Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Μπραντ Πιτ: Αυτό είναι το πέτρινο παραθαλάσσιο σπίτι που αγόρασε έναντι 40 εκατ., με μια λέξη ονειρικό

Ο σούπερ σταρ του Χόλιγουντ Μπραντ Πιτ ξόδεψε 40 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει το ιστορικό σπίτι του συγγραφέα Ντάνιελ Τζέιμς, γνωστό ως «Seaward», το οποίο έχει θέα στην εκπληκτική κεντρική ακτή της Καλιφόρνιας.

Ο 58χρονος ηθοποιός αγόρασε το σπίτι του 1918 στο καταφύγιο των διασημοτήτων, την περιοχή Carmel της Καλιφόρνια, και πιστεύεται ότι είναι το ακριβότερο ακίνητο που έχει πωληθεί ποτέ στην περιοχή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail, οι ντόπιοι είναι ενθουσιασμένοι που θα έχουν άλλη μια μεγάλη διασημότητα ανάμεσά τους, ειδικά αφού το εμβληματικό ακίνητο έμεινε άδειο για πολλά χρόνια.

Ο Μπραντ Πιτ είναι λάτρης της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και ειδικότερα των σπιτιών σε στιλ Craftsman. Πρόκειται για ένα εγχώριο αρχιτεκτονικό ρεύμα εμπνευσμένο από το κίνημα Arts and Crafts, το οποίο περιελάμβανε εσωτερική διακόσμηση, σχεδιασμό τοπίου, εφαρμοσμένες τέχνες και διακοσμητικές τέχνες.

Γνωστό ως D.L. James House, το σπίτι σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Charles Sumner Greene, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του, Henry, ήταν επικεφαλής του αρχιτεκτονικού γραφείου του 20ού αιώνα Greene and Greene. Υποστηρικτές του κινήματος Arts and Crafts, το δίδυμο ήταν γνωστό για τα «απόλυτα μπανγκαλόου», τα οποία ήταν αμερικανικές εκδοχές του στιλ μπανγκαλόου που συχνά περιλάμβαναν έπιπλα και άλλες εσωτερικές λεπτομέρειες σχεδιασμένες κατά παραγγελία με γνώμονα το σπίτι και την ευρύτερη γεωγραφική τοποθεσία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ακίνητο, το οποίο βρίσκεται στην άκρη του βράχου, ανήκε από το 1999 σε μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης που συνδέεται με τον ιδρυτή της Chicago Research and Trading, Joe Ritchie, ο οποίος πέθανε νωρίτερα φέτος. Η πώληση φέρεται να είναι μία από τις ακριβότερες συμφωνίες ακινήτων που έχουν γίνει ποτέ στην περιοχή του Καρμέλ, όπου το πρώην παραθαλάσσιο σπίτι της σταρ των Golden Girls, Μπέτι Γουάιτ, πωλήθηκε τον περασμένο Απρίλιο για 10,775 εκατομμύρια δολάρια, κατά 2,825 εκατομμύρια δολάρια πάνω από τη ζητούμενη τιμή.

Τα χαρακτηριστικά του σπιτιού που αγόρασε ο Μπραντ Πιτ

Με απόκλιση από τις τυπικές ξύλινες συνθέσεις από μαόνι που σχεδίαζαν οι Greene and Greene, το D.L. James House, γνωστό και ως «Seaward», χτίστηκε με τοπικά παραγόμενο ψαμμίτη και γρανίτη. Ως αποτέλεσμα, το επιβλητικό αρχοντικό δένει άψογα με τους γύρω βράχους.

Μια κεραμοσκεπή εμπνευσμένη από τη Μεσόγειο και τοξωτά παράθυρα ενισχύουν το εξωτερικό. Στο εσωτερικό, η χλωρίδα και πανίδα, όπως γλάροι, φύκια και κοχύλια, ενσωματώνονται σε σκαλιστές μαρμάρινες λεπτομέρειες, σύμφωνα με το Gamble House, έναν οργανισμό αφιερωμένο στο έργο των αδελφών Greene.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον οργανισμό, στο πλαίσιο του σχεδιασμού οι Greene «έχτισαν τους εξωτερικούς τοίχους έτσι ώστε να φαίνεται ότι αναπτύσσονται μέσα από τους βράχους».

