Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μια γιαγιά έκλεισε 109 χρόνια ζωής- Η κάρτα από τον Βασιλιά Κάρολο και τα απλά μυστικά τη μακροζωίας

Το δικά της πολύ απλά μυστικά για τη μακροζωία έδωσε μια γιαγιά από τη Βρετανία που συμπλήρωσε109 χρόνια ζωής και έχει τη διάθεση να ζήσει άλλα τόσα.

Το να γερνάει κανείς δεν χρειάζεται να συνδέεται με βάσανα και πόνο. Αυτό το μότο ζωής εκφράζει την Όλιβ Έντουαρντς μια κυρία που πλέον από την περασμένη Πέμπτη είναι 109 χρονών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπερήλικη γυναίκα γιόρτασε τα 109α γενέθλιά της και στέκεται περήφανη μετξύ των γηραιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

Η συνταξιούχος δασκάλα, που πιθανότατα η μαρκοχρόνια συναναστροφή της με νέους ανθρώπους την τροφοδότησε με θέληση για ζωή, αποκάλυψε τα δικά της μυστικά για την μακροζωία. Και 109 χρόνια είναι πολλά, όποτε κάνει θα έκανε σωστά.

Να πίνεις πολύ νερό, να έχεις πείσμα… και γυμναστική

Θα περίμενε κανείς ότι τα μυστικά της μακρόπνοης ζωής της κυρίας Έντουαρντς θα ήταν πιο εξηζητημένα αλλά για την ίδια είναι δύο πολύ απλά και συγκεκριμένα πράγματα: Να πίνεις πολύ νερό και να έχεις πείσμα. Τόσο απλά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Όλιβ γεννήθηκε το 1914 και για πάρα πολλά χρόνια εργάστηκε ως δασκάλα, διδάσκοντας μικρά παιδιά και κατά τη διάρκεια συνέντευξής της αποκάλυψε ότι ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία, γυμνάζονταν και αθλούνταν με τα εγγόνια της και γενικά επιδιώκει να ζει μια ευχάριστη και ήσυχη ζωή.

«Μου άρεσε να περπατάω», δήλωσε στην Jam Press. «Όταν ήμουν 80 ετών, έπαιζα ποδόσφαιρο και κρίκετ με τα εγγόνια μου».

Τώρα περνάει τις μέρες της διαβάζοντας, πλέκοντας και ράβοντας.

3 γεύματα την ημέρα μέχρι σήμερα

Η καλή διατροφή παίζει και αυτή το ρόλο της για να κερδίζει κανείς χρόνια ζωής. Η Έντουαρντς δεν περιορίζει τα γεύματά της μέχρι σήμερα

Αποκάλυψε ότι τρώει τρία γεύματα την ημέρα, προτιμώντας να τρώει σολομό και σπαράγγια.

Έτσι και το γεύμα των γενεθλίων της, περιελάμβανε σολομό και λαχανικά που είχε ετοιμάσει ειδικά ο σεφ στο Birchlands Care Home στο Βόρειο Γιορκσάιρ της Αγγλίας, όπου δέχεται φροντίδα η ηλικιωμένη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευχετήρια κάρτα και από τον Βασιλιά Κάρολο

«Είναι ένα θαυμάσιο επίτευγμα για την Όλιβ”, δήλωσε εκπρόσωπος ισρύματος στο York Press.

«Είπε ότι δεν θέλει φασαρία, αλλά φυσικά θα την κακομάθουν με μια γιορτή με το προσωπικό του ιδρύματος, τους ενοίκους και την οικογένειά της».

Στην Όλιβ παρουσιάστηκε επίσης μια τούρτα που έμοιαζε με καλάθι με λουλούδια και μια ευχετήρια κάρτα από τον βασιλιά Κάρολο Γ’ που τη συνεχάρη για την επίτευξη των γενεθλίων-ορόσημου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Birchlands Care Home δημοσίευσε φωτογραφίες από το πάρτι γενεθλίων της Όλιβ στη σελίδα του στο Facebook, συγκεντρώνοντας πολλές ευχές αυτή την εβδομάδα.

Έχει δύο κόρες, τέσσερα εγγόνια και έξι δισέγγονα.

Κι όμως δεν είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Αν και τα 109 έτη είναι εντυπωσιακά, ο Έντουαρντς δεν είναι ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος.

Ο τίτλος αυτός απονεμήθηκε τον Ιανουάριο από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες στην Ισπανίδα Μαρία Μπράνιας Μορέρα . Έγινε 116 ετών νωρίτερα αυτό το μήνα. Η Μορέρα έλαβε την τιμή μετά τον θάνατο της Γαλλίδας μοναχής Λουσίλ Ραντόν, γνωστής και ως αδελφής Άντρ, σε ηλικία 118 ετών στις 17 Ιανουαρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή