Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Μαίρη Συνατσάκη: Το παιδί μου είναι βιολογικά κορίτσι, θα αποφασίσει εκείνη το κοινωνικό της φύλο

Στο θέμα των φύλων, και στον κοινωνικό προσδιορισμό αυτών αναφέρθηκε η Μαίρη Συνατσάκη, με αφορμή σχετική ερώτηση από follower της.

Συγκεκριμένα,
σε απόσπασμα από βίντεο της Μαίρης
Συνατσάκη στο YouTube που
προβλήθηκε στην εκπομπή «Super
Κατερίνα», η δημοφιλής
παρουσιάστρια και επιχειρηματίας εξηγεί
τους λόγους που αναφέρθηκε στην κόρη
της ως «βιολογικά κορίτσι».

Μαίρη
Συνατσάκη: Τα παιδιά δεν
μπερδεύονται από την πολλή ελευθερία
και την αποδοχή

«Θέλω να απαντήσω στην ερώτηση που μου έστειλε μία φίλη, για το αν θεωρώ φυσιολογικό να λέω ότι το παιδί μου είναι “βιολογικά κορίτσι”. Προέκυψε από το ποστ που είχα ανεβάσει την Ημέρα της Μητέρας με μία φωτογραφία με την μικρή. Θέλω να πω ότι μου φαίνεται απολύτως φυσιολογικό να εκφράζομαι με αυτόν τον τρόπο γιατί, αν με ξέρετε και με ακολουθείτε, είμαι ένας άνθρωπος που πρεσβεύει κάποια πράγματα. Δεν τα πρεσβεύω διακοσμητικά για τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά τώρα που έγινα μανουλίτσα δεν θα ισχύουν για εμένα. Είναι πράγματα που πιστεύω βαθιά στην ψυχή μου», ανέφερε αρχικά η Μαίρη Συνατσάκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μου φαίνεται απολύτως λογική η έκφραση “βιολογικά κορίτσι” γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Είναι βιολογικά κορίτσι. Τα θέματα κοινωνικού φύλου προκύπτουν αργότερα στη ζωή -όχι πολύ αργότερα- οι άνθρωποι αποκτούν αίσθηση για αυτό το κομμάτι και από 4 χρονών. Αν το κοινωνικό της φύλο είναι διαφορετικό από το βιολογικό, ποια είμαι εγώ να πω το οτιδήποτε; Θέλω πολύ περισσότερο να υπάρξει στο δικό μου το παιδί αυτή η ελευθερία και δεν θέλω να προοικονομίσω τίποτα. Και μην αγχώνεστε, τα παιδιά δεν μπερδεύονται από την πολλή ελευθερία και την αποδοχή. Αλλιώς δημιουργούνται τα προβλήματα, γιατί άκουσα διάφορους να το κοροϊδεύουν πάρα πολύ στο Twitter», πρόσθεσε η ίδια στο σχετικό απόσπασμα.


Πηγή