Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μια 106χρονη από τις Φιλιππίνες είναι το γηραιότερο μοντέλο εξωφύλλου της Vogue

Την ομορφιά της φιλιππινέζικης κουλτούρας αποτυπώνει το νέο εξώφυλλο της Vogue στις Φιλιππίνες, η οποία, πλέον, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έγραψε ιστορία.

Το εξώφυλλο κοσμεί η Apo Whang-Od, μια tattoo artist ετών 106. Η φωτογράφισή της στο εξώφυλλο την καθιστά το γηραιότερο πρόσωπο που έχει μπει στο εξώφυλλο του γνωστού περιοδικού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Whang είναι μία από τις πιο διασημότερους καλλιτέχνες τατουάζ, μαθαίνοντας την τέχνη στην εφηβεία της, δίπλα στον πατέρα της. Ζει στο ορεινό χωριό χωριό Buscalan, περίπου 15 ώρες βόρεια της Μανίλα, στην επαρχία Kalinga, και θεωρείται η παλαιότερη mambabatok.

Στις Φιλιππίνες, υπάρχει μια παράδοση που ονομάζεται batok και αφορά την τέχνη του τατουάζ σε σώμα με σχέδια φυλών, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων μπαμπού, νερό και κάρβουνο.

Η τέχνη της μπορεί να περάσει μόνο σε συγγενείς εξ αίματος και γι’ αυτό εκπαιδεύει τις εγγονές της Elyang Wigan και Grace Palicas εδώ και αρκετά χρόνια.

Η ίδια η Whang-Od έχει στο δέρμα της γραμμένη την ιστορία της ζωής της, από επιτεύγματα μέχρι ασθένειες και ονόματα εραστών που έχουν φύγει από καιρό.

Το εξώφυλλο με την 106χρονη Whang-Od από τις Φιλιππίνες

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 106χρονη έχει «αποτυπώσει τα σύμβολα της φυλής Kalinga -που σημαίνουν δύναμη, γενναιότητα και ομορφιά- στο δέρμα χιλιάδων ανθρώπων που έχουν βρεθεί στο Buscalan», ανέφερε η Vogue Philippines σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά της, η αρχισυντάκτρια της Vogue Philippines Bea Valdes έγραψε: «Αισθανθήκαμε ότι αντιπροσώπευε τα ιδανικά μας για το τι είναι όμορφο στην φιλιππινέζικη κουλτούρα μας. Πιστεύουμε ότι η έννοια της ομορφιάς πρέπει να εξελιχθεί και να περιλαμβάνει διαφορετικά και περιεκτικά πρόσωπα και μορφές».


Πηγή