Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Μπορεί αυτά τα σακάκια να γίνουν μόδα; Τα παρουσίασε μεγάλος Οίκος Μόδας, μοιάζουν με θρίλερ | ΖΩΗ

Μια επίδειξη μόδας που θύμιζε περισσότερο ταινία τρόμου παρά επίδειξη μόδας, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι θεατές στην εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Συγκεκριμένα, το ολλανδικό δίδυμο μόδας Viktor and Rolf, παρουσίασε την κολεξιόν του για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, προκαλώντας με τους ογκώδεις και υπερβολικά ανασηκωμένους ώμους των μοντέλων τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μοντέλα φορούν δημιουργίες με ψηλούς ανασηκωμένους ώμους
Τα μοντέλα φορούν δημιουργίες με ψηλούς ανασηκωμένους ώμους

Τι είχαν στο μυαλό τους οι σχεδιαστές;

«Νομίζω ότι αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τον Δράκουλα, την παλιά κινηματογραφική εκδοχή του Χόλιγουντ, γιατί είναι ένα ισχυρό σύμβολο φόβου για την αλλαγή στην κοινωνία και ένιωσα πως ήταν κατάλληλο για την περίοδο αυτή» είπε ο Viktor Horsting  στα παρασκήνια της επίδειξης.

Η κινηματογραφική απεικόνιση του βρικόλακα, με ένα πολύ στενό κοστούμι που ανάγκαζε το σώμα σε μόνιμη ανασήκωση των ώμων, τους έκανε να σκεφτούν μία από τις σιλουέτες από την πρώτη τους συλλογή υψηλής ραπτικής αλλά και τους «ώμους που φτάνουν μέχρι εδώ» όπως είπε ο σχεδιαστής δείχνοντας με τα χέρια του κάπου γύρω στο αυτί του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς πάντως, τα μοντέλα φορούν δημιουργίες με περίεργους καμπουριασμένους και ψηλούς ώμους που κρύβουν τελείως τους λαιμούς. Το λουκ ολοκληρώνεται με τακούνια πλατφόρμες, προσθέτοντας πόντους στο δραματικό ύψος που δημιουργούν τα κοστούμια ενώ τα μακριά νύχια, τα σκούρα κόκκινα χείλη και το μακιγιάζ, θυμίζουν λίγο την ταινία τρόμου «Coraline» του 2009.

Αντέδρασε το ίντερνετ

Οι χρήστες του διαδικτύου αντέδρασαν στις ιδιαίτερες δημιουργίες του Ολλανδικού δίδυμου με κάποιους να συγκρίνουν τα ρούχα με τον θείο Φέστερ της οικογένειας Άνταμς, και άλλοι με το Nosferatu, τη βωβή γερμανική ταινία του 1922.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή