Παρασκευή , 3 Μάιος 2024

Μουντιάλ Γυναικών 2023: Έξαλλοι οι Άγγλοι με πρίγκιπα Γουίλιαμ και Ρίσι Σούνακ -Γιατί δεν πάνε στον τελικό

Στον τελικό του Μουντιάλ Γυναικών προκρίθηκε η Αγγλία, καθώς απέκλεισε την Αυστραλία και έκλεισε ραντεβού με την Ισπανία.

Οι «Λέαινες» απέκλεισαν με 3-1 τις «Matildas» και για πρώτη φορά στην ιστορία τους διεκδικούν το πολυπόθητο τρόπαιο.

Η εθνική ομάδα των γυναικών έστειλε τους Άγγλους στα ουράνια, με τα συγχαρητήρια να πέφτουν βροχή. Φυσικά και η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας δεν παρέλειψε να συγχαρεί τις Αγγλίδες για την μεγάλη τους επιτυχία με ένα post στα social media.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντιδράσεις για την απουσία Γουίλιαμ – Σούνακ

Ωστόσο, η απόφαση του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να μην ταξιδέψουν στην Αυστραλία για να στηρίξουν την Αγγλία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια από μερίδα των Βρετανών. Την ίδια στιγμή, η βασίλισσα της Ισπανίας Λετίθια ανακοίνωσε την παρουσία της στον τελικό μαζί με την κόρη της, Ινφάντα Σοφία.

Το Παλάτι του Κένσινγκτον επιβεβαίωσε ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, δεν θα ταξιδέψει για τον τελικό, αλλά θα υποστηρίζει τις «Λέαινες» από το σπίτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, που συμμετέχει ενεργά στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, πιστεύεται ότι ανησυχεί για τον αντίκτυπο μιας πτήσης σε όλο τον κόσμο για ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ επίσης δεν θα είναι παρών στην μεγάλη αθλητική γιορτή του Σαββατοκύριακου στο Σίδνεϊ, σύμφωνα με πηγές της Downing Street.

Οι πανηγυρισμοί της Εθνικής Αγγλίας μετά την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών
Οι πανηγυρισμοί της Εθνικής Αγγλίας μετά την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών /Φωτογραφία: AP Photo/Alessandra Tarantino

Ωστόσο, η απουσία τους προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Ο royal expert Phil Dampier έγραψε στο Twitter: «Αν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ως Πρόεδρος της FA δεν πάει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, θα πρέπει να μας πουν γιατί. Είναι πολύς ο δρόμος και η Αυστραλία δεν έχει δεχτεί επίσκεψη ούτε από τον ίδιο ούτε τον βασιλιά από τότε που ο Κάρολος ανέβηκε στον θρόνο. Αυτό είναι το πρόβλημα. Αν ο τελικός ήταν στην Ευρώπη, θα ήταν εκεί!».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλοι σχολίασαν ότι αν επρόκειτο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών, τότε οι δύο άνδρες θα μετέβαιναν στον αγώνα. Υπενθυμίζεται ότι η Αυστραλία είναι χώρα της Κοινοπολιτείας και διατηρεί στενούς δεσμούς με τη Μεγάλη Βρετανία.


Πηγή