεογέννητο διάδοχο (έβδομος στη σειρά διαδοχής) του βρετανικού θρόνου, καλά κρατεί. Κι αυτό, γιατί ο δούκας και η δούκισσα του Σάσσεξ τηρούν αυτό που είχαν ανακοινώσει, ζούνε τις πρωτόγνωρες στιγμές τους ως γονείς ιδιωτικά. Σε αντίθεση με το άλλο ζεύγος, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον, οι οποίοι υποδέχτηκαν στον κόσμο τα τρία τους παιδιά, Τζορτζ, Σαρλότ και Λουίς με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Μερίδα του Τύπου υποστηρίζει πως τα νέα «ήθη» στο Παλάτι έχουν την… υπογραφή της Μέγκαν Μαρκλ, η οποία γέννησε τελικά με τον… δικό της τρόπο, παρεκκλίνοντας από τα εθιμοτυπικά. Βέβαια, πολλοί είναι εκείνοι που εξηγούν ότι ο πρίγκιπας Χάρι με τη σύζυγό του έχουν την άνεση να μην ακολουθούν αυστηρά το Πρωτόκολλο, σε αντίθεση με το άλλο ζεύγος, αφού ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι ο διάδοχος του θρόνου και ως μελλοντικός βασιλιάς θα πρέπει να κινείται περισσότερο συντηρητικά.

Ας δούμε, όμως, τις διαφορές και τις ομοιότητες στις γέννες της Μέγκαν και της Κέιτ.

Η δούκισσα του Κέιμπριτζ γέννησε και τα τρία της παιδιά στην κλινική St. Mary’s, όπου εκεί είχαν γεννηθεί και οι δύο πρίγκιπες. Η Μαρκλ, πάλι, είναι λίγο ασαφές το πού γέννησε. Μέχρι αργά χθες, όλοι πίστευαν ότι γέννησε το γιο της στο κάστρο, όπου μένει με τον Χάρι. Ωστόσο, σημερινό δημοσίευμα της Daily Mail, υποστηρίζει πως το νέο μέλος ήρθε στον κόσμο σε κλινική του Λονδίνου.

Αν πάρουμε αυτό το σενάριο, σύμφωνα με το δημοσίευμα το σκηνικό έχει ως εξής: άνδρες της Σκότλαντ Γιαρντ σχεδόν «φυγάδευσαν» το βράδυ της Κυριακής την Μαρκλ από την κατοικία της, μεταφέροντας την στην κλινική, προκειμένου να μην πάρει χαμπάρι ο Τύπος. Σε αντίθεση, με τη Κέιτ Μίντλετον, όπου μία που την έπιασαν οι πόνοι και μία που το έμαθαν όλοι.

Αν πάρουμε το σενάριο πως γέννησε στο Κάστρο, ναι μεν δεν έπραξε το ίδιο με τη συννυφάδα της, αλλά και την αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα, όμως, ακολούθησε τον τρόπο της βασίλισσας Ελισάβετ και άλλων γυναικών της οικογένειας, που είχαν γεννήσει στο Παλάτι.

Όταν γεννήθηκαν τα τρία παιδιά του Γουίλιαμ και της Κέιτ, το Παλάτι στην ανακοίνωση ανέφερε όλες τις λεπτομέρειες, μέχρι και τον τόπο γέννησής τους. Στον Τζορτζ το 2013 ανέβασαν την ανακοίνωση στον επίσημο λογαριασμό στο Instagram, ενώ στη Σάρλοτ (2015) και στον Λουίς (2018) η ανακοίνωση έγινε μέσω Twitter.

Το άλλο ζευγάρι από την άλλη, έκανε την ανακοίνωση με έναν πιο… αμερικάνικο τρόπο (It’s a boy) στο λογαριασμό του στο Instagram, χωρίς να αναφέρει πολλές λεπτομέρειες και κυρίως το μέρος. Αυτό θα το κάνουν κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη (8/5), οπότε και θα δώσουν στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του νεογέννητου μωρού τους.

Κι εδώ είναι η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο ζεύγη. Η Κέιτ Μίντλετον και στις τρεις γέννες, λίγες ώρες μετά πόζαρε στην είσοδο της κλινικής με τον σύζυγό της και το μωρό για την καθιερωμένη φωτογραφία, ενώ εκείνο ήταν και το «ντεμπούτο» των βασιλικών μωρών. Μάλιστα, πέρυσι τον Απρίλιο στον Λουίς, η δούκισσα του Κέιμπριτζ βγήκε από την κλινική και πόζαρε χαμογελαστή στους φωτογράφους, έξι ώρες μετά τον τοκετό.

Η Μέγκαν Μαρκλ είναι άγνωστο πώς θα κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τον ερχομό του μωρού. Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι θα έχει λίγο από… χολιγουντιανό αέρα, επιλέγοντας κάποια πιο στημένη φωτογράφηση. Μέχρι στιγμής, ο μόνος που έκανε την εμφάνισή του ήταν ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος μίλησε για τη γέννηση του γιου του και πως ο ίδιος ήταν παρών στον τοκετό.

Και η στιγμή αυτή, ήταν για πολλούς η πιο γλυκιά, αυθόρμητη και ανθρώπινη από ένα βασιλικό μέλος. Μέχρι, όμως, να γίνει το πολυπόθητο ντεμπούτο του μωρού, τα στοιχήματα για το όνομά του, έχουν «πάρει» φωτιά.


Πηγή