Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Μαρία Πρέτσι: Η νεαρή hairstylist των celebrities που διαπρέπει στο Λονδίνο

Μαρία Πρέτσι: Η νεαρή hairstylist των celebrities που διαπρέπει στο Λονδίνο

Η Μαρία Πρέτσι, 24 χρόνων με καταγωγή από την Αλβανία, έφυγε από την Ελλάδα με στόχο να ακολουθήσει το όνειρο και την αγάπη της για την κομμωτική. Από μικρή ηλικία άρχισε να δουλεύει σε κομμωτήρια με στόχο να εξελίξει το πάθος της παράλληλα με τις σπουδές της.

Στην Ελλάδα δούλεψε για τα κομμωτήρια Ilias and Staff του Ηλία Καραχάλιου, ενός εξαιρετικού καλλιτέχνη που σε εμπνέει σε κάθε σου βήμα οπως η ίδια αναφέρει. Ο Ηλίας Καραχάλιος πίστεψε στην Μαρία Πρέτσι και την βοήθησε να εξελιχθεί και να αναγνωρίστει η δουλειά της ακόμη περισσότερο.

Μαζί του ξεκίνησε να δουλεύει σε επιδείξεις μόδας, στην εβδομάδα μόδας της Ελλάδος, στην Σχολή Καλών Τεχνών, στο Μέγαρο Μουσικής καθώς και στη Μεγάλη Βρετάνια. Δούλεψε για διάσημους σχεδιάστες όπως στους Miro, στον οίκο Zoulias, στην Irene Angelopoulos, στον Emanuel Ungaro και σε πολλούς άλλους.

Πλέον πραγματοποιεί το όνειρο της στο εξωτερικό σ’ ένα από τα διασημότερα κομμωτήρια παγκοσμίως, στο κέντρο του Λονδίνου. Το Nyumba Salon, στην Sloane Square όπου έργάζεται αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά κομμωτήρια αφού έχει την υπογραφή του John Field, ο οποίος σχεδιάζει για τα πιο luxury brands, όπως Ermenegildo Zegna, Gucci, Sergio Rossi, Tom Ford και YSL.

Ένα νέο ταξίδι όμορφο και απαιτητικό ξεκίνησε για την ίδια δουλεύοντας δίπλα σ’ έναν εξίσου εξαιρετικό καλλιτέχνη και όμορφο άνθρωπο τον Michael Charalambous, ιδιοκτήτη του Nyumba Salon,  και πρωην καλλιτεχνικού διευθυντή στο κομμωτήριο των Harrods, τότε που ο ίδιος ξεκίνησε να δουλεύει στα fashion shows για τον οίκο Chanel.

Μεγάλη Βρετανία, για το show του Emanuel Ungaro

Το κομμωτήριο Nyumba επισκέπτονται μεγάλα όνοματα που Μαρία Πρέτσι συναντά καθημερινά όπως η Αναστασία Πατέρα Μαρσαλία, o Φρανσουά Γκραφ, η οικογένεια Καίσαρη, Λιβανού, Λαιμού, η σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου, η πριγκίπισσα Μετέ Μαρί, η πριγκίπισσα Τατιάνα Μπλάτνικ, η πριγκίπισσα Μαρί Σαντάλ, ο Nicholas Κirkwood, η Nassia Inglessis, η Αρετή Δαλακούρα αλλά και ροκ σταρ από όλο τον κόσμο όπως η Ιβάνα Τραμπ, η πρώτη σύζυγος του νεοεκλεγέντος πλανητάρχη.

Michael Charalambous- Mαρία Πρέτσι

Ο Michael Charalambous χαρακτηρίζει την Μαρία Πρέτσι ως μια βόμβα στο χώρο της κομμωτικής, δυναμική, ταλαντούχα και σωστή επαγγελματία η οποία μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε δυσκολία με έναν απίστευτο μαγικό τρόπο. Η θετική αύρα της αποτελεί τον οδηγό της ώστε να κυνηγάει τα όνειρα της. Η ίδια πιστεύει πως η θέληση και η αγάπη για την δουλειά σου είναι αυτό που κάνει τους στόχους σου να μοιάζουν πιο όμορφοι και προσιτοί.

Εκείνο που μας λέει είναι να κυνηγάμε τα όνειρα μας όσο δύσκολα και απίστευτα μπορεί να είναι, άλλωστε αν έχεις αγάπη, πάθος και θέληση όλα γίνονται πραγματικότητα αρκεί να μην τα παρατάς ποτέ οποιαδήποτε δυσκολία και αν βρεθεί μπροστά σου. Δεν έχει σημασία ούτε από που είσαι ούτε τι είσαι, σημασία έχει να είσαι ο εαυτός σου σε κάθε σου βήμα.

Η Μαρία Πρέτσι με το γνωστό μοντέλο, Neha Kapur

Το όνειρο της είναι να εμπνέει και να εμπνέεται διαρκώς και όπως φαίνεται το ταλέντο της και η αγάπη της για την τέχνη της κομμωτικής είναι ο μεγάλος σύμμαχος στο ταξίδι της.




Πηγή