Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Μια τοιχογραφία για τη Ντέμπι Χάρι των Blondie στη Νέα Υόρκη

Η Ντέμπι Χάρι, η frontwoman των Blondie, έκανε την εμφάνισή της την προηγούμενη Τετάρτη στην Bleecker Street της Νέας Υόρκης, μαζί με τον αναγνωρισμένο καλλιτέχνη δρόμου, Σέπαρντ Φέρι, να τσεκάρει την πρόοδο μιας τοιχογραφίας στην οποία φιγουράρει η ίδια. Η καινούργια τοιχογραφία αντικαθιστά μια παλιότερη, η οποία ήταν «φόρο τιμής» στον Τζόι Ραμόν των Ramones.

Λίγο αργότερα, η 72χρονη (πλέον) καλλιτέχνης κατευθύνθηκε προς το Overthrow Boxing Club, ώστε να δει τι έχει απογίνει αυτός ο χώρος, που τη δεκαετία του 1960 ήταν το «στρατηγείο» του κινήματος των Yippies (Youth International Party).

Στο Overthrow Boxing Club προσφέρονται μαθήματα -και ιδιαίτερα- μποξ. Όπως αναφέρει με την «Page Six» και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από κάποιον εκ των παρευρισκομένων ειπώθηκε πως άκουσε την Ντέμπι Χάρι να λέει πως ο χώρος τής θύμιζε την περίοδο του CBGB, τη δεκαετία του 1970.

Το CBGB ήταν ένα μιούζικ κλαμπ που άνοιξε το 1973, στο East Village του Μανχάταν, ο Χίλι Κρίσταλ (η επωνυμία είναι ακρωνύμιο του Country, BlueGrass, Blues). Παρά το αρχικό όραμα του Κρίσταλ, το κλαμπ έγινε διάσημο επειδή φιλοξενούσε πανκ και new wave συγκροτήματα, όπως οι Ramones, Television, Patti Smith Group, Blondie και Talking Heads.

localStorage.clear();


Πηγή