Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μετράμε αντίστροφα για το Spetses Classic Yacht Regatta 2017

Η αντίστροφη μέτρηση για τον κορυφαίο Διεθνή Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών στη Ελλάδα, το Spetses Classic Yacht Regatta 2017, ξεκίνησε την Πέμπτη, 16 Μαρτίου, σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση, στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, διοργανωτή του  αγώνα, με άφθονο κέφι, χορό και μουσική.

Το παρόν έδωσαν ο δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης, ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SCYR 2017, κύριος Νώντας Λαμπαδάριος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΟΕ και οι κυβερνήτες από την περσινή χρονιά.

Μίκα Χούντα, Τζόση Βιτζηλαίου

Οι καλεσμένοι απήλαυσαν υπέροχα Le Grand Fizz cocktails με Grey Goose, η οποία είναι ένας εκ των χρυσών χορηγών της διοργάνωσης, ενώ παρακολούθησαν και στιγμιότυπα από τον περσινό αγώνα, μπαίνοντας έτσι στο κλίμα για τo φετινό Spetses Classic Yacht Regatta.

Ο παγκοσμίου φήμης και κορυφαίος στην Ελλάδα αγώνας κλασικών και παραδοσιακών σκαφών,  θα διεξαχθεί από τις 22 έως και τις 25 Ιουνίου στις Σπέτσες.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει ιστιοδρομίες για Κλασσικά Σκάφη, Παραδοσιακά Σκάφη, Παραδοσιακές Λέμβους και Οικογενειακές Λέμβους – Dinghies και διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών υπό την αιγίδα του δήμου Σπετσών.

rlklekd5119
Λεωνίδας Δήμος, Kωνσταντίνα Αβράμη, Λίτσα Δασκαλούδη, Παναγιώτης Μάντης, Μάιρα Πασσιά, Θοδωρής Παπαδόπουλος, Παύλος Καγιαλής

Στον αγώνα λαμβάνουν μέρος μερικά από τα πιο διάσημα κλασικά σκάφη στην Ελλάδα και σημαντικές αντίστοιχες παρουσίες από το εξωτερικό.

Πάντα με φόντο το υπέροχο νησί του Αργοσαρωνικού και με θεμέλιο τις αξίες της ευγενούς άμιλλας, του «ευ αγωνίζεσθαι» και του υγιούς συναγωνισμού. Από αυτόν τον ξεχωριστό συνδυασμό στοιχείων και αξιών προκύπτουν πολλαπλά οφέλη για τον αθλητικό και θαλάσσιο τουρισμό στην χώρα.

Το πλούσιο ναυταθλητικό πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου περιλαμβάνει  προγραμματισμένες ιστιοδρομίες αλλά και το καινοτόμο Challenge Race –  όπου το κάθε σκάφος μπορεί να «προκαλέσει» έναν αντίπαλο σε μία one-to-one θαλασσινή μονομαχία.

rlklekd5129
Κατερίνα Κατόπη, Σήλια Ποτιούδη

Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, για πρώτη φορά φέτος θα στηθεί ένα Race Village μπροστά στο ιστορικό Poseidonion Grand Hotel, στην κεντρική πλατεία των Σπετσών, που αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους πολυάριθμους επισκέπτες του νησιού, όσο και για τους συμμετέχοντες στο SCYR.

Το Race Village θα εγκαινιαστεί από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος   κύριο Αλέξανδρο Παπαδόγγονα, την Πέμπτη 22 Ιουνίου.

Με την ευκαιρία του countdown party ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SCYR 2017, κύριος Νώντας Λαμπαδάριος δήλωσε:  «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που έχουμε πετύχει τον αρχικό μας στόχο, να είναι ο αγώνας των Σπετσών ένας από τους πιο δημοφιλείς στην  Μεσόγειο.

Φέτος αναμένουμε να έχουμε ρεκόρ συμμετοχών και σας περιμένουμε όλους να απολαύσετε ένα μοναδικό θέαμα στα ιστορικά νερά των Σπετσών».

rlklekd5234

Χρυσοί Χορηγοί είναι τα κορυφαία brands  Moet et Chandon & Grey Goose, που συμπλέουν απόλυτα με τις αξίες του αγώνα.

Η Moet & Chandon στηρίζει το θεσμό όχι μόνο γιατί είναι στο DNA της μάρκας να στηρίζει την αριστεία, την επιτυχία, τις πρωτιές αλλά και ειδικότερα γιατί  εδώ και αιώνες, από το 1743, είναι η σαμπάνια των νικητών, των μεγάλων στιγμών αλλά του savoir-faire.

Προσεκτική επιλογή σταφυλιών, διαδικασία παραγωγής του κρασιού που επιτυγχάνεται με ένα συνδυασμό σεβασμού της παράδοσης, και καινοτομίας είναι οι ανυπέρβλητες αξίες οινοποιίας του οίκου – για να δημιουργηθεί ο λαμπερός φρουτώδης χαρακτήρας, η κομψή ωριμότητα και η σαγηνευτική γεύση των σαμπανιών Moët & Chandon.

H Grey Goose, η βότκα με την καλύτερη γεύση στον κόσμο, βρίσκεται δίπλα σε όλους αυτούς που ζουν μια ζωή πλούσια σε εμπειρίες κυνηγώντας στόχους που ξεπερνούν τα δεδομένα. Ενσωματώνουν το ίδιο όραμα με αυτό του ιδρυτή της Grey Goose, Francois Thibault που δημιούργησε ένα προϊόν το οποίο έθεσε νέα δεδομένα στην αγορά.

rlklekd5249
Χριστόφορος Στράτος

Χρησιμοποιώντας μόνο τις καλύτερες Γαλλικές πρώτες ύλες ξεπέρασε τα όρια της γνωστής μέχρι τότε παραγωγικής διαδικασίας και εμπνεύστηκε την «απόλυτη Super Premium» vodka – την Grey Goose.

Χορηγός του αγώνα είναι η Porsche Hellas και η Μοτοδυναμική ΑΕΕ, με  την  νέα δίλιτρη Porsche Μacan.

Η δίλιτρη Macan, χάρις στην απόδοση του υπερτροφοδοτούμενου  κινητήρα της και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, αποδεικνύεται ένα πανίσχυρο compact SUV με ιδιαίτερα sport οδική συμπεριφορά.

Η Macan, θα εκτίθεται στην πλατεία Ποσειδωνίου, κατά την διάρκεια των αγώνων.

rlklekd5323

Επίσημος Χρονομέτρης του φετινού αγώνα είναι ο ταυτισμένος με την ιστιοπλοΐα, Ελβετικός Οίκος υψηλής Ωρολογοποιίας IWC Schaffhausen, που χαρακτηρίζεται από το πάθος για την καινοτομία και την τεχνική επινοητικότητα.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της χορηγίας, η IWC Schaffhausen θα παραδώσει στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος ένα ρολόι Aquatimer Automatic για να δημοπρατηθεί για τους σκοπούς των αθλητών του Ομίλου.

Ο οίκος Ralph Lauren που φέτος γιορτάζει 50 χρόνια ζωής, είναι ο Beauty partner του SCYR 2017 με το άρωμα Polo Blue. Το επίσημο άρωμα των αγώνων, αρρενωπό και ταυτόχρονα φρέσκο, ταυτίζεται απόλυτα με την ευγενή πολυτέλεια και τον κόσμο της ιστιοπλοΐας, ενώ ακολουθεί τους πρωταγωνιστές της περιπέτειας από τη συναρπαστική ρεγκάτα στη γιορτή που εξελίσσεται μετά τον αγώνα.

Suncare Partner  των ιστιοπλόων που εκτίθενται για αρκετές ώρες στον ήλιο, κάνοντας το άθλημα που αγαπούν, είναι  η La Roche-Posay προσφέροντας στα πληρώματα και τις ομάδες τους  την αντηλιακή προστασία που χρειάζονται με το ANTHELIOS XL Spray SPF50+ για το σώμα και το ΑΝΤΗΕ LIOS XL Ultra- Light Fluid SPF50+ για το πρόσωπο.

rlklekd5358
La-Roche Possay Team

Το ιστορικό Poseidonion Grand Hotel, που κάθε χρόνο είναι το κέντρο επιχειρήσεων θα είναι και φέτος Μέγας Υποστηρικτής, αλλά και αθλοθέτης των βραβείων Concours d’Elegance για τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά σκάφη.

Υποστηρικτές είναι το ξεχωριστό Amanzoe Resort  και η Technohull, κορυφαία εταιρεία στον χώρο των πολυτελών και υψηλών προδιαγραφών ταχύπλοων RIBs (rigid inflatable boats) που θα διαθέσει τα εντυπωσιακά σκάφη της για τις ανάγκες των αγώνων.

rlklekd5089
Νώντας Λαμπαδάριος, Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη, Παναγιώτης Λυράκης

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και η Sebago που δίνει έμφαση στο σεβασμό προς την τέχνη της χειροποίητης κατασκευής παπουτσιών και θα προσφέρει τα παπούτσια της επιτροπής αγώνων κληρώνοντας παράλληλα ζευγάρια κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, όπως και η Salty Bag, η κορυφαία ελληνική εταιρεία που θα ράψει τις skipper’s bags των αγώνων, όπως πάντα από ανακυκλωμένα πανιά ιστιοπλοϊκών σκαφών.

Στην εκδήλωση χρησιμοποιήθηκε η κυρτή τηλεόραση υπέρ-υψηλής ανάλυσης LG 4Κ OLED με ρεαλιστικά, έντονα χρώματα και η ULTRA HD TV,  σε μία ευγενική προσφορά της  LG.

Αρωγοί της διοργάνωσης είναι η Αναργύρειος & Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών, το Μουσείο Μπουμπουλίνας, ο σύλλογος Γυναικών Σπετσών και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών.


Πηγή