Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Μπλόκο στη δημοσίευση των φωτογραφιών του νεκρού Κερτ Κομπέιν

Δεν θα δημοσιευτούν τελικά οι φωτογραφίες από το θάνατο του μουσικού Κερτ Κομπέιν σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου της Πολιτείας της Ουάσινγκτον.

Όπως δημοσίευσε το US Today μια δημοσίευση «θα παραβίαζε την ιδιωτική ζωή και τα δικαιώματα της οικογένειας του Κομπέιν, όπως αυτά ορίζονται βάσει της 14ης Τροποποίησης του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η χήρα του Κομπέιν, Κόρτνεϊ και η κόρη του, Φράνσις Μπιν, που ήταν βρέφος όταν πέθανε ο Κερτ, είχαν ζητήσει να μη δοθούν οι φωτογραφίες στη δημοσιότητα.

Ο δημοσιογράφος Ρίτσαρντ Λι από το Σιάτλ είχε εφεσιβάλλει την αρχική σχετική απόφαση δικαστηρίου, επιδιώκοντας τη δημοσιοποίηση των 55 φωτογραφιών, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποδείξει ότι ο Κερτ Κομπέιν δεν αυτοκτόνησε το 1994, αλλά τον σκότωσαν. Η έφεση απερρίφθη.

«Ήρθα αντιμέτωπη με πολλά θέματα σχετικά με το θάνατο του πατέρα μου. Είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστώ μια πιθανή δημοσίευση τέτοιων φωτογραφιών, θα μου προκαλούσε αφόρητο πόνο» έγραψε στην επιστολή της στον δικαστή η κόρη του τραγουδιστή.

localStorage.clear();


Πηγή