Ο φωτογράφος Alexander Vertikoff τράβηξε τις αποκλειστικές φωτογραφίες του ακινήτου το 1997 και τις δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες στον λογαριασμό του στο Instagram.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το 1916, ο αρχιτέκτονας Charles Greene μετακόμισε στο Carmel εν μέρει για να έχει μεγαλύτερη δημιουργική ελευθερία. Λίγο αργότερα, συνάντησε έναν πελάτη που του έκανε την ιδανική παραγγελία για αυτή την επιδίωξη. Ο επιχειρηματίας και συγγραφέας D. L. James είχε στην κατοχή του ένα αγροτεμάχιο σε ένα γκρεμό στο Carmel Highlands με θέα τη θάλασσα. Ο Τσαρλς ετοίμασε το σχέδιο του σπιτιού μόλις δύο μέρες αφότου είδε το οικόπεδο και πέρασε τα επόμενα τέσσερα χρόνια επιβλέποντας προσωπικά και σχεδιάζοντας κάθε λεπτομέρεια του σπιτιού (που αργότερα ονομάστηκε Seaward). Έχτισε τους εξωτερικούς τοίχους έτσι ώστε να μοιάζουν σαν να βγαίνουν από τα βράχια και το ελικοειδές σχέδιο αψήφησε τη λογική των συνηθισμένων εμπρόσθιων, πλευρικών και οπίσθιων όψεων.

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Greene συνδύαζαν κατόψεις με διάφορα σχέδια όψεων, δείχνοντας ότι σκεφτόταν το σπίτι ως σύνολο και ποτέ τμηματικά. Αν και τα πρώιμα σχέδια δείχνουν έναν μικρό πάνω όροφο, το σπίτι όπως κατασκευάστηκε έχει όλα τα δωμάτια τοποθετημένα σε έναν μόνο όροφο, δημιουργώντας μια συνέχεια εσωτερικών χώρων και προοπτικών που ανταγωνίζονται την ανεμπόδιστη θέα της θάλασσας έξω», περιγράφει στην ανάρτησή του στο Instagram o φωτογράφος Alexander Vertikoff.

Ο ίδιος δήλωσε στη DailyMail: «Όταν φωτογράφισα το σπίτι ήταν ακατοίκητο για αρκετό καιρό και ήταν δύσκολο να καταλάβει κανείς ποια είναι τα δωμάτια. Δεν είναι τόσο μεγάλο αλλά παρέχει μεγάλη ιδιωτικότητα. Δεν υπάρχουν τέτοια οικόπεδα πια.

Το γρασίδι έχει μεγαλώσει τόσο πολύ που απλά δεν μπορείς να περπατήσεις εκεί μέσα. Είναι εκπληκτικό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πλούσιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Μπραντ Πιτ περιλαμβάνει ήδη ένα παραθαλάσσιο σπίτι 5 εκατομμυρίων δολαρίων στην Goleta της Καλιφόρνια, το οποίο αγόρασε το 2000 όταν παντρεύτηκε την Τζένιφερ Ανιστον.

Πέρυσι το ακίνητο βρέθηκε επικίνδυνα κοντά στην πυρκαγιά Alisal, δυτικά της Σάντα Μπάρμπαρα, και έχει συμπεριληφθεί στη ζώνη προειδοποίησης εκκένωσης, πράγμα που σημαίνει ότι διατρέχει σημαντικό κίνδυνο από τις πυρκαγιές.

Η πυρκαγιά Alisal απανθράκωσε περισσότερα από 15.360 στρέμματα πυκνής καπαροφυτείας στα όρη Santa Ynez δυτικά της Σάντα Μπάρμπαρα. Και το νέο, όμως, ακίνητο του Μπραντ Πιτ βρίσκεται σε επικίνδυνη ζώνη για πυρκαγιές, αφού εκατοντάδες κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή κοντά στο Big Sur νωρίτερα φέτος.

Το Καρμέλ έγινε για πρώτη φορά δημοφιλές στην ελίτ του Χόλιγουντ όταν ο 92χρονος Κλιντ Ίστγουντ έγινε δήμαρχος της πόλης σε μια σαρωτική εκλογική αναμέτρηση το 1986, με τον εμβληματικό ηθοποιό να εξακολουθεί να μένει στην περιοχή.


Πηγή